Foto: LiberOs/Facebook

Kao što je ranije najavljeno, osječka udruga LiberOs potvrdila je održavanje Osijek Pridea koji će se održati u subotu, 6. rujna 2014. godine.

Sudionici će se okupiti na Trgu Ante Starčevića u 11 sati odakle će povorka krenuti u podne, Ribarskom ulicom do Promenade. Promenadom će se kretati do ulice Vjekoslava Hengla iz koje će preko Sakuntala parka i Lučkog prilaza ući u Kapucinsku ulicu kojom će se kretati do Trga Ante Starčevića gdje će povorka završiti svoju šetnju.

"Legice i lege, sugrađanke i sugrađani, drugovi i drugarice, borkinje i borci, svi vi koji ste godinama s nama u borbi za jednakopravnost, i svi vi koji ćete to tek postati, primite na znanje da je Osijek izašao iz ormara", stoji u pozivu udruge LiberOs.

Nepokoreni grad i nepokoreni LGBTIQ građani

Nakon toliko godina čučanja u ormaru, kažu, shvatili su da im je ormar postao pretijesan i da se što prije trebaju riješiti okova koje im je društvo nametalo sve ove godine.

Osijek Pride ove se godine po prvi put održava, i to pod sloganom "Osijek – nepokoreni grad; LGBTIQ – nepokoreni građani!"

"Sve ove godine nismo se dali, tukli su nas, obespravljivali, bili smo im vreće za udaranje i mete za pljuvanje i napokon smo rekli 'dosta'! Dosta ugnjetavanju, dosta marginalizaciji, Osijek je grad bogate povijesti i Osijek je grad koji zaslužuje Povorku ponosa, povorku ponosnih građanki i građana koji će pokazati da su ormari samo za odjeću", kažu iz LiberOsa i poručuju "Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima!".

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.