Foto: Akcija PRAZAN GRAD Osijek/Facebook

Kako se bliži datum održavanja prve osječke Povorke ponosa, očekivano, pokrenuta je i prva protuakcija, i to dakako, na Facebooku.

Po uzoru na Split, kako kažu anonimni inicijatori akcije "Prazan grad Osijek", žele "poslati poruku da ne žele financirati ničija paradiranja".

"Zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim prkosnim marširanjem ulicama gradova? Usred najveće i najdublje krize u Republici Hrvatskoj, kada se svatko bori za vlastitu egzistenciju (pogotovo na području Slavonije) oni dolaze čak i iz okolnih zemalja nama prkositi i novce našega grada trošiti na ovu notornu glupost", tvrde zagovaratelji praznih osječkih ulica.

Iza stranice na Facebooku ne stoji HSP, oni "planiraju nešto drugo"

Tvrde kako je to "prkos i provokacija od strane tog jednog dijela LGBT zajednice" te da "velika većina sudionika NIJE iz grada Osijeka, a oni i očekuju da ih dođete izviždati, napadati i sukobiti se s policijom jer na taj način dobivaju svoju promociju i prostor u medijima".

Prije nekoliko dana predsjednik HSP-a Daniel Srb izrazio je negodovanje zbog održavanja Povorke ponosa. "Gay pride s jedne je strane izraz dekadencije, a s druge način da vladajući, kako u gradu, tako i u državi, skrenu pozornost javnosti sa stvarnih problema. Mi se bavimo gay prideom, a gospodarska situacije je katastrofalna i narod nema što jesti! Nikako ne planiram sudjelovati u povorci. Dapače, HSP će možda organizirati nešto kontra. Kad bude vrijeme, objavit ćemo točno i što”, najavljuje Srb. Poriče da je ova Facebook stranica dio njihove akcije. "Mi planiramo nešto drugo", rekao je za Glas Slavonije.

Podsjetimo, Grad Osijek za Povorku ponosa osigurao je 5000 kuna.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.