Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku, inicijativa "Nisam Vjernik" i udruga "Protagora" za 20. rujna 2014. u 14:00 na Cvjetnom trgu u Zagrebu zakazali su prosvjed pod nazivom "Raskinimo Vatikanske ugovore“.

Cilj prosvjeda je poslati poruku vlasti i cijeloj državi da je došlo vrijeme raskidanja štetnih Ugovora sa Svetom stolicom, ugovora koji hrvatske građane godišnje koštaju više od milijarde kuna. Nadalje, prosvjed ima za cilj upozoriti da crkvena vlast u Hrvatskoj ima previše ovlasti i sredstava te da, shodno tome, direktno utječe na niz svjetovnih i državnih domena, medicina, odgoj,školstvo,  itd  …

Dan prije prosvjeda, objavili su na Facebook stranici da im je Grad Zagreb uskratio binu i razglas. "Poštovani prijatelji, imamo ozbiljan problem i molimo Vas da nam hitno pomognete! Naime, iako smo uredno zatražili dopuštenje za binu i razglas za 20. rujan, kad je prosvjed najavljen, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet nam je u posljednji moment odbio izdati odobrenje ne za taj datum iako su prethodno izdali isti ali s krivim datumom (29. rujan!)! Stoga Vas molimo za pomoć!"

„Poštovani, kao zabrinuti građanin i sudionik prosvjeda zamolio bih Vas da ipak izađete u susret inicijativi "Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku" i odobrite postavljanje i uporabu bine i razglasa na Trgu Petra Preradovića dana subota 20. rujan 2014. u periodu od 13 do 16 sati. Isti je policija već odobrila u to vrijeme i na taj datum i smatramo da je to u javnom interesu građana, te da ne postoji niti jedan relevantan zakonski razlog da se ne odobri. S obzirom da su bina i razglas na vrijeme uredno prijavljeni i policiji i Gradu i smatramo da je donošenje pozitivnog odobrenja minimum koji dugujete organizatorima. Unaprijed najtoplije hvala!"

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.