U Rijeci je jučer predstavljen LGBTIQ+ centar Druga Rijeka, a novinarima su ga predstavili predsjednik udruge Antonio Kiselić i Mirna Ravnić, koordinatorica za društvene aktivnosti udruge.

Kako sami kažu, udruga Druga Rijeka proizašla je iz potrebe lokalne zajednice za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice na području Primorsko-goranske županije, povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama.

Oko sebe okupljaju stručnjake/inje, pripadnike/ice LGBTIQ+ zajednice i aktiviste/ice s ciljem otvaranja, afirmiranja i povećanja vidljivosti LGBTIQ+ zajednice u Primorsko-goranskoj županiji putem različitih aktivnosti za širu zajednicu, uključujući i onu heteroseksualnu.

Kroz razne aktivnosti radit će na povećanju kvalitete življenja LGBTIQ+ osoba, zalagati se za pozitivne društvene promjene promocijom LGBTIQ+ kulture i povećati njezinu vidljivost u društvu, boriti se protiv diskriminacije i nasilja na osnovi spola, roda, spolnog i rodnog identiteta te se zalagati za zaštitu temeljnih ljudskih i drugih prava i temeljnih sloboda LGBTIQ+ populacije.

Podršku osnivanju udruge dali su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i predstavnici HNK Ivana pl. Zajca na čelu s intendantom Oliverom Frljićem, kao i brojne riječke udruge i institucije.

Foto: Druga Rijeka/Facebook

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.