Pro-life aktivisti ispred KBC-a Sestre milosrdnice danas su dobili neobično društvo. Naime, pridružile su im se članice Le Zbora, no s nešto drugačijim transparentima na kojima su bile ispisane poruke poput "Moje tijelo = moj izbor", "Katolkinje za dostupnu i besplatnu kontracepciju",...

"Tim smo činom htjele podržati mlade djevojke i poručiti im da imaju pravo na izbor o svom tijelu, pravo koje na području današnje Hrvatske žene imaju još od 1978.", kazale su nam članice Le Zbora dodavši kako su svojom akcijom željele ukazati i na to da bi svim građanima kontracepcija trebala biti dostupna, kao i seksualna edukacija.

"Nazvale smo se '40 dana za dostojanstven život' jer smatramo kako žene i djevojke nisu samo inkubatori, već imaju pravo na dostojanstven život, izvan bijede i osude. Naposljetku, svojim smo porukama prvenstveno htjele iskazati podršku onim ženama koje možda baš tad donose najteže odluke u životu i i onda moraju prolaziti kraj poruka inicijative '40 dana za život. Smatramo da im te poruke dodatno otežavaju već ionako tešku životnu situaciju te da takvim porukama ispred bolnica nije mjesto", smatraju u Le Zboru.

Foto: Le Zbor/Facebook

Nedaleko njih stajali su aktivisti iz inicijative "40 dana za život" koji isprva nisu shvatili o čemu je riječ, no potom je njihova koordinatorica zamolila djevojke iz Le Zbora da se udalje, što su one odbile.

"Prolaznici su odbijali komunicirati s nama jer su gotovo svi mislili da smo i same protivnice pobačaja, što dosta govori o stavu javnosti prema tom pokretu", zaključile su djevojke iz Le Zbora .

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.