Foto: YouTube

Otkako je u prosincu prošle godine savezni sudac u državi Utah ukinuo zabranu sklapanja istospolnih brakova, ova tema postala je među aktualnijima u "državi mormona", ali javno mnijenje ostalo je i dalje na strani konzervativnih društvenih struja.

Međutim, sve veći broj građana istupa s nešto drugačijim stavovima i promišljanjima o bračnoj jednakosti te prkosi crkvenom nauku. Jedan od njih je stariji bračni par Marge i William Bradshaw koji su ostali zatečeni porukama sa subotnje konferencije Mormonske crkve, kojoj je nazočilo više od 100 tisuća vjernika koji su jednoglasno poručili: "Bog nikad neće dopustiti redefiniranje braka i otvoriti ga istospolnim parovima".

Neki od govornika poručili su da je "brak idealno mjesto za rođenje, odgoj i odrastanje djeteta" te da "nikad ne bi smio biti otvoren za istospolne parove". Teške su ovo riječi za LGBT osobe koje žive u državi Utah ili pripadaju mormonima, a još više za tisuću parova koji su odmah po odluci saveznog suca sklopili brak i naišli na prepreku Vrhovnog suda koji je obustavio daljnje sklapanje brakova.

Sve je ovo potaknulo Marge i Williama Bradshaw da se uključe u kampanju za bračnu jednakost te pošalju poruku ljubavi i međusobnog prihvaćanja. Bračni par Bradshaw članovi su Mormonske crkve, imaju petero djece i 18 unučadi, a jedan od njihovih sinova je gej. "Kad nam je Brad rekao da je gej, odmah smo ga zagrlili, rekli mu da ga volimo i da se to nikad neće promijeniti", govore u videospotu.

Brak je zajednica između dvije osobe utemeljena na ljubavi i uzajamnoj predanosti, kažu oni i dodaju da svi gejevi i lezbijke zaslužuju imati jednaka prava i povlastice kakve uživaju i njih dvoje. Kampanju je pokrenula organizacija Utah Unites for Marriage, kojoj se pridružio i gradonačelnik Salt Lake Cityja, Ralph Becker.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.