Foto: equalityontrial.com

Jedan od odvjetnika koji je pred kalifornijskim Okružnim sudom branio inicijativu religijskih organizacija da se ozakoni Prijedlog 8, prema kojem bi Kalifornija zabranila sklapanje istospolnih brakova, s vremenom je shvatio da se nalazi na krivoj strani povijesti.

 Charles Cooper 2008. je bio dio odvjetničkog tima koji je predstavljao (uglavnom) mormone i ostale podržavatelje Prijedloga 8 pred Okružnim sudom, a danas žali za svojim homofobnim aktivnostima i pomaže kćeri, za koju je za vrijeme višemjesečne antigej kampanje otkrio da je lezbijka, u organizaciji vjenčanja.

"Moji su stavovi o ovoj temi napredovali, kao i kod mnogih drugih ljudi, i moj pogled na istospolne brakove danas nije jednak kao prije deset godina", kazao je Cooper u knjizi "Forcing the Spring: Inside the Fight for Marriage Equality" koju je nedavno objavila novinarka Jo Becker, javlja portal Brandon Sun.

No, nije Cooper jedini koji je promijenio mišljenje o istospolnim brakovima. Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney imao je gotovo jednak trenutak prosvjetljenja nakon što je otkrio da mu je kći lezbijka, baš kao i senator iz Ohija Rob Portman, kojeg je na drugačije razmišljanje potaknuo gej sin.

Sreća vlastitog djeteta ipak najvažnija

Da mu je netko prije šest godina rekao da će se naći na sasvim suprotnoj strani povijesti, Cooper bi se vjerojatno nasmijao i odmahnuo rukom. Ipak, danas bez imalo razmišljanja prihvaća borbu za bračnu jednakost i zajedno sa kćeri Ashely planira njezino vjenčanje koje bi se trebalo održati u lipnju, u Massachusettsu. "Životni put moje kćeri Ashley doveo ju je do do ljupke mlade žene Casey i naše obitelji sada jedva čekaju da proslave njihov brak", sretno govori Cooper.

Cooperov govor uoči konačne odluke Suda o slučaju "Prijedlog 8"

Prije šest godina, kad je Prijedlog 8 bio glavna tema kalifornijskog društva, odvjetnika je angažirala organizacija Protect Marriage kako bi obranio njihove interese, točnije kako bi svojim vještinama i znanjima sačuvao tradicionalni obitelj i brak. Za razliku od svojih suparnika, Davida Boiesa i Teda Olsona, Cooper se za vrijeme sudskog procesa skrivao od očiju javnosti.

Od završetka pravne bitke prošle su dvije godine, a dvojici pobjedničkih odvjetnika iznimno je drago što su Cooper i njegova obitelj stali na stranu vlastite kćeri. "Jako nas je dirnulo kad smo čuli da je Cooperova obitelj podržala svoju kćer, iako se on do zadnjih dana borio za Prijedlog 8. Neki na ovo mogu gledati kao na dva zasebna područja, privatno i javno, no na kraju se ipak pokazuje da je ljubav prema djetetu najvažnija za svakog roditelja. Presretni smo zbog Ashley i želimo njoj i njezinoj zaručnici sve najbolje", poručio je odvjetnički tim Boies i Olson.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.