Foto: images6.fanpop.com

Poznata zagovarateljica ljudskih prava i legendarna glumica, Betty White je ovoga tjedna gostovala u emisiji Larryja Kinga i obrušila se na homofobe. "Briga me s kim spavate. Najbitinije je kakvi ste kao osoba. Ne razumijem zašto su ljudi protiv gejeva? To je isključivo privatna stvar i mene se ne tiče", kazala je 92-godišnja White.

Glumica je u svojoj bogatoj karijeri osvojila šest nagrada Emmy, a svoje prve televizijske korake započela je u seriji "Life With Elizabeth". Trenutno glumi u seriji "Ludnica u Clevelandu", ali široj publici je najpoznatija po ulogama Sue Ann Nivens u "The Mary Tyler Moore Show" i Rose Nylund u seriji "Zlatne djevojke".

Potonja je svojevremeno privukla brojne gej obožavatelje, a popularna je i danas te se nerijetko zna prikazivati u gej barovima diljem SAD-a. O svom uspjehu govori vrlo mudro. "Na to uvijek morate gledati kao na privilegij. Oni koji visoko polete misle da se tako moraju ponašati. No, ne znaju da uvijek postoji netko tko može to raditi bolje od njih", poručuje iskusna glumica.

Svoju podršku bračnoj jednakosti White je prvi put javno dala 2010. kad je za časopis "People" izjavila da spolna orijentacija zaljubljenih parova ne čini razliku u pravima te da "ako su dvije osobe dugo zajedno i vole se, imaju jednako pravo na brak". "Brinite se za svoje poslove, a manje se zamarajte tuđim životima", kazala je tada White koja i četiri godine kasnije ostaje pri svom stavu.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.