Američka vlada najavila je u subotu da će priznati istospolne brakove u još šest saveznih država što znači da je bračna jednakost zasad formalno uvedena u 32 od 50 država
Početkom listopada je Vrhovni sud odbio tužbe pet država koje su tražile zabranu sklapanja istospolnih brakova (Indiana, Utah, Oklahoma, Virginia, Wisconsin). A ovog vikenda je ministar pravosuđa Eric Holder na listu dodao još šest država, Aljasku, Arizonu, Idaho, Sjevernu Karolinu, Zapadnu Virginiju i Wyoming. 
 
Tim potezom nije samo narastao broj država u posljednjih mjesec dana (s 19 na 32), već su istospolni parovi u tim državama ostvarili pravo i na bračne beneficije. 
 
Kako izvještavaju agencije, Holder je dodao: "Radimo što brže možemo kroz vladine agencije da bismo osigurali da istospolni parovi u tim državama mogu ostvariti sve beneficije koje jamči federalni zakon.“ 
 
U preostalih 18 država u tijeku su sudski procesi oko zabrane istospolnih brakova jer Vrhovni sud nije uveo bračnu jednakost na federalnoj razini.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.