Foto: Screenshot

Kako je za 2015. godinu u Irskoj najavljen referendum o bračnoj jednakosti, započela je i prva šaljiva kampanja.

Kratki video naslovljen s "Armagejdon" potpisuje organizacija "LGBT Noise", javlja portal Pink News, a prikazuje par koji se zakračunao u kuću misleći da je zbog uvođenja bračne jednakosti došlo do smaka svijeta.

"2015. godine u Irskoj smo imali referendum o bračnoj jednakosti. Koliko nam je bilo poznato, u Irskoj je u to vrijeme 'operiralo' pet ili šest gejeva... da su bili samo oni, sve bi ostalo isto. Ali tu su bili njihovi prijatelji, negejevi, normalni ljudi, marširali su, glasovali, mnogo njih!", kažu oni.

"Da nisu glasovali, sve bi bilo u redu, ali jesu i sve se promijenilo. Tolika jednakost, Irska je postala posve neprepoznatljiva", nastavljaju.

Kad im susjed Adam, koji je u braku s partnerom Steveom, donese namirnice, vidi se kako se u vanjskome svijetu ništa nije promijenilo te da je društvo nastavilo živjeti kao i dotad. Video završava porukom "Bračna jednakost nije kraj svijeta".

Referendum na kojem će se građani Irske izjasniti jesu li za ili protiv bračne jednakosti održat će se početkom 2015. Ankete pokazuju kako oko 75% Iraca podržava bračnu jednakost, no povijest irskih referenduma kazuje kako bi rezultat mogao biti nepredvidiv, među ostalim, i zbog moćnih religijskih lobističkih skupina.

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.