Foto: Instagram/docshadok

U Puteauxu, općini u zapadnim predgrađima Pariza, gradonačelnica Joëlle Ceccaldi-Raynaud je pred početak školske godine podijelila đacima školske torbe, ružičaste za djevojčice i plave za dječake.  

Dok u Francuskoj upravo traje polemika oko navodne "rodne teorije" i o novom školskom programu o jednakosti spolova, teško je u novoj gesti gradonačelnice, iz redova konzervativne stranke UMP, ne prepoznati jasnu političku poruku.

Da poruka bude još jasnija, uz plave torbe nalaze se upute kako sastaviti robota, a uz ružičaste upute za pravljenje nakita. Mediji procjenjuju trošak operacije kupovine torbi za  4.500 đaka u općini između 150 i 300 tisuća eura.

Odluci gradonačelnice otvoreno se usprotivio gej vijećnik Christophe Grébert koji smatra da da se radi o "klijentelizmu i stereotipima". Podsjeća se da je gradonačelnica 2007. godine osuđena zbog homofobnog ispada spram vijećnika Gréberta.

Za magazin Yagg izjavio je: "Ostala je u pedesetim godinama prošlog stoljeća. Prošle godine, sve su torbe bile crne, no ona voli drečave boje. To je njezin osobni izbor, no problem je u tome što se koristi javnim novcem."

Inače, pred početak školske godine ministrica obrazovanja Najat Vallaud-Belkacem ponovila je da "škola mora biti mjesto jednakosti za djevojčice i dječake".

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.