U Kremlju se upravo održao međunarodni forum na temu "tradicionalne“ obitelji na kojem je sudjelovao više od 1500 osoba iz 45 zemalja, izvještavaju strane agencije.

"Danas, civilizacija se suočava s izazovom demografskog opsega, u nizu zemalja urušavaju se moralne vrijednosti, a institucija obitelji je u krizi“, poručio je predsjednik Vladimir Putin sudionicima "Foruma o brojnoj obitelji i budućnosti čovječanstva“ koji je jučer završio.  

Na forumu su sudjelovali patrijarh ruske pravoslavne crkve Kiril, veliki muftija Talgat Tadžudin i rabin Berel Lazar, ministar kulture Vladimir Medinski et Elena Mizulina, predsjednica Odbora za obitelj u Dumi. Potonja je izjava da je "95 posto Rusa za tradicionalnu obitelj“, a istaknula se i svojim angažmanom prilikom donošena zakona o zabrani "gej propagande“.

Međunarodne snage su također bile prisutne na forumu.  Među ostalim, tu su bili i Brian Brown iz američke Nacionalne organizacije za brak, poznatih oponenata bračnoj jednakosti, te Aymeric Chauprade, zastupnik EU parlamenta iz francuske Nacionalne fronte za kojeg je bila čast prisustvovati forumu u Moskvi da bi branio svijet "zasnovan na tradicionalnim, prirodnim vrijednostima“, prenosi AFP.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.