Foto: Facebook
Milijuni obožavatelja ponajbolje prošlogodišnje serije, "Orange is the New Black", nikako da dočekaju početak nove sezone, koji je zakazan za daleki 6. lipnja ove godine. Kako bi neizvjesnost bila još nepodnošljivija, pobrinula se odlična glumačka postava koja je i sama uzbuđena zbog neočekivanog uspjeha.

Vodeće glumice i redateljica Jenji Kohan u petak su se zajedno pojavile na jednom od najpopularnijih festivala za ovisnike o TV-serijama, PaleyFest, gdje su se družile sa sretnicima koji su uspjeli osigurati svoju ulaznicu i vidjeti omiljene zvijezde uživo.

Prije nego što se upustila u ovaj prilično riskantan projekt, Kohan se bojala da će cijela priča propasti jer se radi o "puno žena na jednome mjestu". "Imate puno žena koje rade zajedno pa sam mislila da će to biti kao u ringu. No, bila sam potpuno u krivu", ispričala je redateljica. Laura Prepon, koja glumi lezbijku Alex i bivšu partnericu Taylor Schilling (Piper), primila je bezbroj poziva nakon što je otkrila da je pristala glumiti atraktivnu lezbijku dilericu koja završi u zatvoru.

"Odrasla sam uglavnom s dečkima i kad sam im rekla da sam dobila ulogu odmah su me pitali što ću sa svim tim ženama. Rekla sam im da ne znam. Kasnije su se sve pokazale kao divne osobe, veoma suradljive, a i jako se dobro zabavljamo", kazala je Prepon koja se proslavila serijom "Lude sedamdesete". Dodala je kako "obožava Jenji i sve cure iz serije" te da su je preplavili osjećaji kad je čula vapaje fanova zbog napisa da se neće vratiti u drugu sezonu. Na radost svih nas, to se neće dogoditi.

Seksualnost se prikazuje kao normalna i svakodnevna

Prepon se osvrnula i na svoj odnos s Taylor Schilling, koja glumi Piper, njezinu bivšu i povremenu partnericu, s kojom ima savršenu kemiju. "Prva scena koju smo morale snimiti bila je ona ispod tuša, gdje smo obje gole. Kad smo se prvi put vidjele na setu, samo smo komentirale: 'Drago mi je što te vidim. Idemo se sad skinuti'. Nakon toga mi je Taylor rekla da joj je drago što sam baš ja dobila tu ulogu. Jako je ugodno glumiti s njom , imamo snažnu kemiju i to je super", ispričala je Prepon.

Foto: Facebook

Kad je seksualnost u pitanju, redateljica Kohan ne vidi je kao nešto što toliko dolazi do izražaja. "Seksualnost nije u fokusu. To i jest poanta cijele priče. Ona je prirodna, normalna i prikazuje se kao nešto što je sastavni dio svačijeg života. Epizoda o transrodnosti nije ništa posebno, nego je prikazana u formi normalnog razgovora", objasnila je Kohan.

Još jedna od zatvorskih lezbijki je i Yael Stone, čiji lik Lorna ima povremenu aferu s Natashom Lyonne (Nicky). Ona kaže kako odnosi među likovima idu puno dublje od onoga što možemo vidjeti. "To je predivna priča o utjesi i povezanosti. I upravo se to događa između nas na osobnoj i na razini uloga, što je najljepši dio cijele priče jer se međusobno povezujemo zbog istih potreba", kazala je Stone.

Nastavila je opisujući stanje uma zatvorenica. "Zatvoreni ste, daleko od vlastitih obitelji i krenete stvarati novu obitelj, pronađete novu majku jer vam je ona potrebna", dodala je Australka, referirajući se na Kate Mulgrew (Red).

Serija koja razbija predrasude i mijenja stavove

Među onima koji su izazvali najveću pažnju publike i kritike bila je Laverne Cox, koja glumi transrodnu Sophiju. "Mnoge TV-kuće zgražaju se nad pomisli da otkupe ovakvu priču i riskiraju, a zahvaljujući jedinstvenim mjestima poput Netflixa gledatelji sad imaju priliku vidjeti nešto drugačiji sadržaj. Kad ste u Netflixu onda dobivate samo reakcije poput 'Idemo to pokušati. To je baš kul!', a ono najbolje je publika s kojom jednostavno morate komunicirati i uvažavati njezine potrebe", kazala je transrodna glumica.

Foto: Facebook

Još jedan lik koji je razbio predrasude o LGBT zajednici glumica je i komičarka Lea DeLaria koja glumi butch lezbijku Big Boo. "Ne mogu vjerovati kako mi se stvari odvijaju u životu otkako snimam ovu seriju. Odavno sam autana, ali su mi dosad 16-godišnjaci na ulici uglavnom pljuvali u lice i dovikivali da sam lezbača. Sad mi prilaze, zagrle me i kažu kako vole ovu seriju", kazala je ona i dodala da je dosad potpisala oko 44 odvijača svojih obožavatelja (scena nam je poznata).

Sve su se glumice složile da je hrabro od Netflixa što je prihvatio ponudu za otkupljivanje ovog scenarija koji je na kraju ostvario neočekivan uspjeh. Neslužbeni podaci govore da je serija u prošloj godini bila gledanija i od uspješnica "House of Cards" i "Arrested Development" te, kad se u obzir uzme trenutak mjerenja gledanosti i kratkoća emitiranja u odnosu na ostale serije, čak i od "Game of Thrones" i "Breaking Bad" koje ne prikazuju isključivo "žensku priču". Time je uspjeh i utjecaj ove serije još veći.

Pogledajte zanimljivu panel raspravu na festivalu PaleyFest:

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.