Screenshot

Filmova koji se bave coming outom tinejdžera nije manjkalo posljednjih godina. Iako je tema istovremeno delikatna i zahvalna, malo se filmova te tematike zapravo i istaknulo.

U tom se kontekstu stoga čini jako zanimljivim spomenuti novi film brazilskog režisera Daniela Ribeira, “The Way He Looks”. Protagonist njegovog filma je petnaestogdišnji slijepi mladić Leonardo koji polako otkriva privlačnost prema školskom kolegi prije svega kroz zvuk njegova glasa.

Za razliku od prijašnjih filmova koji se se bavili istospolnim ljubavima tinejdžera, Ribeirov film ne predstavlja coming-out kao posebice bolan period, već prije svega kao osobno i initmno srastanje, neovisno o hendikepu. Film je dobio glavnu nagradu na Teddy Awards u Berlinu, a kritika se zasad pokazala veoma blagonaklonom, usporedivši ga s drugim poznatim filmom o tinejdžerskoj gej ljubavi, “Beautiful Thing”.

Sâm redatelj u intervjuu za francuski magazin Yagg tvrdi da je odabrao slijepog protagonista jer mu se to činilo sjajnim načinom da se ispita ljudska seksualnost. Naime, seksualnost se (posebice danas) često povezuje s vizualnim, a glavni lik filma nikad nije vidio ni muškarca ni ženu. Preko lika koji je sliijep počinjemo posve drukčije razmišljati o temama privlačnosti i zaljubljivanja, tvrdi Ribeiro.

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.