Foto: insidemovies.ew.com

Udruženje američkih filmskih studija Motion Picture Association of America našlo se pod valom kritika nakon što je filmu "Love is Strange" dodijelilo oznaku "R" što znači da ga mogu gledati samo oni mlađi od 17 godina, uz pratnju roditelja ili starije osobe.

Film u kojem glume John Lithgow i Alfred Molina donosi priču o starijem gej paru koji se nakon vjenčanja mora useliti kod prijatelja zato što jedan od njih izgubi posao. Iako film nema nikakvih eksplicitnih scena, cenzori su naveli korištenje psovki kao glavni razlog za davanje restriktivne oznake "R", javlja Guardian.

Zanimljivo, kritičari su izdvojili još dva filma koji su dobila istu oznaku i u kinodvorane stižu istog vikenda, a koja su mnogo eksplicitinija. Tako Film "Sin City: A Dame to Kill For" ima scene prostitucije, nasilja, golotinje i korištenja droge, dok se u filmu "Jersey Shore Massacre" mogu vidjeti scene ekstremnog nasilja nad ženama.

Nasilje prolazi, životi gej osoba (još uvijek?) su tabu

"Radi se o blagom i mainstream prikazu gej života", tvrdi kritičar Stephen Witty i pita se li bi oznaka bila ista da film govori o heteroseksualnom paru. J. Bryan Lowder iz magazina Slate tvrdi da u filmu ima poljubaca i grljenja te da ga je nemoguće uspoređivati s grotesknim horor filmovima u kojima se ženama režu dojke.

Udrugu se i prije prozivalo da se previše fokusira na seksualnost, a premalo na nasilje. U dokumentarcu iz 2006. "This Film is Not Yet Rated" tvrdi se da cenzori negativno gledaju na teme o homoseksualnosti. Film je u Ujedinjenom Kraljevstvu zabranjen onima ispod 15 godina, dok se u Kanadi tek savjetuje pratnja roditelja.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.