Iako je organizacija GLAAD upravilo objavila pozitivne izvještaje o zastupljenosti LGBT likova na televiziji, izgleda da filmska produkcija i distribucija slijedi sasvim neku drugu logiku.

Tako je film "Pride“, koji se bavi solidarnošću LGBT aktivista s rudarima u štrajku u Velikoj Britaniji tijekom osamdesetih godina, dobio u SAD-u oznaku NC-17 što znači da ga nitko mlađi od 17 godina ne može legalno pogledati u kinodvoranama. Odluka je to koja je iznenadile ljubitelje filma budući da u filmu nema ni scena seksa ni nasilja.

Valja podsjetiti da u kolovozu kod američke agencije nije mnogo bolje prošao ni film "Love is Strange“ o starijem paru muškaraca, u kojem ni nasilja, ni scena seksa ni nagosti, a dobio je restriktivnu oznaku R što znači da ga osoba mlađa od 17 godina ne može vidjeti bez pratnje odrasle osobe.

U filmu "Pride" Mathhewa Warchusa, ima samo jedna scena s eksplicitnijim slikama kada skupina žena naiđe na pornografski magazin, podsjeća Guardian.

U UK-u film je zabranjen mlađima od 15 godina, a američka organizacija MPAA nije još dala objašnjenje za svoju odluku. Film Pride je dobitnik ovogodišnje Queer palme u Cannesu.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.