Foto: Amazon

S ljetom dolaze i razne ljetne kompilacije, a obožavateljima zabave ne treba previše objašnjavati što je Café Mambo. Otvoren 1994. godine, Café Mambo je najpoznatiji po svojim partijima na koja se ide prije nego se partijaneri upute u Pachu s fantastičnim zalascima sunca.

Upravo zato neke su kompilacije nazvane "Sunset Chillout", a DJ-evi koji nastupaju tako znaju imenovati i svoje setove. Ove godine Café Mambo slavi 20 godina postojanja i 20 godina klasične i bezvremenske Ibiza glazbe. Pete Gooding je za tu priliku umiksao Lanu Del Rey, Fatboy Slima, Grace Jones, London Grammar, Mobyja i mnoge druge. Posebne poslastice su "The roof is Leaking", ekskluzivan remiks pjesme Phila Collinsa, "Out of control" od Stonesa i "Shout" od Tears for Fears.

"Café Mambo, 20 years of Ibiza chill out" predstavlja ono najbolje od Ibize. Javier Anadon nedavno je izjavio kako je i njemu sve to nevjerojatno. Kad je prije 20 godina otvorio vrata svog bara, nije razmišljao o tome da će postati jedna od najvažnijih lokacija obožavatelja elektronske glazbe. Ovaj bar je ugostio mnoge "face": Petea Tonga, Carla Coxa, Boba Sinclaira, MK-a, Tiesta, Fatboy Slima,.... Pete Gooding koji je u Café Mambu odsvirano preko 2000 setova, prošao je kroz tisuće ploča kako bi odabrao one koje će predstaviti istinsku kompilaciju glazbe koja najbolje opisuje atmosferu Café Mamba.

Chillout glazba spada pod elektronsku glazbu bez obzira na njezin tempo i prilično je zahtjevna disciplina za DJ-a. Tu nema velikih hitova i standardnih "dizalica", a opet treba stvoriti dobru atmosferu. Sredinom devedesetih i početkom 2000. godine, chillout glazba se ucrtala na glazbenu kartu. To je isto tako stil koji u sebi ima neke elemente trancea, nu jazza i housea. Balearic beat se često povezuje uz chillout, iako on u sebi ima i nešto italo-housea, soula i funka. Ali kako se chillout i Balearic beat vežu uz Ibizu, miješanje ova dva stila je neizbježno.

Café Mambo je 2007. dobio i nagradu za najbolji Ibiza bar i tako je prepoznat u cijelom svijetu kao brend i priznat kao bar koji je tom otoku dao puno i promijenio glazbenu industriju kao što je i nametnuo neke nove trendove za ljetni odmor. Na početku je to bila samo izolirana kućica koja slučajno gleda na jedan od najljepših zalazaka sunca i koja je taj isti zalazak pretvorila u poseban doživljaj.

Ekipa koja se tamo okuplja da bi uz odličnu glazbu ispratila dan postala je redovita, a jednako ga obižavaju i turisti i lokalci. Café Mambo već godinama izdaje svoje kompilacije za istinske ljubitelje ovog žanra, a ova je iznimna kompilacija idealan soundtrack na putu za jug.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.