Foto: Libela

Nakon službenog predstavljanja knjige "Do isteka zaliha", književnica Nora Verde ponovno će se družiti sa svojom publikom i razgovarati s gostima.

U zagrebačkom Caféu u dvorištu, u srijedu 26. ožujka u 20 sati održat će se tribina povodom izlaska novog romana Nore Verde "Do isteka zaliha", koju će moderirati Darija Žilić, a s autoricom razgovarati književnica i novinarka Maja Hrgović. Događaj organizira Hrvatsko društvo pisaca. Drugo prozno djelo Antonele Marušić, poznatije kao Nora Verde, donosi priču o disfunkcionalnom odnosu dviju lezbijki, Nore i Lune, koju su publika i kritika dobro prihvatile.

Nora je svoju prvu proznu knjigu "Posudi mi smajl" objavila krajem 2010., a tri godine kasnije stiglo je drugo djelo "Do isteka zaliha". Njezine priče objavljene su u zborniku "Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora ex yu)", a poeziju i prozu objavljivala je u časopisima Vijenac, Homo Volans, Tema, internetskim portalima Proletter i Kritična masa. Autorica trenutno radi na knjizi kratkih priča "Samo daj!".

"Do isteka zaliha" naišao je na pohvale književne kritike. „Ako se dvije osobe u jednom trenutku suoče s formaliziranom mišlju koja poručuje: 'ovo je kraj', bez obzira na stupanj prihvaćanja takvog dogovorenog ili jednostrano nametnutog stanja, repovi i odjeci proživljene veze provlačit će se i osjećati, kod oba partnera, još dugo, dugo nakon formalnog prekida. Nora Verde je u svom drugom romanu 'Do isteka zaliha', nakon odličnog prvijenca 'Posudi mi smajl', hrabro, minuciozno, te mnogim važnim sitnicama i detaljima monumentalno, zahvatila u drugi dio tog ljubavnog time-linea", napisao je Davor Šišović iz Glasa Istre.

Roman je pohvalio i Vladmir Arsenić sa portala booksa.hr. "Interesantna je odluka da se tekst ograniči upravo na ovaj dugo odlagani kraj veze, nego na ono što bi na neki način predstavljalo logičan pandan priči sa ekspozicijom, zapletom i raspletom, odnosno u slučaju veze među partnerkama muvanje/barenje, veza i raskid. Koncentrišući se na dugo očekivani kraj Nora, koja je pripovedačica, protagonistkinja i fokalizatorka u nepotpunoj retrospektivi, dala je sve ono što mu je prethodilo, ali je izostavila one srećne dane zaljubljenosti", napisao je Arsenić.

Autorica poziva sve zainteresirane na ugodno druženje, a do tada na tportalu možete pročitati prvo poglavlje knjige.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.