Na tržištu se nedavno pojavila književna antologija Recognize: The Voices of Bisexual Men, u kojoj je prikupljena kolekcija literarnih radova i vizualne umjetnosti cisrodnih, i transrodnih biseksualnih, panseksualnih, poliseksualnih te queer muškaraca iz raznih dijelova svijeta.

Riječ je o projektu Bisexual Resource centra, a cilj mu je približiti i pomoći u razumijevanju muške biseksualnosti. Suurednik te antologije na 300 stranica, Dr. Herukhuti (H. Sharif Williams) kazao je kako je ona važna je i za lezbijke, gejeve te heteroseksualce jer dočarava primjere osobnosti biseksualnih muškaraca iz njihove perspektive.

"Želite li znati što znači biti biseksualan muškarac, kako biseksualni muškarci izgledaju, kako doživljavaju ljubav i život, onda poslušajte njihove glasove na stranicama ove antologije", objasnio je.

Foto: RecognizeBiMen/Facebook

Riječima suurednice i biseksualne aktivistice, Robyn Ochs, ova knjiga vrijedan je alat za sve koji traže afirmaciju kao i za edukatore te sve koji misle da bi i sami mogli biti biseksualni. Naime, biseksualni muškarci rijetko su prezentirani u medijima, čak manje od biseksualnih žena.

U stvaranju ove jedinstvene antologije sudjelovalo je 70 muškaraca iz SAD-a, Kanade, Čilea, Indije, Španjolske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva. Kroz kratke priče, poeziju, kreativnu nefikciju, refleksivne i kritičke eseje te vizualnu umjetnost, muškarci različitih dobi, od ranih dvadesetih do srednjih sedamdesetih, istražuju teme poput identiteta, etiketiranja, religije i duhovnosti, putovanja i odnosa te mnoge druge.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.