Foto: Meg Allen
U eri groteskno nestvarnih žena koje nastaju u laboratorijima majstora Photoshopa, a mediji ih potom nemilosrdno promiču, jedna se fotografkinja iz San Francisca tome odlučila oduprijeti na svoj način. Meg Allen svojim projektom predstavlja identitete butch lezbijki, čime je uspjela privući međunarodnu pozornost.

Jednostavnog naziva, 'BUTCH', koncept projekta temelji se na insajderskom pogledu u privatne živote butchica, a sama autorica opisuje ga kao "istraživanje butch estetike, identiteta i prezentacije ženske muževnosti, počast onima koje biraju postojati i identificirati se izvan okvira binarnoga te koje općenito mogu očekivati onaj pogled od 'rodne policije' koja pokušava doznati 'jesu li one žensko ili muško'".

Allen dokumentira njihovo odijevanje, izgled tijela i svakodnevna okruženja."To je slavlje ljepote i obožavanje butch zagonetnosti", kazala je fotografkinja u intervjuu za Huffington Post.

Sve je počelo prije godinu dana, kad je vježbala snimanje portreta, a pozirale su joj prijateljice i poznanice. "Fotografija je bila moj hobi pa nisam ni sanjala da će se to pretvoriti u karijeru", prisjetila se.


(Foto: Meg Allen)

Željela je, kaže, vidjeti galeriju atraktivnih portreta žena koje izgledaju poput nje same. "Volim Vogue, GQ i V, ali ti se magazini nikad ne bave butch estetikom. Htjela sam predstaviti butch identitete s glamurom jer nisam vidjela da je to netko napravio u posljednjih desetak godina", kazala je Allen.

Ističe kako je njezin projekt "ponosan prikaz gotovo nevidljive zajednice" jer svima pruža priliku da pogledaju fotografije prije nego što neku ženu osude jer se ne uklapa u uvriježenu predodžbu ženstvenosti. "Niti su sve žene ženstvene, niti su svi muškarci muževni premda nam mainstream mediji poručuju suprotno. A većina ljudi ne tolerira ništa što je izvan mainstreama. Zato su moji portreti dostojanstveni, atraktivni i gotovo neodređeni u svom cilju, osim što poručuju, 'Tu smo i postojimo'", naglasila je Meg Allen.

Kompletnu galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.