Foto: Wikimedia Commons/Jgro888

Uz brojna lica koja su zasjala na ovogodišnjoj medijskoj nagradi GLAAD, našlo se i slavno ime iz svijeta mode, Naomi Campbell. Crna pantera, kako ju mnogi nazivaju, pohvalila je rad svojih trans kolegica i podržala raznolikost u ovoj industriji.

"Pozdravljam još veću raznolikost u svijetu mode te trans modele poput Lee T i Carmen Carrere. LGBT kultura i moda oduvijek su išle zajedno i nastavljaju se dalje međusobno razvijati", poručila je Campbell.

Svečanu večer obilježile su brojne trans osobe iz svijeta kulture, mode i showbiza. Jedna od njih je i glumica Laverne Cox koja je osvojila nagradu Stephen F. Kolzak Award za autane LGBT osobe koje su na poseban način doprinijele vidljivosti ove društvene skupine. Među gostima su se još našli model Carmen Carrera i Chaz Bono.

Kako bi transrodne i transseksualne osobe dobile još veću medijsku pažnju i pozornost društva, pobrinuo se slavni njujorški lanac luksuznih robnih kuća Barneys koji je pokrenuo novu kampanju naziva "Braća, sestre, sinovi i kćeri". U kampanju je uključeno 17 modela od kojih su neki transrodni, a neki rodno neutralni. Sav prihod od kampanje Barneys će donirati LGBT organizacijama.

"Kampanja ima za cilj prikazati sve poraze i uspjehe s kojima se trans osobe susreću. Barneys New York ponosan je na podršku koju daje trans zajednici, a na ovaj način želi još snažnije doprinijeti vidljivosti ovih osoba", priopćili su iz lanca robnih kuća.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.