U Egiptu je uhićeno sedmoro muškaraca nakon što se na društvenim mrežama pojavio video simboličke ceremonije gej vjenčanja.

Iako zakon u Egiptu formalno ne osuđuje homoseksualnost, muškarci su pritvoreni zbog "razvratnog ponašanja“, izvještava državna agencija Mena. U videu, koji se pojavio na društvenim mrežama, par muškaraca simbolički slavi vjenčanje u manjem društvu tijekom krstarenja na Nilu.

"Istraga je otkrila identitet devet od 16 sudionika zabava, a sedam ih je uhićeno“, stoji u priopćenju.  Tužilaštvo je zatražilo i medicinski test nad uhićenicima što su osudile udruge za ljudska prava jer ti testovi služe tome da se potvrdi nečija spolna orijentacija.

Budući da islam osuđuje homoseksualnost kao "devijaciju“ , LGBT zajednica u Egiptu uglavnom je veoma diskretna. AFP podsjeća da prema anketama iz 2013. samo tri posto stanovnika Egipta smatra da bi društvo trebalo "prihvatiti homoseksualnost“.

2001. 52 osobe su uhićene nakon što su sudjelovale na gej zabavi na brodu. Čak ih je 23 osuđeno na kazne do pet godina zatvora, zbog "razvratnog ponašanja“.


Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.