Lokalne vlasti gradića Tuszyn u središnjoj Poljskoj zabranile su postavljanje figure popularnog lika iz crtića, medvjedića Winniea Pooha, na tamošnjem dječjem igralištu, zbog njegove "sumnjive seksualnosti", kao i zbog toga što je "neprilično odjeven" odnosno "polugol", što je neprimjereno za djecu.

Poljski su konzervativci također napali i autora knjiga o avanturama popularnog medvjedića, rekavši kako Alan Alexander Milne tim knjigama "uznemirava". Čitav je sastanak sniman, a jedan od vijećnika je odlučio snimku te bizarne rasprave dostaviti lokalnim medijima, javlja Croatian Times.

"Problem je u tome što taj medvjedić nije do kraja obučen, već samo od struka naviše, on je polugol i to je apsolutno neprimjereno za djecu", rekao je gradski vijećnik Ryszard Cichy.

"Autor je medvjediću odrezao testise zbog problema s vlastitim identitetom"

Vijećnici su se nadalje upustili u pravu raspravu o "seksualnosti" medvjedića Winnie Pooha', pa je jedan od njih rekao: "On ne nosi ni hlače jer je bespolan, to je hermafrodit!"

Vijećnica Hanna Jachimska otišla je korak dalje sipajući nevjerojatne optužbe na račun autora knjiga o popularnom dječjem liku: "Sve je to prilično uznemiravajuće! Pa zamislite samo, autor je imao više od 60 godina i odrezao je medvjediću testise, jer je sam imao problem s vlastitim identitetom."

Vijećnici tek trebaju donijeti službenu odluku o tome koji će popularni lik biti središnja figura tamošnjeg dječjeg igrališta, ali su sigurni kako to neće biti Winnie Pooh.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.