Organizacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) koja upravlja novim domenama na internetu, odbila je dodijeliti u cijelosti domenu ".gay" LGBT zajednici.

Inicijativa dotgay.com imala je za cilj da se LGBT zajednici dodijeli čitava domena, a onda bi udruge prijavljene na toj domeni dobivale dvije trećine prihoda od domene. No domena je stavljena na dražbu i mogli bi je kupiti tvrtke koje nemaju nikakve veze s LGBT aktivizmom, izvještava AFP.

Svoju odluku organizacija ICANN objasnila je tako što bi se domena .gay odnosila na premali broj osoba (oko sedam milijuna), a u toj skupini su transrodne osobe i saveznici koji nemaju direktne veze s terminom "gay".  

Slijedom te odluke, iznijele su se u medijima hipoteze da bi domenu mogla kupiti gej porno industrija ili čak antigej skupine. Podsjeća se da je ICANN svojevremeno dodijelio domenu .eco zelenim aktivistima bez navođenja argumenata o brojnosti.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.