Foto: Facebook

Autorica i junakinja popularne serije "Girls", Lena Dunham ovog je tjedna primila nagradu zaklade Point Foundation za doprinos vidljivosti LGBT zajednice i u svom govoru posebno zahvalila svojoj sestri koja joj je otvorila oči o životima LGBT osoba.

"Ovo je prostorija s vjerojatno najzgodnijim ljudima u kojoj sam ikad bila. Ne želim podržavati stereotipe, ali gej muškarci zaista znaju stvarno dobro urediti i počistiti. Valjda sam zato bila s toliko njih", našalila se na početku svog govora 27-godišnja glumica. Riječi zahvale Dunham je uglavnom posvetila svojoj obitelji, ponajviše sestri Grace.

"Oduvijek sam osjećala snažnu emotivnu povezanost s LGBT zajednicom. Zapravo, poprilično sam se razočarala kad sam shvatila da me seksualno privlače muškarci. Kad se moja sestra autala, pomislila sam: 'Hvala ti Bože što barem netko u obitelji može istinski zastupati moja uvjerenja i strast", ispričala je Dunham, javlja Vanity Fair.

Odrastanje na Manhattanu lišeno predrasuda

Njezina sestra Grace autala se sa 17 godina, što je za glumicu bila prekretnica u razumijevanju problema s kojima se LGBT zajednica svakodnevno susreće. "Mi smo odrastali na Manhattanu, gdje nikoga nije bilo briga koje si spolne orijentacije. Bila sam jako ljubomorna na djecu koja su imala dvojicu očeva. Naši roditelji bili su snažni zagovaratelji jednakosti i tolerancije pa je njezin proces autanja bio oslobođen svih predrasuda. Zahvaljujući njima i okolini, ona je bila uvjerena da je voljena i obožavana. Presretna sam što je uspješno ušla u svijet odraslih kao žena i kao lezbijka", s ponosom je govorila Lena o svojoj sestri.

Glumica je s oduševljenjem i zanosom govorila i o seriji "Girls" koja ruši sve tabue u medijskoj prezentaciji žena i ženskoj spolnosti te kaže kako je prezadovoljna što ima mogućnost raditi s talentiranim pojedincima. "Pokušavamo prikazati nestereotipne primjere različitih ljudi koji žive u ovom predivnom gradu", kazala je Dunham koja Zakladi donirala 25 tisuća dolara za aktivnosti usmjerene na LGBT mladež.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.