Jučerašnja vijest da je Porezna uprava RH odbila Centru za ženske studije poreznu olakšicu jer se "zalaže za pravo na pobačaj", a takvo je zalaganje“ protuustavno“, smatra izvjesni porezni službenik, dobila je danas nastavak.

Kako izvještava Novi List,  ravnatelj Porezne uprave već je dao nalog da se suspendira poreznog službenika koji je iskočio iz granica tumačenja poreznih zakona, a još će se vidjeti slijede li sankcije zbog povreda službeničke dužnosti. Uz to, čelništvo Porezne uprave u petak će se sastati s predstavnicima Centra kako bi im se ispričalo zbog neugodnosti.

Naime, porezni službenik koji se očito smatra ustavnim stručnjakom  nije vodio računa o tome da je po hrvatskim zakonima pobačaj legalan. Također je zanemario činjenicu da Centar za ženske studije legalno posluje po hrvatskim zakonima pa bi prema tome i njihovi donatori u poreznim pitanjima trebali biti izjednačeni s donatorima ostalih udruga i institucije koje promiču drukčije ili potpuno suprotne ideje.
 
Ministar financija Boris Lalovac je u Saboru kazao da od svojih suradnika, odnosno pomoćnika, u koje spada i ravnatelj Poreze uprave tražio da se "Jako brinu o sustavu kojim upravljaju, te da imaju njegovu podršku, ali da mu ne trebaju oni koji ne žele raditi. Imao sam jedan slučaj u Poreznoj upravi, stravično kakvo je mišljenje davao jedan činovnik, ono nije bilo stručno, nego političko“, rekao je Lalovac, iz čega se može zaključiti da je i on upoznat sa slučajem „ustavnog suca“ u Poreznoj upravi.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.