U drugoj saborskoj raspravi o Zakonu o životnom partnerstvu HDZ je dokazao ono što se oduvijek opravdano sumnjalo, no sada je prešlo u kategoriju neprijepornog: HDZ mrzi gej građane Hrvatske.

Naravno, temeljna je postavka HDZ-a oduvijek bila duboko ukorijenjeno i beskrupulozno licemjerje, što se iskazivali tijekom svakog dana u 25 godina postojanja ove stranke, koja je s jedne strane organizirala obranu domovine da bi je s druge strane u privatizaciji pljačkala, koja je s jedne strane uvodila Hrvatsku u Europsku uniju da bi s druge organizirala masovnu korupciju, koja je s jedne strane ratovala protiv pobunjenih hrvatskih Srba a s druge radila dealove sa Slobodanom Miloševićem i koja je toliko zlokobna organizacija da je i vlastite čelnike i čelnice politički i ljudski giljotinirala čim više ne bi bili Veliki vođe.

Kako je napisao Viktor Ivančić , nikad ne treba podcijeniti zločinački potencijal HDZ-a, stranke koja je i prvostupanjski osuđena za pljačku države, pa doista ne treba biti iznenađenje i što se inherentno licemjerje HDZ-a iskazalo i kad je riječ o Zakonu o životnom partnerstvu.

S jedne strane je predsjednik stranke Tomislav Karamarko (onaj koji se ne pojavljuje na radnome mjestu u Saboru ali uredno prima plaću, poput Željka Keruma) izjavljivao kako homoseksualni građani Hrvatske trebaju biti zakonski zaštićeni, a s druge je njegov saborski pitbul Željko Reiner – uz asistiranje nekakvih HDZ-ovih anonimusa neartikuliranih misli i izlaganja – u Saboru učinio sve moguće da demonizira, ponižava i pljuje na dostojanstvo hrvatskih pedera i lezbijki. Mržnja je naravno bila pažljivo upakirana u razne logičke akrobacije i verbalnu himbu tolerancije, ali se mogla osjetiti i prepoznati u svakoj njihovoj izrečenoj riječi.

Vonj ekstremne mržnje prema LGBT osobama mogao osjetiti i preko saborskog livestreama

Jasna namjera u slučaju dolaska na vlast

Za HDZ i njegove satelite s desnice - poput trgovačke stranke HSS i HDSSB-a koju je osnovao osuđeni ratni zločinac – mi smo "to", mi smo "oni", mi smo EL DŽI BI TI, mi smo "istospolno opredijeljeni", mi smo zapravo za njih odvratni ljudski otpad i škart čiji je jedini cilj u životu zlostavljati i silovati djecu. Nije to naravno nitko direktno izrekao, ali se vonj ekstremne mržnje prema LGBT osobama mogao osjetiti i preko saborskog livestreama. Spominjala se i poligamija i pedofilija u kontekstu Zakona o životnom partnerstvu, pokušalo se osporiti istospolnim parovima da u svečanoj ceremoniji sklapaju životno partnerstvo, jer je po mišljenju HDZ-a to valjda uzvišen ekskluzivno katoličko-heteroseksualni čin?

Išlo se s pričama da će se zakon masovno zloupotrebljavati, naricalo se nad činjenicom da će istospolni parovi dobiti i materijalna prava, jer to je teret za proračun, a gejevi i lezbijke po mišljenju HDZ-a niti plaćaju poreze u ovoj državi niti zaslužuju ikakve usluge za svoj novac uplaćen u državnu kasu, pa čak ni desetak minuta jednog matičara da obavi ono što mu je posao. Mi nismo pogođeni ni ovom krizom, smatra HDZ, a iz svega je jasna namjera stranke da po mogućem dolasku na vlast Zakon o životnom partnerstvu raščereči i vrati na nivo tragikomičnog Zakona o istospolnim zajednicama iz 2003.

Naricalo se nad činjenicom da će istospolni parovi dobiti i materijalna prava, jer to je teret za proračun, a gejevi i lezbijke po mišljenju HDZ-a niti plaćaju poreze u ovoj državi niti zaslužuju ikakve usluge za svoj novac uplaćen u državnu kasu

Iz 36 kolosalno besmislenih i namjerno destruktivnih amandmana koje je HDZ podnio na zakon vidljivo je da oni istospolnim parovima – nasuprot odlukama Europskog suda za ljudska prava i Europskog suda pravde – poriču obiteljsku komponentu života, da se naše ljubavi i zajednički život ne smatraju obiteljskim, a da naša djeca ne zaslužuju nikakvu pravnu zaštitu nego jednako zlostavljanje kakvo čitav život proživljavaju njihovi istospolni roditelji.

Voljeli bi da ustrašeni čučimo i šutimo u mraku

HDZ toliko mrzi gej Hrvate i Hrvatice da mu nije važna ni europska sudska praksa ni minimalna solidarnost za istospolne obitelji, na koje su u saborskoj raspravi izlili septičku jamu svoje mentalne i verbalne homofobije bez ikakvog suzdržavanja i osnovnih ljudskih obzira. Pritom su se još ljutili kad bi se njihova mržnja prema gejevima i lezbijkama kao takva prepoznala i prozvala, pa je u jednom trenutku nekakav HDZ-ovac trećeg ešalona čak zavapio kako je nepravda optuživati HDZ kako je stranka kojoj nije stalo do ljudskih prava.

Ako i kad HDZ ponovno dođe na vlast, čeka nas možda ne pravi, ali nesumnjivo metaforički Goli otok. Nadam se da na njega nećemo poći mirno i bez otpora

Doista, nije fer reći da HDZ-u nije stalo do ljudskih prava; pa nisu još naletjeli na ljudsko pravo a da ga nisu šutali, ukidali, razbijali čekićem, pljuvali i zanemarivali! HDZ-u je do ljudskih prava stalo kao i nasilnom suprugu do žene koju mlati – bit će jako tužan ako nema na raspolaganju svoju omiljenu vreću za udaranje.

Nekoć su HDZ-ovci pozivali da se gej građane Hrvatske "pošalje na Goli otok pa neka se tamo razmnožavaju", a ovoga puta su isti sentimenti i stavovi izražavani drugim riječima. Doista nas mrze i preziru, najviše bi voljeli da uopće ne postojimo u heteroseksualno-katoličkoj Hrvatskoj ili da barem ustrašeni čučimo i šutimo u mraku.

Sve to ne znači da LGBT zajednica Hrvatske treba mrziti HDZ. Ne, to je gubitak energije, vremena i emocija. Potrebno je hladne glave razmišljati kako se suprotstaviti takvoj mržnji. Za početak je najjednostavnije sljedeće – ne dati im glas na izborima. Jer ako i kad HDZ ponovno dođe na vlast, čeka nas možda ne pravi, ali nesumnjivo metaforički Goli otok. Nadam se da na njega nećemo poći mirno i bez otpora.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.