Facebook/Alfonso Guemes

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio je muškarca na tri godine zatvorske kazne i 450 udaraca bičem zato što se koristio svojim računom na mreži Twitter u svrhu ostvarivanja homoseksualnih kontakata, izvještava Gulf News.

24-godišnji muškarac uhićen je zato što je na Twitteru izrazio svoju spremnost da upozna druge gej muškarce. Odbor za promicanje vrlina i sprečavanje poroka, tzv. vjerska policija, uhvatio je muškarca nakon tajne operacije.

Na njegovom telefonu navodno su pronađene “amoralne” fotogafije. Tijekom suđenja, Odbor je tražio oštru kaznu i oduzmanje mobilnog telefona zbog “promicanja bluda”. Osumnjičenik je navodno priznao da se koristio svojim računom na Twitteru da bi se susreo s drugim gej muškarcima.

Saudijska Arabija ne priznaje nikakva prava LGBT građana, a homoseskualnost može biti kažnjiva zatvorom, tjelesnim kaznama, kemijskom kastracijom pa čak i smrću.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.