Foto: Screenshot

Raymond Bardet, gradonačelnik francuskog grada Ville-la Grand došao je prošli tjedan u fokus francuske, pa i internacionalne javnosti, kad je, usprkos osobnom protivljenju bračnoj jednakosti, vjenčao svog sina s drugim muškarcem.

Kako tvrdi post festum u intervjuu za TV8 Mont-Blanc, "jako je ponosan" što je vjenčao svog sina. Kako je tek mjesec dana prije ceremonije saznao da mu sin Maxime ima partnera s kojim se planira i vjenčati,  Bardet poručuje da je morao prvo "sjesti i duboko udahnuti" kada je saznao vijest.

No zanimljivo,činjenica da je svojevoljno obavio ceremoniju vjenčanja nije puno utjecala  na njegov stav prema kojem je "priroda stvorila muškaraca i ženu budu zajedno", no priznao je zato da se pribojavao da mu je sin odabrao nekog s "dugom kosom do pola leđa" ili "neobrijanog" muškarca.

No ti su se strahovi raspršili budući da su mladenci, prema njegovom dojmu, itekako bili na visini zadatka. Čak je muža svog sina nazvao i "zetom".

 

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.