Foto: Twitter/Damien Obrador

Tjednik francuske krajnje desnice, Minute, koji se već niz puta istaknuo raznoraznim rasističkim i homofobnim naslovnicama, donosi u najnovijem broju priču naslovljenu "Homoludilo na jugozapadu".

U reportaži se otkriva da izvjesni zastupnici Nacionalne fronte, unatoč službenom protivljenju stranke bračnoj jednakosti, podržavaju pravo na bračnu jednakost. Točnije, u općini Tonneins u regiji Lot-et-Garonne , lokalna vijećnica Maryse Aubert, članica Nacionalne fronte, vjenčala je Laurenta Samuela, koji je također bio na izbornoj  listi FN-a, s njegovim partnerom Laurentom Delageom.

Jednako tako, u općini Cabanac-et-Villegrains, vijećnik Damien Obrador tvrdi da je "ponosan" što je vjenčao dvoje ljudi koji su također bili na listi FN-a.

Zanimljiv je i zaokret u retorici. Naime, tjednik Minute osuđen je ranije ove godine na kaznu od 4000 eura zbog homofobne naslovnice, dok sada govori o "ambivalentnom stavu" FN-a spram bračne jednakosti. No takva ambivalentnost baš i nije u skladu s izjavama predsjednice stranke, Marine Le Pen, koja je izjavila da bi Nacionalna fronta, pri dolasku na vlast, ukinula zakon o bračnoj jednakosti.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.