Ovotjedno sudjelovanje zamjenice ministra pravosuđa, Sandre Artuković Kunšt na konferenciji o pravima LGBT osoba u Vijeću Europske unije nije izazvalo osobitu pozornost javnosti, osim u redovima udruge "U ime obitelji".
 
Nezadovoljni njezinim nastupom, Ministarstvu pravosuđa uputili su zahtjev u kojem traže očitovanje o njezinim izjavama " kojima je narušila ugled Republike Hrvatske te omalovažila građane RH".
 
Konkretno, "žele izvijestiti Ministarstvo pravosuđa da je zamjenica ministra pravosuđa u svojem izlaganju na konferenciji grubo uvrijedila i omalovažila hrvatske građane okarakteriziravši ih kao podijeljene na one koje je rat u Hrvatskoj učinio tolerantnijima i solidarnijima i one koji su se nakon rata zatvorili i vratili tradicionalnim vrijednostima, što je – tvrdi gđa Artuković Kunšt – rezultiralo njihovim nižim pragom tolerancije".
 
Dakako, osobito im smeta što je Artuković Kunšt "iznijela niz neistina o referendumu o braku i udruzi 'U ime obitelji', kazavši kako su "silom unijeli definiciju braka u Ustav". Kažu i kako je "svojom izjavom zamjenica ministra pravosuđa obezvrijedila građanske kompetencije hrvatskih birača, hrvatsko pravno uređenje i demokratske procese koje je potaknula udruga 'U ime obitelji', te dodaju kako je zamjenica ministra pravosuđa okarakterizirala referendumsko pitanje "nepravednim" te je rezultat referenduma objasnila nepravedno postavljenim referendumskim pitanjem, aludirajući da su birači bili zavedeni".
 
Izlišno je spomenuti kako narod.hr nije našao za shodno tražiti pojašnjenje od Sandre Artuković Kunšt te tako saznati ima li subjektivan doživljaj "U ime obitelji" ikakvog uporišta.
 
Galopirajuća amnezija: ne sjećaju se zahtjeva za ocjenom ustavnosti
 
U zahtjevu stoji i da je "Artuković Kušt netočno izjavila kako je referendumsko pitanje poslano na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu", a nije jasno je li riječ o zabuni, prigodnoj amneziji ili nećem trećem.
 
Podsjetimo, Ustavni sud na svoju je adresu dobio prijedlog ocjene ustavnosti referenduma o braku koji su u studenom prošle godine podnijele udruge CroL, Zagreb Pride i Centar za građansku hrabrost.
 
Foto: Arhiva
 
Također, u inicijalnom tekstu na portalu narod.hr, pretencioznog nadnaslova "Sjajno se provela sa Srđanom Dragojevićem", kojim je jučer započeta hajka na Sandru Artuković Kunšt navodi se kako je građansku inicijativu "U ime obitelji" spomenula "s podsmijehom" te kako joj je "bilo neugodno pročitati rezultate referenduma o obitelji",
 
Nažalost, videosnimka kratkoga govora Sandre Artuković Kunšt u ovom trenutku nije dostupna, no čim bude, objavit ćemo je na našim stranicama. Ukratko, nakon rutinskog pobrojavanja zakonskih rješenja kojima je Hrvatska poboljšala status LGBT osoba, Artuković Kunšt ispričala je svoje dojmove s amsterdamske Povorke ponosa 2012., nakon čega je slijedio i osvrt na prošlogodišnji referendum o braku, čije je pitanje ocijenila "nepravednim" i to je ono što je za "U ime obitelji" najspornije i zbog čega su se osjetili prozvanima reagirati.
 
Još je dodala kako će Vlada RH i dalje ulagati napore u primjenu postojećeg zakonodavstva i podizanje svijesti o pravima LGBT osoba. U trenutku zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doći do Sandre Artuković Kunšt, no njezin odgovor na naš upit očekujemo uskoro.
 
Dvostruki standardi
 
Kako to inače biva s temama ovakvog tipa, one često posluže kao sredstvo za potpirivanje najnižih strasti i slasna kost svima koji anonimno žele ispucati svoje frustracije ili se na nekoga nabaciti uvredama.
 
I dok ekipa iz uvrijeđenog UIO-a pomno prati što se o njima i njihovoj liderici Željki Markić piše u medijima te komentarima čitatelja, pa onda na njih katkad reagira i kaznenim prijavama, ne može se reći da svoje dvorište održavaju besprijekorno čistim.
 
Tako se oko spomenutih tema kojima se jučer i danas pozabavilo glasilo udruge "U ime obitelji" okupila živopisna ekipa čitatelja od kojih bi neki Sandru Artuković Kunšt "monetizirali u Amsterdamu, u ulici crvenih lampaša", dok drugi, manje maštoviti, uglavnom barataju jednostavnijim rječnikom u kojem prevladavaju pojmovi poput "kuja", "flundra" i "kurvetina", uz izražavanje želje da se sve to "riješi po kratkom postupku", a spominju se i "sjekire".
 
Zato smo za vas u fotogaleriju izdvojili The best of iz ove teme, a i dalje ćemo pažljivo pratiti kako se odvija održavanje čistoće i primjena standarda na kojima "uimeobiteljaši" inzistiraju kad su u pitanju drugi. 
 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.