Irina Šumilova i Alijona Fursova, koje su se, unatoč zabrani istospolnih brakova u Rusiji, a zahvaljujući činjenici da je jedna od mladenki zakonski još uvijek muškarac, uspjele vjenčati u Sankt Peterburgu, sada su suočene s mogućim poništenjem braka.

Naime, jedan od izuzetno agilnih ruskih antigej zakonodavaca iz Sankt Peterburga Vitalij Milonov, a nakon što je priča o Irini i Alijoni obišla svijet, doveo je u pitanje zakonitost njihove upravo sklopljene bračne zajednice rekavši kako je njihovo vjenčanje "uvreda ruskim obiteljima", javlja BBC.

Iako su istospolna vjenčanja zabranjena u Rusiji, ovom je paru to bilo dopušteno, jer je Irina transseksualka koja upravo prolazi hormonski tretman kako bi postala žena, ali joj u putovnici još uvijek piše da je - muškarac.

Podsjetimo, Irina Šumilova i Alijona Fursova stigle su u vijećnicu u Sankt Peterburgu proteklog vikenda odjevene u vjenčanice s prigodnim buketićima, a nakon vjenčanja su objavile fotografije s ceremonije na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte.

Foto: Irina Šumilova/VK.com

"Ružna uvreda milijunima ruskih obitelji"

Jedan od najgorljivijih zagovornika antigej zakona, Vitalij Milonov, rekao je ruskim medijima kako bi se matičarima trebalo "suditi zbog izdaje ili prijestupa iz nehata". Milonov će također zatražiti poništenje braka koji su sklopile Irina i Alijona kako bi se "u budućnosti izbjegla ružna uvreda milijunima ruskih obitelji".

"Postoje određene moralne norme koje su od vitalnog značaja za provedbu. Tim bi luđacima trebalo zabraniti vjenčanje", izjavio je Milonov.

Usprkos prijetnjama da će im poništiti brak, novopečene mladenke se i dalje smatraju prvim LGBT parom vjenčanim u Rusiji.: "Ovo je veliki korak za sve nas. Većina se želi i formalno vjenčati, ali to je u Rusiji još uvijek nemoguće. Njihovo je vjenčanje zato ostvarenje svih naših snova i nadamo se kako će i drugima to biti omogućeno", rekla je vjenčana kuma sretnog para, Marina Teodori.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

“Feminizam i gotovo”, poručeno je s osmog Noćnog marša u Zagrebu, najvećeg prosvjeda za prava žena

U prvom izdanju mjesečnog pregleda nove queer glazbe govorimo o izvrsnom albumu "Orquídeas" Kali

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.