Foto: IFED

U prvim danima svibnja ove godine, Hrvatska će se pridružiti 18 država iz cijelog svijeta i prvi put obilježiti Međunarodni dan obiteljske jednakosti. Tim povodom, Dugine obitelji u Zagrebu organiziraju dva događaja.

Iz Duginih obitelji pozivaju sve zainteresirane da im se 3. svibnja pridruže na okruglom stolu "Planiranje obitelji", u prostorijama multimedijalnog instituta MaMa (Preradovićeva 18), s početkom u 19 sati. Program se nastavlja i dan kasnije, kad će se organizirati piknik na tratini pored Ljetnog kina Tuškanac.

Vikend-druženje je namijenjeno postojećim i budućim LGBT obiteljima i roditeljima koje organizatori pozivaju na međusobno upoznavanje, razmjenu dosadašnjih iskustava i zabavu. Potrebno je jedino prethodno se najaviti na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a detaljnije upute mogu se pronaći na internetskoj stranici i Facebooku.

Inicijativu za obilježavanje Međunarodnog dana obiteljske jednakosti 2012. je pokrenula Mreža LGBT obiteljskih udruga u Europi (NELFA) kako bi podigla društvenu i političku svijest o potrebi za ostvarivanjem jednakosti svih obitelji i stvaranjem pravnog okvira koji neće diskriminirati nijednog pojedinca.

Prošle se godine događaj obilježio u 17 zemalja i 44 grada iz cijelog svijeta, pod sloganom "Zajedno smo jači", a ove se godine obiteljskoj proslavi pridružuju Hrvatska i Mađarska.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.