Foto: Frank Nelson

Nakon što je fotografija dvojice očeva u prvom trenutku kada su uzeli svoje dijete u naručje obišla svijet, časopis Today donosi nastavak priče.

Kako izvještava časopis, fotografije su nastale kao usluga surogat-majci Kathy Frenette. Fotografkinja Lindsay Foster uspjela je svojim objektivom uhvatiti taj dragocjeni trenutak kad su očevi Frank Nelson i BJ Barone po prvi puta u naručje uzeli dječačića Mila.

Nelson je poslije izjavio: "Uhvatila je najljepši trenutak. Bio sam potpuno pod dojmom. Toliko sam se bojao da ću ispustiti bebu iz ruku. Bili su to osjećaji radosti, ljubavi i divljenja. To što imamo tu fotografiju, samo je podsjetnik koliko ljubavi gajimo prema njemu." 

"Za nas, ta fotografija predstavlja sve ono što Pride predstavlja", poručio je nadalje Barone. "Ne želimo promijeniti svijet. To što smo u mogućnosti osvijestiti ljude i nadahnuti ih je sasvim poseban osjećaj."

Na djetetu im je čestitao i glumac George Takei koji posljednjih godina djeluje kao LGBT aktivist. "Čestitke novim očevima. Ove fotografije su sjajan podsjetnik kako je ljubav to što čini obitelj. Ovo može ljudima otvoriti um i započeti raspravu o tome da je sve ono što djetetu treba bezuvjetna ljubav, bilo od žene ili od muškarca"

Fotografkinja je mjesec dana prije rođenja saznala da su roditelji gej par i smatra da je time događaj bio posebniji jer je neobičniji. Roditelji su se nakon rođenja vratili u Toronto odakle poručuju da je mali Milo sjajna beba.

Među nizom pozitivnih komentara na fotografiju bilo je i mnogo pitanja zbog čega su očevi goli do pasa. To nije slučajno jer se pokazalo da dodir kože djeteta s kožom roditelja donosi mnogo zdravstvenih prednosti za dijete, od regulacije tjelesne temperature do kontrole boli, i danas se često primjenjuje kao standardna praksa pri mnogim porodima.

 

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.