Rezultati američkog istraživanja "U.S. National Survey of Family Growth" ukazuju na povećan broj istospolnih seksualnih odnosa među starijim tinejdžericama.


Istraživanje je trajalo od 2006. do 2010. godine, a provedeno je na uzorku od 22.682 osobe, među kojima su 2284 djevojke u dobi između 15 i 19 godina. Isto istraživanje provedeno je 2002. godine.

U odnosu na rezultate iz 2002., kada je među ispitanicama njih 5% izjavilo da je imalo spolni odnos s osobom istog spola, u najnovijem istraživanju isti je odgovor dalo 11% ispitanica.

Ista skupina pokazala je manje seksualnih aktivnosti s muškim vršnjacima, što korelira s podacima koji ukazuju na smanjen broj slučajeva tinejdžerskih trudnoća, kao i niži postotak korištenja kontracepcije.

"Faktori koji mogu biti uzrok ovim brojkama jesu odgađanje prvog heteroseksualnog spolnog odnosa, češće korištenje kontracepcije kod heteroseksualnih odnosa, a možda i veća otvorenost prema istospolnim seksualnim odnosima", objašnjava autorica istraživanja dr. Nanette Gartrell.

"Bit će zanimljivo usporediti ove rezultate sa sljedećim NSFG istraživanjem i vidjeti jesu li ovi podaci dugoročni ili privremeni", dodala je Gartrell.

Istraživanje možete u cijelosti pogledati ovdje.

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.