koje tocno sve?Broken Down Angel je napisao/la:
Ali te ne smeta ideja da su curice krive za sve?
Ne sviđa mi se ni jedna teorija; ne počivaju na činjenicama, već na samo jednom klimavom "možda".
Ne želim zauzeti ničiju stranu.
No, prije nekoliko mjeseci vodila sam konverzaciju na jednom forumu s nekom curom na temu anorexie. Rastužila me kad mi je rekla kako joj se gade alkoholičari, osobe s poremećajima u prehrani, samoubojice. Jer ako su si znali stvoriti problem, neka ga sami rješavaju. Neka sami snose odgovornost. Bešćutno je dignuti ruke, a možda već sutra baš netko od nas potone na dno. Bešćutno je svu krivnju svaliti na njih. Ili na nekog drugog u njihovoj blizini. Tek tako, na temelju pretpostavke.
ubile su se same. nije ih nitko gurnuo.
i da. sve su ovo u biti pretpostavke i danas eto pricam o njima a sutra ih se necu nit sjetit. to je istina i stoga mogu reci da me u principu boli briga za njih vec se samo osvrcem na dijelo samoubojstva
dal me to cini bescutnom? ne. jer suosjecam sa onima koji si sami zele pomoc a ne sa onima koji dizu ruke.
info: znas da svake godine u hrvatskoj umre oko 50 000 ljudi?
staraca, zena, muzeva, djece, brace, sestara, prijatelja, kolega..od bolesti, nesreca, ubojstva..
koji se nisu ubili sami, koji imaju obitelj, djecu, ljubav, prijatelje i koji bi dali dusu za jos jedan dan, da vide kako im dijete raste, da ih majka zagrli, da se jos jednom nasmiju itd-kako onda uz takve imat sucuti prema onima koji si sami oduzimaju zivot?
apsolutno nemam
njihova smrt ne koristi nikome. ak su htjele biti korisne mogle su se ubiti i donirati organe pa spasiti nekog. ok. pravno gledano trebale bi pricekat do 18 god i onda bi mogle reci da je nekome zivot ljepsi..jer njih vise nema..