Svijet krojen po vašoj mjeri

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Odgovorite
slapa
i'm watching u
Spol/rod: žensko

Svijet krojen po vašoj mjeri

Post Postao/la slapa » 01 vel 2013 09:15

čini mi se da sam jutros malo zapela u dream-landu pa sam još uvijek raspoložena za fantaziranje. ovo iz pitaj me mi se čini ko fora tema.

dakle, da možete stvoriti svijet za sebe (ili za ljude koje volite ako su vam oni bitniji od vas samih), kako bi taj svijet izgledao?

ovako nekako je to izašlo iz moje glave.
živjela bih...
na otoku na čijoj bi jednoj strani živjela moja uža i bliža obitelj, na drugoj strani moja ekipa i na trećoj strani neke lezbe (nek budu random probrane da bude zanimljivo, ne moraju biti sve zgodne i normalne). i samo bi ih ja mogla voditi na neku drugu stranu.

i bilo bi puno riba u moru oko otoka. i prekrasno podmorje.

i neka velika knjižnica gdje bi bilo materijala za čitanje o svemu što poželim. i neki veliki art-hobby-sport store. i svakakve klope za nabavit.

i neko lijepo brdo (može i planina da mi bude izazov) na sredini otoka sa super pogledom na cijeli otok i more okolo.

ne bi bilo tv-ja, politike, internetova. vozile bi se crvene vespice na solarni pogon...

e i postojao bi dio otoka gdje mogu samo ja doći. to je naime malo egocentričan otok. malo me jebe to što bi vjerojatno ljudima falila sloboda odlaska na druge dijelove otoka. pogotovo lezbama. :ubergeek:

edit. nakon promišljanja i sugestije. prvotno je moj otok bio svijet za sebe. ali nije. samo što ja nisam u kontaktu s ostatkom svijeta. za mene postoji samo moj otok. ali moje lezbe mogu dolaziti i odlaziti na otok (na taj dio otoka) kako zažele. samo ne smiju nositi nikakve tehnike i to izvana (nema mobitela i laptopa). kad dolaze na otok dolaze živjeti u ovom svijetu. kao na odmor.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

miss_misty

Re: Svijet krojen po vašoj mjeri

Post Postao/la miss_misty » 01 vel 2013 11:18

meni je i ovaj dobar...
sta mislis, slapo, u kojem roku bi umrla od dosade
i savrsenstva vlastite kreacije?
:fantasybreaker:
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.

¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 01 vel 2013 11:21

ona lez četvrtina otoka bi mi bila sasvim dovoljna doza drame i komplikacija. :D
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Biseksualna Lezbijka
Nedojebana
Ja sam: biseksualka
Status: U vezi

Post Postao/la Biseksualna Lezbijka » 01 vel 2013 11:33

^ Samo mala digresija, jako je diskriminirajuće što pozivaš samo lezbe. :ubergeek:

OT: Svijet po mojoj mjeri nastaje onda kad zatvorim oči. Nekad ih i ne moram zatvoriti. slika
Unexpected sex is the best thing to wake up - unless you're in prison... slika

str8faith
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U braku

Post Postao/la str8faith » 01 vel 2013 20:03

...definitivno moj svijet šizofrenije , bez da me itko uvjerava da nije stvaran , da prestanem pričati jer ono što kažem nije logično , da nije logično kad ne znaju s kim pričam ! Ali u tom svijetu ona s kojom pričam zna . Svet po meri , čak i to meri po srpski zvuči kao moje ime! Šta je svet po meri? Svet u kojem mogu pričati na koji god jezik hoću jer i ona zna taj jezik , ne meljem gluposti ...pričam 6 jezika i dok je bila u ovom životu živa znale smo se zajebavat na svih 6 jezika! Možda je to žaljenje za prošlim životom kojeg smo živjele prošlo ljeto a možda je to SVET PO MERI ! Ni tad ne bi ništa promenila niti bi napisala neki heppi end , život je da se mučiš i naučiš , nema druge ! Al bi opet u taj drim svet svrstala sve ono, snove od prije 2 godine , iste one u kojim me noćima proganjala poput zombija, vampira, kostura, leukemičarke, šizofreničarke ,oooo da sve bi to svrstala u taj savršeni svijet ...Možda netko ovo čita pa se mislite ova je luda! Vjerojatno i jesam al koga briga ! Ne razumite vi to ...blah ne dami se više pisat !
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Bash

Post Postao/la Bash » 02 vel 2013 19:39

Hm svijet isključivo prema meni i za mene? Ta bila bi to tiranija, naravno. :sinister:

Od vrtića bi djecu učili raspravljat i kritički razmišljat o sebi i drugima. Roditelji bi imali obavezu bit uvijek iskreni i precizno i sa šta manje pretjerivanja odgovarat na sva pitanja. Vjera, holistika, "energije" i sl bi bilo zabranjeno prakticirati pod prijetnjom javnim valjanjem u katran i perje, o tome bi se slušalo eventualno na satu povijesti. Javne rasprave na tu temu bi bile dobrodošle, ali ukoliko bi se utvrdilo da osoba nelogički razmišlja unatoč svim argumentima, ipak bi dobila katrana i perja.

Svi bi znali da su jednom živi i živjeli bi prema svojim optimalnim mogućnostima procijenjenima posebnim sustavom procjene optimalnih mogućnosti koji bi bio sastavni dio obrazovanja do 25-te godine. Nakon toga postojala bi mogućnost reevaluacije svojih optimalnih mogućnosti svako pet godina, ukoliko se niste potpuno pronašli u onima dotad utvrđenima, šta bi bilo rijetko, no moguće.

Nakon šta bi vam se odredile optimalne mogućnosti, u tom bi se smjeru dalje obrazovali na teret kraljevstva. Svaki stanovnik (tj. cijeli svijet) bio bi zaposlen od strane kraljevstva, koje bi zauzvrat uzvratilo adekvatnim smještajem i osnovnim stvarima za život godišnje procijenjenima prema trenutnim tehnološkim standardima, npr. hrana, voda, struja, Internet, nekad u budućnosti leteći skejtovi itd.

Manje relevatne, ali drage materijalne stvari bile bi vam dodijeljene ovisno o napretku koji ostvarujete u svom poslu i racionalnom odgoju djece ako ih imate. Najbolji smještaj (tj mogli bi imat izbora) imali bi radnici kojima su utvrđene optimalne mogućnosti u znanosti i tehnologiji, jer takvi radnici = napredak čovječanstva.

Ljudska prava bi postojala, ali ne sva pošto ne bi bila demokracija. Stručnjaci bi osmislili protokol prema kojem se može crpiti energija i dobra iz Zemlje za razvoj novih tehnologija, a da to bude dugoročno održivo. Bilo bi irelevantno koliko nešto košta jer su svi zaposleni od kraljevstva, prema tome radi se napredak u onome šta je najbolje za kraljevstvo. A ono šta je najbolje za kraljevstvo bi odredila ja :D :dance my puppets!:

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 vel 2013 20:17

Nadam se da se nikad nećeš dočepati vlasti :shock2:.

Plague

Post Postao/la Plague » 02 vel 2013 21:08

@bash
mensečini da bi tvojim podanicima "long live the king" parola vrlo brzo ušla u uho. :D

ot. mutava sam na ovu temu. znam samo da u idealnom svijetu ne bi bilo glupih ljudi, a kojom bi se to metodom postiglo, još trebam dokučit. i ne bi bilo spolnih bolesti i neželjenih trudnoća. nek se ljudi vesele. :D

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 02 vel 2013 22:55

ja bi svijet di se kupam u bijeloj linoladi. :/ :S
ex invalid_user

Bash

Post Postao/la Bash » 02 vel 2013 23:36

invalid_user je napisao/la:ja bi svijet di se kupam u bijeloj linoladi. :/ :S
u jebenti, ovo mi je skoro jednako primamljivo :inlove:

@tam: :D a nemoguće je izvest ovakav vid tiranije, danas bi mi napravili puč za preskupe iPhoneove. morala bi prvo dovest ljude do tolikog očaja da im se ovo čini kao spas i srećica. možda se potrudim ako bude neki svjetski černobil ili nešto :aha:

Andain

Post Postao/la Andain » 03 vel 2013 12:15

Svijet u kojem bi bile transparentne sve misli, težnje, želje, namjere i sl., i u kojem bi onda nekakva društvena moć bila proporcionalna pozitivnosti/dubini istih.
Za žene bi biseksualnost bila defaultna orijentacija :sinister: ...i postojala bi teleportacija.

Hm..mislim da bih htjela i shapeshifting :smirk:
“She's hot. I trust her.”
Hansel

roadkill

Post Postao/la roadkill » 03 vel 2013 12:31

izbrisala bih svaki trag religije i nacionalnih identiteta, postojao bi samo jedan jezik. drustveno uredjenje bi bio neki razvijeni socijalizam, ne bi postojale korporacije i lobiji. sva energija bi dolazila iz obnovljivih izvora.

ili

zivjela bih u ogromnoj sumi, izoliranost bi mi jamcila nevidljiva zastitna ograda. napustala bih je tu i tamo da obnovim zalihe i posjetim prijatelje. ostatak svijeta me se ne bi ticao. :D
bring your mind into my head...

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 03 vel 2013 21:51

roadkill je napisao/la:postojao bi samo jedan jezik.
Kakav bezobrazluk. :šamar: :D Kroz par generacija to ionako ne bi bio isti jezik, so the joke's on you. :P

Nego, čini se da tu imamo latentnih fašista. :sinister: :D Meni ništa ne pada na pamet, bojim se da bi mi bilo dosadno.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

gigiONlajna
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la gigiONlajna » 03 vel 2013 22:01

Ne sviđa mi se ta mogućnost. No ipak...

Al da je...intergalaktičko putovanja, putovanja u dubinu mora, sukobi koji se u najagresivnoj formi rješavaju šakama, zelenilo i vrtovi u neboderima, more u kućama, mogućnost komunikacije s životinjama, fina hrana posvuda, individualizam ali i empatija, mogućnost disanja u vodi, rituali plesanja i udaranja po bubnjevima uz vatru u ponoć, puno grljenja, puno osmijeha, puno dobre volje.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 04 vel 2013 01:17

bio bi to svijet bez religije. time sam vec eliminirao oko 50% ratova i pokolja ljudske povijesti. :feelingfree:

roadkill

Post Postao/la roadkill » 04 vel 2013 07:58

ariadne je napisao/la:Kakav bezobrazluk. :šamar: :D Kroz par generacija to ionako ne bi bio isti jezik, so the joke's on you. :P
Dok god bi bio zajednicki, promjene su nebitne. :D
Zaboravila sam fizicki rad umjesto zatvorskih kazni.
bring your mind into my head...

Afrodita

Post Postao/la Afrodita » 04 vel 2013 09:19

Bio bi to svijet u kojem nema rata, gladi i bolesti. Gdje svi mogu voljeti koga žele i živjeti s kim žele. Gdje bi svi bili sretni i voljeni. Zamišljam ga kao Atlantidu... s puno prekrasnih palača, vrtova, negdje na obali, gdje čarlija vjetrić mio, a valovi se pjene.
I want her everywhere and if she's beside me I know I need never care but to love her is to need her everywhere knowing that love is to share

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 04 vel 2013 10:47

Mir u svijetu i plivanje sa delfinima :D

Ameli

Post Postao/la Ameli » 10 vel 2013 01:45

tamara3 je napisao/la:Nadam se da se nikad nećeš dočepati vlasti :shock2:.
Meni je astrologinja rekala da Nedao Bog dok je ona živa, da dođem na vlast, mislim da mi je ovo = stavila između A.H. i mene.. ja to tako ne mislim, Bož sačuvaj, al moć kažu mijenja ljude, pa onda bi bilo najbolje da "škare"sakriju od mene.
Vidiš ti to, a sve mislim da sam dušica :D
Zadnja izmjena: Ameli, dana/u 10 vel 2013 02:11, ukupno mijenjano 1 put.

unexpected
Status: Solo

Post Postao/la unexpected » 10 vel 2013 01:52

onaj u kojem nema novca kao glavnog preduvjeta za ostvarivanje materijalnih uvjeta potrebnih u ovom svijetu kako bi se ispunile nematerijalne zelje

tj zelim svijet u kojem ne moram imati j novac da bi dosla/bila kraj nje
'if you don't risk anything, you risk even more.'

Odgovorite