Nora Verde iliti gdje je nestalo outanje?

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
ow
necu se registrirati
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Kontakt:

Re: Nora Verde iliti gdje je nestalo outanje?

Post Postao/la ow » 10 srp 2011 17:15

Popeye je napisao/la: meni je bas taj dio najvise problematican :D
konkretno, to spomenuto 'dobijanje po tintari pred disco clubom' je zapravo premlacivanje i gay bashing, sto nora verde ismijava iz svoje sigurne pozicije velike crne mrlje na TV-ekranu.
naravno, ignorirao si dvije bitne stvari:
1. To sto je napisala Nora verde je reakcija na predhodne napade koji su uslijedili nakon emisije
2. Ona ne namece svoju poziciju crne mrlje nikome, dok se s druge strane njoj spocitava USTAVNO pravo da se u javnosti predstavi kao crna mrlju.
Popeye je napisao/la:e sad, o kojem god 'spisateljsko-feministickom klanu' bila rijec, meni je takvo izvrtanje realnosti porazavajuce, jer nitko ne trci da ga neki homofobni agresivci napadnu kako bi prosao 'vehementnu inicijaciju', nego neki ljudi jednostavno nece da im crne mrlje skrivaju lice, svjesni koje posljedice to sa sobom moze nositi, pa i odredjenu fizicku ugrozenost.
Javno izvrtanje realnosti je upravo to sto ti radis. Nitko ne osporava pravo bilo kome da se u javnosti pojavi likom, imenom i prezimenom, osobito ako su svjesni posljedica koje to za sobom povlaci. To ne znaci da se minorizira nasilje koje u svakom slucaju treba osuditi i ne samo kad se radi o LGBT osobama (cinjenica je da su najcesce zrtve nasilja u ovoj zemlji zene pa tek onda manjine tako da crna rupa sama po sebi ne znaci da netko nece biti izlozen nasilju kao sto outanje po defaultu ne znaci da ce biti).
Izvrtanje realnosti je da se Nori Verde, bez nekog posebnog razloga od strane odredjenih krugova feministickih i LGBT aktivista osporava pravo da, ukoliko to zeli, bude crna mrlja, sto rezultira napadima po principu - ako nisi kao mi onda si neprijatelj, licemjer, nezasluzeno zauzimas javni prostor, nanosis stetu svima bla bla bla.
To sto je ona lezba (ako jeste), nikome ne daje za pravo da njoj propisuje prihvatljiv oblik ponasanja, pa i javnih istupa. I kada netko odstupi od tih "prihvatljivih" normi otvara se na njega sezona lova. A to se dogodilo u ovom slucaju.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 srp 2011 22:44

ali nitko nikome ne osporava pravo da bude crna mrlja. to nije istina.

recimo, kada si ti u povodu treceg ili cetvrtog prajda pisala pismo krizu zivota, iskazujuci svoje negodovanje s prajdovim konceptom/temom/stavec, to je bila javna kritika javnog cina. a ne osporavanje prava na taj javni cin. ovdje je ista stvar.

jer meni se cini da ti bas ne razumijes sto je privatnost i gdje pocinje javna sfera. :srce:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 srp 2011 22:47

ow je napisao/la: Ono sto se "imputira" Mimi Simic i krugovima bliskim ZG Pride-u
OMG, sad su i krugovi blisku zagreb pride i krugovi bliski mimi simic u igri? :D šire se krugovi? ;)
morat cu mimi reci kad je sretnem da ima sebi bliske krugove, cisto da zna. :haha:

call_me
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 10 srp 2011 22:51

zbilja ne bih isla tako daleko i Mimi Simic imputirala bilo kakav napad na autoricu romana. mislim da Mima naprosto nije takav lik.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 srp 2011 22:57

dobro, ali sto je napad a sto je utemeljena kritika, ili samo kritika? meni se cini da je mnogo bolje da postoje javne polemike i razliciti stavovi unutar hrvatske LGBT zajednice/populacije, nego da sve bude uniformno.
zasto da se jos uvijek plasimo sto ce biti ako ne plasiramo nekakvu idealnu slike pedera i lezbi, tj. da postoje i razlike pa i svađe unutar zajednice, nesuglasica među aktivistima, rascjepa među generacijama itd.? meni je to normaliziranje stanja, a ne nesto od cega trebamo bjezati. valjda smo dovoljno snazni da se mozemo i ne slagati oko svega.

call_me

Post Postao/la call_me » 10 srp 2011 22:59

Popeye je napisao/la:
call_me je napisao/la: u potpunom je pravu kada kaze Moramo li krotko klimati glavom na promocijama feminističkih publikacija i biti dio tog meni šarmantnog, privlačnog spisateljsko-feminističkog klana u koji se ulazi tek nakon vehemetne inicijacije – nastupa na gay pride-u, dobijanja po tintari pred disco klubom, završavanjem ženskih studija, nošenjem zastava i drčnom borbom na prvim linijama fronte „za našu stvar“?
meni je bas taj dio najvise problematican :D
konkretno, to spomenuto 'dobijanje po tintari pred disco clubom' je zapravo premlacivanje i gay bashing, sto nora verde ismijava iz svoje sigurne pozicije velike crne mrlje na TV-ekranu. e sad, o kojem god 'spisateljsko-feministickom klanu' bila rijec, meni je takvo izvrtanje realnosti porazavajuce, jer nitko ne trci da ga neki homofobni agresivci napadnu kako bi prosao 'vehementnu inicijaciju', nego neki ljudi jednostavno nece da im crne mrlje skrivaju lice, svjesni koje posljedice to sa sobom moze nositi, pa i odredjenu fizicku ugrozenost.
odmah cu dodati, ne mislim da je to nekakav poseban heroizam koji se ne smije propitivati, ali imam veliki problem kad se minoriziraju i ironiziraju fizicki napadi kojima su neki ljudi izlozeni.
ma autorica svakako prepretjeruje, ali pokusavam iscitat generalnu poruku da ne moramo svi pripadat istom toru ako smo iste LGBTorjentacije. mrska su mi grupisanja, mada je autorica pretjerala, vjerojatno u svrhu slikovitosti. nadam se :) jeste supacki pljuvati aktivizam kao ispriku vlastitom ormarenju. al ajde, bila je slikovita. valjda.

call_me

Post Postao/la call_me » 10 srp 2011 23:01

Popeye je napisao/la: meni se cini da je mnogo bolje da postoje javne polemike i razliciti stavovi unutar hrvatske LGBT zajednice/populacije, nego da sve bude uniformno.
zasto da se jos uvijek plasimo sto ce biti ako ne plasiramo nekakvu idealnu slike pedera i lezbi, tj. da postoje i razlike pa i svađe unutar zajednice, nesuglasica među aktivistima, rascjepa među generacijama itd.? meni je to normaliziranje stanja, a ne nesto od cega trebamo bjezati. valjda smo dovoljno snazni da se mozemo i ne slagati oko svega.
a eto, meni se cini da je autorica upravo to (valjda) htjela reci.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 srp 2011 23:24

no, ako sam ja dobro shvatio old witch, ona u sustini kaze sljedece: nitko (pa slijedom toga ni oni koji su out i/ili aktivisti) ne bi uopce smio izraziti javnu kritiku u vezi pojavljivanje nore verde na HTV-u kao crne mrlje, jer to je vec poricanje njenog prava na razlicitost/postojanje/stovec.

trebaju postojati tabui? svetinje?

call_me

Post Postao/la call_me » 11 srp 2011 02:05

pa nisam ovo shvatila kao ocitovanje o tome sta misli ow (to je nekako spika izmedju vas dvoje :) ), nego sam vise dijalogizirala (uprazno) s autoricom/ o autorici...

Popeye

Post Postao/la Popeye » 11 srp 2011 02:08

vrlo pilatovski od tebe :D

call_me

Post Postao/la call_me » 11 srp 2011 02:09

eto sto se desi kad si samo iskren :D

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 11 srp 2011 02:16

Popeye je napisao/la:recimo, kada si ti u povodu treceg ili cetvrtog prajda pisala pismo krizu zivota, iskazujuci svoje negodovanje s prajdovim konceptom/temom/stavec, to je bila javna kritika javnog cina. a ne osporavanje prava na taj javni cin. ovdje je ista stvar.
Sorry popaj, malo je nategnuto usporedjivati LGBT manifestaciju koju javnost percipira kao predstavljanje LGBT populacije sa pojavljivanjem na TV-u knjizevnice koja je napisala neku knjigu u kojoj je opisala lezbacka iskustva.

U krajnjem - onda ste govorili da Pride predstavlja samo osobe koje na njemu ucestvuju i gle? ja vam povjerovala.
No, zasto sada Nora ne prestavlja sebe i sve je nesto jako bitno kako se pojavila na TV-u?
Jer, kako se to ona "pojavila"? "Pojavila" se pod pseudonimom. I u mraku. "Pojavila" se, dakle, kao što se tisuće gejeva i lezbijki svakodnevno "pojavljuju" – zapravo se skrivajući, ostajući u ormaru, zatirući vlastiti identitet, šuteći, potvrđujući tako, implicitno, vladavinu hetero umova.
Čak i kada ostavimo njezinu "pojavu" u ostatku medijskog prostora po strani, njezino "pojavljivanje" u Drugom formatu bilo je vrlo doslovno - doticanje dna. Dok je prije za potrebe fotografiranja angažirala dublericu, ovaj se puta na televiziji odlučila "pojaviti" sama, glavom i bradom, točnije – lica skrivenog u mraku, glasa moduliranog do neprepoznatljivosti. Nora Verde govorila je tako o svojem lezbijskom identitetu kao što maloljetne žrtve silovanja govore o traumatičnim događajima iz svoje prošlosti. Govorila je iz pozicije straha. I, što je još gore, srama.
Ovo nije kritika njene knjige - ovo je nemilosrdni obracun s njom kao osobom. A ti sad meni na bilo koji nacin pokusaj argumentirano dokazati zasto ja na primjer ne bih imala pravo pod pseudonimom napisati knjigu o svom dozivljaju rata u Slavoniji i pojaviti se zamagljena pricati o toj knjizi ili svojim osjecajima vezano za nju a da me nitko ne proziva.

Je da Mima u komentarima ispod toga teksta lamentira da tekst ne proziva Noru Verde vec ukazuje na odredjene probleme u medijskoj prezentaciji lezbijstva i promislja pitanje (re)prezentacije lezbijstva i lezbijki u javnom prostoru. Onda se valjda gornje recenice odnose na moju babu ili koga vec. U krajnjem, i sam taj komentar Mime Simic bi se mogao prevesti kao: neprihvatljivo je da se ormarushe pojavljuju na TV-u, sto nadalje implicira da je neprihvatljivo da ormarushe uopce postoje i da ne idem dalje.
I tekst ( a i svi komentari okolo) oduzimaju curi ustavno pravo da svoje seksualno opredjeljenje dozivljava onako kako ona moze i hoce. Jos kada se malo progugla pa se vidi da Jasna Zmak i Mima Simic cesto suradjuju na raznim lezbijskim projektima - nije tesko zakljuciti odakle vjetar puse.
Cure su si jednostavno umislile da je njihovo poimanje lezbijstva i lezbijskog ponasanja (u javnosti i van nje) obrazac kojeg se moraju drzati sve lezbe - ili su najebale.

(sto se krugova bliskih Prajdu tice, mozda to ne bih tako dozivljavala da nije u Beogradu u zadnjoj trecini Poduzetnickog panela u dvoranu upala mlada prajdizanka postavljajuci pitanje: "sto mislite o licemjernom istupu Nore Verde u Drugom formatu?".
Moram li objasnjavati da lezbijsko poduzetnistvo nema pretjerane veze niti sa knjizevnoscu niti sa TV-om a niti sa ormarom ili outanjem - no mladu prajdizanku to nije omelo da uzurpira i vrijeme i mjesto, namecuci raspravu o temi za koju tamo nitko nije imao interesa).

btw - negativni komentari: na kontrapunktu Mima Simic na tekst Jasne Zmak, na Vox Feminae - Marko Jurcic, ovdje ti, u Beogradu Sara Ercegovic - dok ostale boli klinac i za knjigu i za njeno pojavljivanje na tv. Ne bi ni znali za to da vi to niste nametnuli kao nevidjeni skandal.
Zadnja izmjena: ow, dana/u 11 srp 2011 10:16, ukupno mijenjano 1 put.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 11 srp 2011 02:43

Popeye je napisao/la:no, ako sam ja dobro shvatio old witch, ona u sustini kaze sljedece: nitko (pa slijedom toga ni oni koji su out i/ili aktivisti) ne bi uopce smio izraziti javnu kritiku u vezi pojavljivanje nore verde na HTV-u kao crne mrlje, jer to je vec poricanje njenog prava na razlicitost/postojanje/stovec.
trebaju postojati tabui? svetinje?
Da, dobro si shvatio, no ne radi se o tabuima i svetinjama. Naime, Nora Verde nije na TV-u rekla - svi se trebaju pojavljivati kao crna rupa. Ona se pojavila kao crna rupa i to je njeno neotudjivo temeljno ljudsko pravo. To sto outanima i/ili aktivistima smeta necije neotudjivo temeljno ljudsko pravo te osjecaju potrebu kritizirati takvo ponasanje je sustina nasih razlika u poimanju temeljnih ljudskih prava.

Nora Verde nije lezbijska aktivistica, nije politicarka koja glasa za homofobne zakone. Ona je cura koja je izdala knjigu pod pseudonimom i o njenoj knjizi se moze raspravljati s pozicije knjizevne kritike. Moze se hladno napisati da je knjiga smece ili sta vec.
No o njenom prihvacanju ili neprihvacanju sebe ili svojih lezbijskih iskustava, sramu ili strahu koji osjeca ili ne osjeca i opcenito outanju ili neoutanju nitko nema pravo raspravljati niti ocjenjivati koliko je to (ili nije) moralno. Ona nije istupila ni u cije ime vec iskljucivo u svoje, nikome svoje ponasanje nije nametala kao defaultni obrazac po kojem se moraju ponasati, nije svojim istupom prekrsila nicije pravo, i sto je to sto je Jasni Zmak dalo za pravo da napise onaj tekst u kojem curu izravno vrijedja?
To sto je cura mozda lezba? Pa ako je lezba nije u masonskoj lozi da se mora ponasati onako kako se Jasni ili Mimi Simic digne dildo.

Uostalom kao sto je legitimno biti outana lezba jednako je legitimno biti i lezba ormarusha, kao sto je legitimno biti lezba istetovirana 98%, ako je to neciji vlastiti izbor. (Ovo zadnje je meni prilicno ruzno no ne bi mi palo na pamet dizati medijsku hajku ako bi se na TV-u pojavila neka istetovirana lezba, niti njoj odricati pravo da sa svojim tijelom radi sto hoce).
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 11 srp 2011 11:00

Ono sto meni u ovakvim temama u stvari jedino smeta nastojanje odredjenih aktivista ( 8 godina vec uvijek istih) da se heteronormativnost zamjeni LGBTIQnormativnoscu, pod krinkom razgradnje heteronormativnosti.
Osobno imam jednak otpor prema herticima koji su ocekivali da nosim haljine i da se udam u vjencanici, preko nacionalista koji mi broje krvna zrnca, do pedera koji propituju da li sam dovoljno out-proud lezba i kakav je moj lezbacki identitet.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 12 srp 2011 17:40

ow je napisao/la:Ono sto meni u ovakvim temama u stvari jedino smeta nastojanje odredjenih aktivista ( 8 godina vec uvijek istih) da se heteronormativnost zamjeni LGBTIQnormativnoscu, pod krinkom razgradnje heteronormativnosti.
ono, nakon sto si jasno definirala sto se nikako ne smije govoriti, sad jos samo reci tko to ne smije reci. i onda mozemo u to tvoje drustvo slobode i prava. :)

zanimljivo je da kod tebe uvijek postoji neka tajna zavjera dobro poznatih krugova (rijetko kad imenovanih; toliko su dobro poznati da svi u tvojoj glavi znaju o kome je rijec! :D), a sve konstruirano na miš-mašu internetskih komentara, proizvoljnih tumacenja, stvari izvucenih iz konteksta i cega vec ne.
kako to da je najjednostavnije i najlogicnije objasnjenje uvijek nemoguce? u ovom slucaju ono bi bilo da se jasni žmak nije svidio nastup nore verde na 'drugom formatu', te je osjetila potrebu napisati tekst o tom konkretnom izdanju emisije.
no, onda otpadaju svi 'krugovi bliski mimi simić' i 'krugovi bliski zagreb prideu', onda cijela prica o nekakvom smisljenom i sustavnom "napadu" na noru verde bas i nema smisla. takodjer, prilicno je to slabasan "napad", ako se sastoji tek od jednog teksta na jednom ne toliko poznatom kulturnjačkom portalu.
mislis da 'krugovi bliski mimi simic/zagreb prideu' ne mogu taj "napad" na noru verde izvesti malo efikasnije i spektakularnije, ako bi se time uopce bavili? :D

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 srp 2011 21:22

Popeye je napisao/la:zanimljivo je da kod tebe uvijek postoji neka tajna zavjera dobro poznatih krugova (rijetko kad imenovanih;
A šta nisu dosta imena koja sam napisala u postu iznad pa ga sad moram citirati? Jel trebam napisati JMBG, OIB, broj cipela ili grudnjaka? :haha:
ow je napisao/la:btw - negativni komentari: na kontrapunktu Mima Simic na tekst Jasne Zmak, na Vox Feminae - Marko Jurcic, ovdje ti, u Beogradu Sara Ercegovic - dok ostale boli klinac i za knjigu i za njeno pojavljivanje na tv. Ne bi ni znali za to da vi to niste nametnuli kao nevidjeni skandal.
(da, nisam napisala tvoje ime pa cu to vdje ispraviti = ovdje Gordan Duhacek
Popeye je napisao/la:kako to da je najjednostavnije i najlogicnije objasnjenje uvijek nemoguce? u ovom slucaju ono bi bilo da se jasni žmak nije svidio nastup nore verde na 'drugom formatu', te je osjetila potrebu napisati tekst o tom konkretnom izdanju emisije.
A Mima je osjetila potrebu komentirati isti tekst, Sara Ercegović osjetila potrebu zbog istog teksta upasti na Panel koji inače nije pratila, Gordan Duhacek osjetio potrebu isti tekst staviti ovdje na raspravu a Marko Jurcic i Josip Bakic osjetili su potrebu popljuvati njenu reakciju na clanak Jasne Zmak koji je objavila Gabe.
Popeye je napisao/la:no, onda otpadaju svi 'krugovi bliski mimi simić' i 'krugovi bliski zagreb prideu', onda cijela prica o nekakvom smisljenom i sustavnom "napadu" na noru verde bas i nema smisla.
da, u pravu si, nabrojane osobe (jos jednom: Jasna Zmak, Mima Simic, Sara Ercegovic, Marko Jurcic, Josip Bakic, Gordan Duhacek) nikako se ne mogu uvrstiti u krugove bliske Mimi Simic ili ZG Pride-u. Mora da su onda bliski Biskupskoj konferenciji... :haha:
Popeye je napisao/la:takodjer, prilicno je to slabasan "napad", ako se sastoji tek od jednog teksta na jednom ne toliko poznatom kulturnjačkom portalu.
mislis da 'krugovi bliski mimi simic/zagreb prideu' ne mogu taj "napad" na noru verde izvesti malo efikasnije i spektakularnije, ako bi se time uopce bavili? :D
Sto jest - jest nije bio bas jak, ali ni Nora Verde nije bas jak neprijatelj. Ona je samo obicna lezba koja je smatrala da ima pravo na "poluormar" kao jednu fazu dok ne bude spremna na potpuno outanje, a koja se ujedno (iz neznanja pretpostavljam) drznula u slabo gledanoj emisiji zauzeti malo vise minuta nego je to dobila Mima Simic. I koja je mislila da se svi mi koji smo na istom putu ne bi trebali pljuvati medjusobno (buduci da nas ionako dovoljno pljuju homofobi).
Na Dorina ste, priznajem, udarali daleko zesce - sjecam se :roll2:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 12 srp 2011 22:07

sad mi tek sve postaje konfuzno. jesmo li svi mi (hoces reci, LGBT zajednica? ali ona ne postoji :D) na istom putu? koji je to put? tko ga je odredio? koliko smo prosli? sto je cilj? itd.

meni je zapravo smijesno da itko ozbiljno pomisli kako spomenutih sest ljudi (koji se medjusobno svi niti ne poznaju) nema pametnijeg posla nego da se dogovara i koordinira nekakav zajednicki "napad" (inace, sastavljen od jednog teksta, nekoliko online komentara/postova i jednog razgovora) protiv nore verde. ako nista drugo, knjiga je dobila mnogo vecu eksponiranost nego sto bi imala, unatoc svim promotorskim naporima autorice.

ti zelis postici zastrasivanje ljudi koji imaju izrazen stav o vaznosti coming outa (jer taj stav sama ne dijelis), optuzujuci ih za urote i zle cine, pozivajuci da ih se cenzurira, da oni sami uvedu autocenzuru po tvom receptu i da o coming outu nista nikome ne smiju reci/napisati. netko (poput tebe ;) ) bi jos mogao zakljuciti da im osporavas temeljna prava.

izdavanje knjige je javna stvar. nastup na TV-u je javna stvar. kritika nastupa na TV-u je javna stvar. sve su to standardne stvari u jednoj pluralnoj demokraciji, a takva bi trebala biti/postati i LGBT zajednica. tvoje zagovaranje cenzure, te prisilnog i laznog konsenzusa nece nas ojacati, nego nas jedino moze uciniti trulima iznutra. ako je pravi put u buducnost da sutimo o stvarima koje nam se ne svidjaju (bile one crna mrlja na TV-u, prajd, zakonska rijesenja, diskriminacija LGBT osoba u KIC-u, stagod), onda trebas znati da definitivno nemamo isti put. i da na mom putu nece vaziti pravila koje ti zelis nametnuti. :)

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 srp 2011 00:25

Popeye je napisao/la:sad mi tek sve postaje konfuzno. jesmo li svi mi (hoces reci, LGBT zajednica? ali ona ne postoji :D) na istom putu? koji je to put? tko ga je odredio? koliko smo prosli? sto je cilj? itd.
Naravno da opet okreces teze - tako svojstveno tebi :haha:
Jasno da LGBT zajednica ne postoji, no postoji nastojanje LGBT osoba i udruga za postizanjem jednakih prava. I to je zajednicki put. Odredjuje ga zajednicki interes a ne neki cica s bradom, tak da ti ova gore verbalna akrobacija nije bas uspjela.
Popeye je napisao/la:meni je zapravo smijesno da itko ozbiljno pomisli kako spomenutih sest ljudi (koji se medjusobno svi niti ne poznaju) nema pametnijeg posla nego da se dogovara i koordinira nekakav zajednicki "napad" (inace, sastavljen od jednog teksta, nekoliko online komentara/postova i jednog razgovora) protiv nore verde. ako nista drugo, knjiga je dobila mnogo vecu eksponiranost nego sto bi imala, unatoc svim promotorskim naporima autorice.
Za pocetak lazes da se nabrojani ljudi ne poznaju jer mi uopce nije problem iskopati slike koje dokazuju suprotno, no ne mislim da ste sjeli pa se dogovarali, buduci da obicno djelujete poput copora pasa - jedan pocne lajati - zalaju svi.
Popeye je napisao/la:ti zelis postici zastrasivanje ljudi koji imaju izrazen stav o vaznosti coming outa
pogresno - ne zastrasujem ja nego vi
Popeye je napisao/la:(jer taj stav sama ne dijelis),
Pogresno - coming out je vazan, no za razliku od vas koji prozivate, proganjate a ako treba i outate ja smatram da je to
prvenstveno individualan i unutarnji proces koji svaka osoba treba napraviti u trenutku kada je ona spremna.
Ne prije, ne kasnije i ne pod pritiskom "aktivista" koji su spremni odstrijeliti svakoga tko ne spada u nijhov klan pravovaljanih.
Popeye je napisao/la:optuzujuci ih za urote i zle cine, pozivajuci da ih se cenzurira, da oni sami uvedu autocenzuru po tvom receptu i da o coming outu nista nikome ne smiju reci/napisati. netko (poput tebe ;) ) bi jos mogao zakljuciti da im osporavas temeljna prava.

izdavanje knjige je javna stvar. nastup na TV-u je javna stvar. kritika nastupa na TV-u je javna stvar. sve su to standardne stvari u jednoj pluralnoj demokraciji, a takva bi trebala biti/postati i LGBT zajednica. tvoje zagovaranje cenzure, te prisilnog i laznog konsenzusa nece nas ojacati, nego nas jedino moze uciniti trulima iznutra. ako je pravi put u buducnost da sutimo o stvarima koje nam se ne svidjaju (bile one crna mrlja na TV-u, prajd, zakonska rijesenja, diskriminacija LGBT osoba u KIC-u, stagod), onda trebas znati da definitivno nemamo isti put. i da na mom putu nece vaziti pravila koje ti zelis nametnuti. :)
Opet okreces teze da bi dokazao nedokazivo, a ja cu sad samo jos jednom citirati Zelenu / Noru:
Moraju li sve lezbijke biti osviještene feministkinje i aktivistkinje?

Moramo li krotko klimati glavom na promocijama feminističkih publikacija i biti dio tog meni šarmantnog, privlačnog spisateljsko-feminističkog klana u koji se ulazi tek nakon vehemetne inicijacije – nastupa na gay pride-u, dobijanja po tintari pred disco klubom, završavanjem ženskih studija, nošenjem zastava i drčnom borbom na prvim linijama fronte „za našu stvar“?
Ova njene recenice odista govore sve.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 01:39

ow je napisao/la:
Jasno da LGBT zajednica ne postoji, no postoji nastojanje LGBT osoba i udruga za postizanjem jednakih prava. I to je zajednicki put.
a postoji jedna i zajednicka definicija sto su 'jednaka prava'? nekako sumnjam da bi svijet mojih i svijet tvojih 'jednakih prava' bio isti svijet. :D
sto se LGBT zajednice tice, ona naravno po defoltu ne postoji. onda se moze konstituirati i graditi, a pripadanje istoj je stvar slobodnog izbora svake osobe, bila homoseksualna ili heteroseksualna.
Za pocetak lazes da se nabrojani ljudi ne poznaju jer mi uopce nije problem iskopati slike koje dokazuju suprotno
ja napisah da se 'medjusobno svi niti ne poznaju'. to znaci da se neki poznaju a neki ne poznaju. iako, zanima me, kad ti vec nije problem, da iskopas te slike koje dokazuju da se svi medjusobno poznaju. :)
Pogresno - coming out je vazan, no za razliku od vas koji prozivate, proganjate a ako treba i outate ja smatram da je to
prvenstveno individualan i unutarnji proces koji svaka osoba treba napraviti u trenutku kada je ona spremna.
ok, kad kazes 'vas', tu govoris o sest osoba koje si nabrojala? ili su opet bliski krugovi u pitanju? :D

sto se samog coming outa tice, njegovo izdvajanje iz drustvenog i politickog konteksta je nerealno i neuvjerljivo. jer se ne moze praviti da stanje u drustvu nema utjecaja na taj 'prvenstveno individualan i unutarnji proces'.
Moraju li sve lezbijke biti osviještene feministkinje i aktivistkinje?

Moramo li krotko klimati glavom na promocijama feminističkih publikacija i biti dio tog meni šarmantnog, privlačnog spisateljsko-feminističkog klana u koji se ulazi tek nakon vehemetne inicijacije – nastupa na gay pride-u, dobijanja po tintari pred disco klubom, završavanjem ženskih studija, nošenjem zastava i drčnom borbom na prvim linijama fronte „za našu stvar“?
netko joj je trebao odgovoriti, ako vec sama nije u stanju: ne. mozes biti sto god hoces i oprostiti se s idejom da ces uvijek svugdje i kod svakog naici na univerzalno odobravanje.

inace, meni se cini da je problem nore verde ne to sto joj itko zabranjuje da bude sto jest, nego sto ona nema snage biti to sto jest. a ovo njeno se pitanje moze citati i kao frustracija nekoga tko je bas htio biti dio 'šarmantnog, privlačnog spisateljsko-feminističkog klana', ali se nije dobro uklanio, pa mu sad klan ne valja. fala bogu, takvih nikad nije bilo malo. :sarkasticna:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 05:33

napisah prije tri dana:
Popeye je napisao/la:
edit: and another thing... da sam ja napisao negativnu kritiku 'posudi mi smajl' (a da sam je pisao, drukcija ne bi mogla biti jer je knjiga losa, neovisno o bilo cemu drugom), jel bi onda u "komentarima na netu" pisalo da je iz krugova bliskih zagreb prideu krenuo napad na noru verde i sl?
pitanje je retoricko, jer bas to i jest jedan od razloga sto nisam nista napisao, koliko god pokoravanje tudjoj paranoji bilo dugorocno problematicno. zapravo, meni se jednostavno nije dalo ovo sto se sad imputira mimi simic, dakle nekakva tajna zavjera "iz krugova bliskih", a sa zlocinackim motivima i ciljevima.
o boze kako sam bio naivan! pa nije uopce potrebna negativna kritika, dovoljno je otvoriti topic. :haha:

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 srp 2011 09:23

Popeye je napisao/la:nekako sumnjam da bi svijet mojih i svijet tvojih 'jednakih prava' bio isti svijet. :D
Ocito je da se ne radi o istom svijetu. Dok ostvarivanje tvojih "prava" podrazumjeva ogranicavanje prava drugh LGBT osoba, ja smatram da Nora Verde u obliku crne rupe na TV-u ni na koji nacin nije ugrozila moja prava, vec naprotiv, pokazala je sirokoj javnosti (koja bas i nije presiroka zbog slabe gledanosti emisije) kako doista zivi vecina LGBT osoba u Hrvatskoj i na taj nacin jos vise osvijestila diskriminaciju kojoj su izlozene te osobe.
Ovo sto se dogadjalo nakon emisije pokazuje kako LGBT osobe nisu diskriminirane samo od strane drustva vec i od strane same "zajednice" koju valjda na tim osnovama vi namjeravate izgraditi
Popeye je napisao/la:sto se samog coming outa tice, njegovo izdvajanje iz drustvenog i politickog konteksta je nerealno i neuvjerljivo. jer se ne moze praviti da stanje u drustvu nema utjecaja na taj 'prvenstveno individualan i unutarnji proces'.
Stanje u drustvu ima utjecaja, no i dalje je to individualni unutarnji proces. Sumnjam da istom na bilo koji nacin moze pomoci medijski odstrel (u ovom slucaju se radi o medijima koje vecinski prate LGBT osobe), javno prozivanje, pljuvanje i diskriminacija.
Popeye je napisao/la:ne. mozes biti sto god hoces i oprostiti se s idejom da ces uvijek svugdje i kod svakog naici na univerzalno odobravanje.
Naravno, jer ce se velika braca i sestre pobrinuti da te dovoljno popljuju i ubiju u tebi svaku zelju da iskoracis na neki drugi, sebi svojstven nacin jer pobogu - ne mogu poluormarushe zauzimati javni i medijski prostor kad je on i tako ogranicen pa ga treba cuvati za nas "pravovaljane i jedine ispravne".
Popeye je napisao/la:inace, meni se cini da je problem nore verde ne to sto joj itko zabranjuje da bude sto jest, nego sto ona nema snage biti to sto jest.
A onda je najucinkovitije stamaniti je i ugurati u misju rupu (sva sreca za sada jos ne postoje logori) jer LGBT zajednici koju vi gradite mogu pripadati samo oni koji se uklapaju u propisani obrazac ponosnih out-proud lezbi i pedera (da ne kazem pederskih arijevaca). Svi ostali su mizerni primjerci koji kvare sliku (dno dna) i nemilosrdno ih treba odstraniti.
Vec vidjeno vise puta u povjesti. Sva sreca da se radi o pokretu unutar manjinske populacije sto otklanja mogucnost da se takve ideje jednoga dana infiltriraju u drzavnu politiku... :kava:
Zadnja izmjena: ow, dana/u 13 srp 2011 09:39, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 srp 2011 09:34

Popeye je napisao/la:o boze kako sam bio naivan! pa nije uopce potrebna negativna kritika, dovoljno je otvoriti topic. :haha:
negativna kritika knjizevnog djela = negativni topic u kojem se kritizira osobnost knjizevnice?
(sto se knjige tice, koliko god ti tvrdio da se radi o smecu, neki drugi kriticari koji ne pripadaju LGBT miljeu o knjizi imaju sasvim suprotno misljenje pa je onda, slijedom svega ispisanog, upitna i objektivnost tvoga misljenje o samoj knjizi) :roll2:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 09:41

sad si totalno zaglavila u fabuliranju. doslovno izmisljas motive, ciljeve i ucinke.

osjecam se kao kad bih isao nekome objasnjavati da ne postoji judeo-masonska zavjera protiv hrvatske. :predaja:

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 srp 2011 09:52

Ne postoji masonska zavjera. Postoji samo ogroman ego-trip koji ne moze podnijeti konkurenciju bilo kakve vrste.
I postoji ceta "pionircica" koji se u takvim situacijama rasire po lgbt forumima i dogadjanjima ne bi li konkurenciju "kaznili" za dusevne boli svoje "pravovaljane" sestre. :kava:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 09:52

ow je napisao/la: (sto se knjige tice, koliko god ti tvrdio da se radi o smecu,
a koliko god ja to tvrdim? jer ako ja to koliko god tvrdim, sigurno postoji pregrst mojih citata koji jasno kazu da je ta knjiga smece. :)
neki drugi kriticari koji ne pripadaju LGBT miljeu o knjizi imaju sasvim suprotno misljenje pa je onda, slijedom svega ispisanog, upitna i objektivnost tvoga misljenje o samoj knjizi
sasvim suprotno misljenje od 'smeće' jest 'fantastično', 'genijalno', remek-djelo'. propustih tako intoniran tekst kolege/ice, pa te molim za link ili, ako nema online, da mi kazes o cijoj je kritici rijec.

btw, subjektivnost je temelj svake kritike. inace bi bas sve knjige (filmove, albume itd.) svi kriticari ocjenjivali isto. tako da je nevjerojatna smijurija ici dokazivati (ne)objektivnost bilo kojeg kriticara, a jos veca ciniti to pomocu drugih kriticara. takodjer, nije nemoguce da kriticar izvan LGBT miljea (zajednice? :D) ima stav da treba pedera/lezbu koja je nesto objavila ohrabrit i pohvalit zbog vanknjizevnih razloga. ali ono, sta bih ja mogao znati o tome vise od tebe? :)

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 10:00

ow je napisao/la:Postoji samo ogroman ego-trip koji ne moze podnijeti konkurenciju bilo kakve vrste.
ok, stvar je konacno jasna: mima simić je htjela cijeli 'drugi format' za sebe, pa je po njenom nalogu jasna žmak napisala kritički tekst o toj emisiji. ja sam pak zacuo mimin lavez, pa sam otvorio topic. sara je utrcala na lezbijski skup u beogradu i vrisnula 'smrt nori verde!'. marko jurčić je - ostavio komentar na fejsu! josip bakić je ostavio dva-tri komentara na fejsu!

i fakat smo zajebali sve, dok ti nisi razotkrila pakleni plan. :luda3:
I postoji ceta "pionircica" koji se u takvim situacijama rasire po lgbt forumima i dogadjanjima ne bi li konkurenciju "kaznili" za dusevne boli svoje "pravovaljane" sestre. :kava:
manija proganjanja? :D

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 srp 2011 12:11

ok, onda probaj mi logicno objasniti zasto je uopce nekoga briga da li je Nora (ili nije) bila zamagljena, zasto je to ispao toliki problem i kome je ona svojom pojavom u drugom formatu uopce nanijela (i koliku) stetu da ste se svih vas 6 (slucajno inicijaliziranih) nasli pozvani to prokomentirati? :plazi2:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 srp 2011 14:34

aha, nakon sustavnog vrijedjanja (copor pasa i sl.), te pokusaja usutkavanja, sada bi da ti ja jos odgovaram i na tendenciozna pitanja (u kojima se, recimo, podrazumijeva da ja smatram kako je bilo sto u vezi nore verde 'veliki problem'; gdje sam ista takvo uopce napisao? jel ti uopce citas moje postove u ovom topicu?!)?
wow, toliko o ego tripovima. :)

doduse, cim objavis one fotke koje ti 'uopce nije problem naci', a koje dokazuju da sam lagao kad sam napisao da se 'medjusobno svi niti ne poznaju', mozda promijenim raspolozenje. hajde me razveseli i daj te fotke na kojima se grle, primjerice, žmak i bakić? :kiss4:
jer ako nema svih tih fotki, onda je to dokaz tvojeg laganja, a ne mojeg, zar ne? odnosno, skuzila si da si se zaletila, pa si onda jednostavno odlucila ignorirati issue, kao i to da si me boldano optuzila da lazem? naravno, mozes i reci da si pogrijesila iako bi to valjda bilo prvi puta.
wow, toliko o ego tripovima. :)

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 16 srp 2011 09:40

Da li se navedene osobe poznaju ili ne vidljivo je iz ovih linkova (kao i poveznica koja ih povezuje):
http://www.crol.hr/portal/forum/viewtopic.php?p=302830

http://www.crolportal.com/portal/coming ... -grad.html

To ujedno potvrđuje istinitost rečenice Nore Verde:

Vuk dlaku mjenja - ali cud nikako, a o ego tripu dovoljno govori vasa potreba da se obracunavate sa svakim tko se ne uklapa u vasu "kastu".
btw - kako to da si ti, ponosna outana pedercina, dopustio sebi regirstirati se na gay.hr kao crna rupa - skriven pod laznim nickom? :haha:

I koja je konkretna razlika izmedju Nore - crne rupe na TV-u i Gordana - crne rupe na pederskom forumu?
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 04 kol 2011 16:30

dakle, nemas fotke za koje si tvrdila da ti "uopce nije problem naci".
nisam ja spomenuo bilo kakve fotke ili ih zatrazio, sama si ih ponudila kao dokaz, a sad nikako da ih zakeljis. nije valjda da si lagala kad si rekla da ti "uopce nije problem naci" te fotke koje dokazuju da se svi koje prozivas medjusobno poznaju?! :plazi2:

hajde da rijesimo ovu dilemu: imas li fotke koje "uopce nije problem naci" ili ih nemas? ako ih nemas, zasto si tvrdila da postoje i spominjala ih kao dokaz svoje teorije zavjere? :)

Odgovorite