naravno, ignorirao si dvije bitne stvari:Popeye je napisao/la: meni je bas taj dio najvise problematican
konkretno, to spomenuto 'dobijanje po tintari pred disco clubom' je zapravo premlacivanje i gay bashing, sto nora verde ismijava iz svoje sigurne pozicije velike crne mrlje na TV-ekranu.
1. To sto je napisala Nora verde je reakcija na predhodne napade koji su uslijedili nakon emisije
2. Ona ne namece svoju poziciju crne mrlje nikome, dok se s druge strane njoj spocitava USTAVNO pravo da se u javnosti predstavi kao crna mrlju.
Javno izvrtanje realnosti je upravo to sto ti radis. Nitko ne osporava pravo bilo kome da se u javnosti pojavi likom, imenom i prezimenom, osobito ako su svjesni posljedica koje to za sobom povlaci. To ne znaci da se minorizira nasilje koje u svakom slucaju treba osuditi i ne samo kad se radi o LGBT osobama (cinjenica je da su najcesce zrtve nasilja u ovoj zemlji zene pa tek onda manjine tako da crna rupa sama po sebi ne znaci da netko nece biti izlozen nasilju kao sto outanje po defaultu ne znaci da ce biti).Popeye je napisao/la:e sad, o kojem god 'spisateljsko-feministickom klanu' bila rijec, meni je takvo izvrtanje realnosti porazavajuce, jer nitko ne trci da ga neki homofobni agresivci napadnu kako bi prosao 'vehementnu inicijaciju', nego neki ljudi jednostavno nece da im crne mrlje skrivaju lice, svjesni koje posljedice to sa sobom moze nositi, pa i odredjenu fizicku ugrozenost.
Izvrtanje realnosti je da se Nori Verde, bez nekog posebnog razloga od strane odredjenih krugova feministickih i LGBT aktivista osporava pravo da, ukoliko to zeli, bude crna mrlja, sto rezultira napadima po principu - ako nisi kao mi onda si neprijatelj, licemjer, nezasluzeno zauzimas javni prostor, nanosis stetu svima bla bla bla.
To sto je ona lezba (ako jeste), nikome ne daje za pravo da njoj propisuje prihvatljiv oblik ponasanja, pa i javnih istupa. I kada netko odstupi od tih "prihvatljivih" normi otvara se na njega sezona lova. A to se dogodilo u ovom slucaju.