Zanima me jel netko zna zakaj je to tak jer je užasno glupo i zakaj je jebemu tolko teško stavit titl. Kaj nije to izravno kršenje autorskih prava? Kaj oni imaju tolko nepismenih pa moraju lokalizirati baš sve, uključujući i foršpane
Sinkronizirani filmovi
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Sinkronizirani filmovi
Sva sreća pa se kod nas to ne radi (osim nekakvog pokušaja svilanove televizije s jako čudnim i deprimirajućim filmovima
no sva sreća pa je to ukinuto), ali vani se izgleda radi masovno.
Zanima me jel netko zna zakaj je to tak jer je užasno glupo i zakaj je jebemu tolko teško stavit titl. Kaj nije to izravno kršenje autorskih prava? Kaj oni imaju tolko nepismenih pa moraju lokalizirati baš sve, uključujući i foršpane
?
- Hidden_soul
- Devil in details
Ja sam to pripisivala toj nekakvoj germanizaciji i pokusaju da se eto odupru tom masovnom utjecaju Hollywooda i engleskog jezika, jer mislim da zapravo to njemci/austrijanci najvise i rade.
Ali nekako mi je to palo u vodu kad sam skuzila da je to naprosto nehumano sto rade i na poljskim, bugarskim, ceskim i sl. programima.
Ne znam, nemam niti jedno dobro objasnjenje toga. Osim da mozda stvarno nastoje odbiti ljude od televizije i primorat ih da vrijeme koriste negdje u prirodi, jer nista ti drugo i ne preostaje kad cujes George Clooneya kako govori njemacki
Ali nekako mi je to palo u vodu kad sam skuzila da je to naprosto nehumano sto rade i na poljskim, bugarskim, ceskim i sl. programima.
Ne znam, nemam niti jedno dobro objasnjenje toga. Osim da mozda stvarno nastoje odbiti ljude od televizije i primorat ih da vrijeme koriste negdje u prirodi, jer nista ti drugo i ne preostaje kad cujes George Clooneya kako govori njemacki
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Zita
ajd.cak i mogu razumjet poljake, bugare itd a to rade...mislim nemrem razumjet al im ne zamjeram
no jednim njemcima/austrijancima zamjeram
nije istina da nemogu napisat titlove
nije istina da nemogu imat oboje-da biras hoces li sinhronizirano ili sa titlovima
po meni su titlovi korisni jer time ucis jezik
al kaj naucis kad ti na poljskoj televiziji 1 osoba sinhronizira apsolutno sve glasove u jednom shizofrenicno ravnom tonu?! :?
slazem se da zatupljuju narod..
nije istina da nemogu imat oboje-da biras hoces li sinhronizirano ili sa titlovima
al kaj naucis kad ti na poljskoj televiziji 1 osoba sinhronizira apsolutno sve glasove u jednom shizofrenicno ravnom tonu?! :?
- nimfomanka
- Ja sam: lezbijka
-
alex 2
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: transrodna osoba
Na satelitskoj televiziji premiere mozes mijenjat i jezik i dodavat titlove !Zita je napisao/la:ajd.cak i mogu razumjet poljake, bugare itd a to rade...mislim nemrem razumjet al im ne zamjeram
A to za poljake vise nemam komentara !
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Da je to i istina, koji kurac se imaju opirat - film je snimljen na engleskom, tajlandskom ili gruzijskom, whatever, i kao takav se ima prikazivati, točka. Kaj je sljedeće? Da svim glumcima pofarbaju kosu u plavu odnosno crnu ili crvenu, ovisno o podneblju?Hidden_soul je napisao/la:Ja sam to pripisivala toj nekakvoj germanizaciji i pokusaju da se eto odupru tom masovnom utjecaju Hollywooda i engleskog jezika...
Zbilja me čudi da se takve prilagodbe još uvijek dopuštaju bez pardona i debelih kazni za kršenje prava.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
schwabe, kao i talijani, imaju i titlove za veliku vecinu filmova i serija. ne treba ti satelit. na talijanskim programima je to oduvijek bila str 777 na teletextu a za njemacke sam zaboravila. vecina njemaca zato jako lose govori engleski, iako se dosta trude i uce. isto tako sam i pitala svidja li im se vise original, bilo je onih koji su za i onih koji su protiv. ali poljaci su najjaci s tim...ocajno 
ex invalid_user
Prije par godina u Finskoj .... malo sam razmišljala i zaključila da nema smisla plaćati zadnju noć u hotelu (oko 100dolara) jer moram izići iz sobe u 4 ujutro kako bi stigla na avion. Budući da je blizu bio veliki trgovački centar i kino centar nisam trebala puno razmišljati gdje bi mogla "ubit" vrijeme. Nakon što sam spremila stvari u garderobu i prošetala po dućanima kupila sam karte za dva filma (jedan iza drugoga). Drugi film je završavao oko 3:30 i baš sam bila sretna kako sam ja to sve lijepo izorganizirala. Sve je bilo super dok nije počeo prvi film
Možete samo zamisliti moj izraz lica kad su počeli trailer-i tj. kad sam shvatila da je sve sinkronizirano!!! KATASTROFA .... mimika lica u kupe, glas u špade, a ja razmišljam koju boju glasa ima Tom Cruise tj. boja glasa bi trebala biti u dinare .......