Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
-
Zita
onak..moje skromno misljenje je
htv je to smece platila 38 mil kuna i umjesto da nam daju normalne filmove i serije za ono sto placamo nam serviraju ovo u udarnom terminu i ocekuju da budemo super sretni
nisam usamljena u misljenju
Kostimi lažni i katastrofalni
Kostimi u sapunici “Ponos Ratkajevih” katastrofalni su i nemaju veze s vremenom u kojem je radnja smještena, a to su 30-e i doba naših baki. Žalosno je da uz sve školovane kostimografe, koji takvo znanje stječu na Fakultetu za dizajn, kostime osmišljava stilistica Marija Cvitanović koja o tome ne zna ništa - rekla je profesorica Nina Režek koja predaje povijest odjeće na fakultetu.
- Ratkajevi nisu bili nouveau riches, oni su bili generacijski plemenitaši i protokol se strogo poštovao. Primjerice, crne guste čarape, koje vidimo u seriji, nisu se nosile ako dame nisu bile udovice. Bijele cipele na crne čarape nikako! Bez obzira na to što je riječ o sapunici, napravljen je vrlo neozbiljan posao. Uz to, haljine su loše sašivene. Školovani kostimograf zna da su se tada nosila uglavnom dva tona, crno i bijelo, a jedino što je još od boja bilo jest rubin crvena - istaknula je prof. Režek. Dodala je kako je to prva serija na državnoj televiziji koja je tako loše kostimografski odrađena jer se dosad pazilo. U poplavi stilista, ljudi koji imaju ukusa i misle da mogu obući svakoga, takav je gaf neoprostiv. Netko na HTV-u ipak je trebao imati dovoljno znanja da shvati kako Kraljevska vojska Jugoslavije nije nosila bijele uniforme, niti su dame 30-ih nosile dijamante u svim prilikama. (Nađa Irena Fišić)
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... a,93795.jl
-
alex 2
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: transrodna osoba
Meni je serija glupa !
inace da mi stave star trek umjesto toga cuda ja bi bila sretna ka dite kad dobije cokoladu
-
swayka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
nisam gledala i mislim da i necu gledat i trosit vrime na to.

-
Ameli
-
call_me_not
Postao/la call_me_not » 12 lis 2007 20:47
htv je drzavna firma pa se moze ponasta kao i sve drzavno u ovoj drzavi, a to znaci trosit nase pare na amaterske bljuvotine i namjestene poslove.
mislim da je time sve receno.
zvir i bestimja.
-
lana
- Sestra Nanut 1
pogledala (pokusala) 5 minuta. to je katastrofalno smece! to je gore od bilo koje najgore sapunice jer pretendira bit pametno. katastrofalna gluma, uglavnom potpuno neprimjeren govor, o glumi ne treba nit trosit rijeci... ocaj! mogli su za tulovu popravit 5 vrtica, il skola il bolnica...
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
ne pada mi napamet odvojiti ni 5min. svog vremena za ovo.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.