Zašto neke cure imaju potrebu oponašati dečke,ako vole žene?

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
pineapple14
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 19:19

jabooka31 je napisao/la:zasto molim te lijepo ti ne odgovoris na njezino pitanje. posto si tako dobro upucena.
Zato što nisam muškobanjasta lezba, a ovo o čemu sam pričala je evidentno ne samo meni, nego i drugima koje poznajem. :roll:

ponovit cu ti pitanje
zasto ima toliko muskobanjastih lezbi?
Mogu ti dati samo svoje tumačenje, ali pretpostavljam da nećeš biti zadovoljna ni s njime. Tvoja reakcija je pravi dokaz da sam dirnula u osinje gnijezdo, odnosno u slabu točku hrvatske lezbijske populacije ... a znaš kako se kaže: gdje ima dima, ima i vatre!
Ali ako baš želiš, s radošću ću iznijeti svoje tumačenje u sljedećem postu!

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 sij 2008 19:23

nisam ti ja ni najmanje muskobanjasta. tako da me tvoje osinje gnjezdo bas i ne dira.

samo ti iznesi misljenje. vidis da nitko od nas nema odgovor. odnosno nije dovoljno zadovoljavajuci.
:roll:
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 19:26

jabooka31 je napisao/la:tako da me tvoje osinje gnjezdo bas i ne dira. :roll:
Zašto se onda pjeniš umjesto da izneseš kontraargumente? Na kraju krajeva ja sam samo rekla svoje mišljenje, a mislim da ono nikog ne ugrožava niti "šablonizira". :D

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 sij 2008 19:30

pineapple14 je napisao/la:Sve ste elegantno zaključile topic, ali činjenica je da još nijedna od vas nije zbilja odgovorila na Karolinino pitanje
posto nas prozivas. vjerovatno znas odgovor. ako u 4 str. ove teme nisi nasla zadovoljavajuci odgovor. daj ga ti.
ajde bas me zanima sad.
nemam kontraargumenata. osim zasto ljudi uopce trose lovu na obleku ako se mogu pokriti dekom.
zove.se.ocinstvo.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 19:42

jabooka31 je napisao/la:
pineapple14 je napisao/la:Sve ste elegantno zaključile topic, ali činjenica je da još nijedna od vas nije zbilja odgovorila na Karolinino pitanje
posto nas prozivas. vjerovatno znas odgovor. ako u 4 str. ove teme nisi nasla zadovoljavajuci odgovor. daj ga ti.
ajde bas me zanima sad.
Mislim da je većina ljudi po prirodi sklona konformizmu pa tako i lezbijke. To što je netko drugačije seksualne orijentacije ne znači automatski da će biti tolerantan, nekomformist, vizionar, bla bla... dapače, lezbijke, kao i svi ljudi, vole biti dio grupe i osjećaj zajednišva. Budući da je fizički izgled, odnosno čovjekov način ponašanja, odijevanja itd. ujedno i odraz naših stavova i razmišljanja (npr. metalci, punkeri i sl. koji odjećom izražavaju ljubav prema određenoj vrsti muzike i ujedno svjetonazore koji idu skupa s njom) i kao takav ima određenu važnost i težinu, tako i lezbijke vjerojatno imaju potrebu izgledati na "određen" način kako bi potvrdile svoju pripadnost grupi.

E sad, zašto su neke od njih izabrale baš frajerski stav, određenu grubost u pokretima i, da se lijepo izrazim, "nesofisticiranost" u ponašanju... vjerojatno je to zato što su uvjerene da je to cool i "nekonformistički" i shvaćaju stvari crno-bijelo tj. da ponašanje u skladu s onim što se smatra "ženstvenim" istodobno znači ukalupljenost u šablonu, što samo dokazuje da su i takve lezbe u biti jedne od onih koje dijele stvari na "muške" i "ženske" itd. Jer, kao što sam rekla, za mene je određena "sofisticiranost" u ponašanju stvar kulture, a ne spola ili seksualne orijentacije. Ali o tome sam već pisala na 4. stranici...

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 19:43

jabooka31 je napisao/la: osim zasto ljudi uopce trose lovu na obleku ako se mogu pokriti dekom.
Odgovor na to pitanje potraži u Todorovićevoj knjizi "Sociologija mode". Kladim se da bi ti bila interesantna.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 sij 2008 19:46

nije li nimfa jos na prvoj strani rekla isto sta i ti ali u jednoj recenici. :roll:
zove.se.ocinstvo.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 19:54

jabooka31 je napisao/la:nije li nimfa jos na prvoj strani rekla isto sta i ti ali u jednoj recenici. :roll:
Da, tom rečenicom doista je analizirala problematiku do srži.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 sij 2008 19:58

pa onda izgleda da smo dali odgovor.
da ti nisi rekla nista novo.
ali nebitno.
hvala na preporuci za knjigu. ono pitanje je bilo cisto banaliziranje.
dosta je meni mode.
zove.se.ocinstvo.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 04 sij 2008 20:46

jabooka31 je napisao/la:pa onda izgleda da smo dali odgovor.
Ja svoj definitivno jesam.
jabooka31 je napisao/la:hvala na preporuci za knjigu.
Molim.
jabooka31 je napisao/la:ono pitanje je bilo cisto banaliziranje.
Aha. Na trenutak mi se učinilo da misliš ozbiljno.

whatever

Post Postao/la whatever » 05 sij 2008 10:04

pineapple14 je napisao/la: Recite što hoćete, ali meni je odvratan onaj mačistički, oholi, frajerski stav (kojeg sam se često nagledala u Kicu i sličnim lezbačkim okupljalištima) podjednako od muškaraca i od žena.. dapače, muškarci su danas daleko od nekadašnjeg patrijarhalnog prototipa "mužjaka" kakav je postojao prije 100 godina i ne vidim zašto neke lezbe osjećaju potrebu da imitiraju nešto što je stvar prošlosti.
Pa, možda baš zato? :confused:
Like, netko mora biti muško u kući?
pineapple14 je napisao/la:A neke od vas same pokazuju koliko su ograničene time što dijele interese na "muške" i "ženske"; glupost je reći da je neka ženska muškobanjasta ako zna popraviti auto ili promijeniti žarulju, jer to svaki čovjek prosječne inteligencije zna, ali nije glupost reći da je "muškobanjasta" ona ženska iz koje zrači neka sirovost, grubost, koja sjedi s nogama raširenim kao da joj je prošao avion kroz njih (što mrzim vidjeti i na muškarcima i osobno sam nekolicinu njih pitala zašto tako nekulturno sjede) itd. Određena "sofisticiranost" je ipak stvar kulture, a ne spola ili seksualne orijentacije.
Okeeeeej...so, kažu oni meni da sam ja muškobanja.
Jel to onda znači da sam idiot jer ne znam popraviti auto?
Hej, to mora značiti da je i moj otac, koji ne oponaša muškarce nego jest jedan od njih, također idiot jer ne zna popraviti svoj auto nego ga prepusti automehaničaru?
Hm. Interesantno stajalište.

I da. Možda se ja udobnije osjećam u hlačama? To ti nije palo na pamet?
I možda sjedim s raširenim nogama zato jer ako ih držim prekrižene tokom cijelog tog mukotrpnog procesa opijanja, psovanja i pljuvanja po podu (kako samo mi, muškarci, to znamo), u trenutku kad treba ustati, ja to ne mogu bikoz maj leg đest vont lisin tu mi. So aj heftu vejt til ši rikovrz from bijing in det annečurl pozišin.

Uostalom, čula sam od cure koja si je osamsto puta polomila koljeno, da je najbolji prirodni način da ga razjebeš - križati noge dok sjediš.
Uz to, čula sam i da ti je koncentracija (umna, jelte) jača ako ne križaš ekstremitete.
Za ozbač. :o

I ne briiiini, nisi dirnula u osinje gnijezdo, to što sam "jedna od njih" (iako, i ta je etiketa nakeljena by "the others", tko zna možda bi me ti smatrala nadasve ženstvenom :D) ne znači da me zapravo briga za to što tebi muškobanje smrde.
Samo ne volim da mi se pod nos podmeće moje neznanje popravljanja auta.
:D

P.S. Sofisticiranost je stvar individue, a ne kulture. Ako ju ti u nekome ne možeš vidjeti, to ne znači da je ta osoba nema.
(Kao ona genijalna izreka: Ako se ti toga ne sjećaš, ne znači da se nije dogodilo. :D)

S mnogo ljubavi, pozdravlja te Votevr. I pritome si frčka brke. Sofisticirano. :D
Epizodna uloga.

Zita

Post Postao/la Zita » 05 sij 2008 10:35

dokle cemo ovako?!
uvijek se nadje neka pametnjakovicka koja bi sve na srebrnom pladnju, koja ce doci ovdje i odmah pocet maltretirat sve oko sebe da zasto nisu zenstvene, zasto se neke lezbice ne briju ispod pazduha, zasto nose siroke hlace i ine gluposti na koje nit sam bog nema odgovora...i onda ce nakon par postova prekenjavanja i pricanja da ona nezna jer nije muskobanjasta postat pametna i iznjet svoju teoriju i mislit kak je sad ispala pametna, umjesto da je odmah napisala sto misli. AL ne, onda ona nebi bila frajerica i nebi bila zamjecena..da

ak ti se tolko gade bucherice lijepo se makni i fino se druzi sa femicama i uzivaj
ko da te itko tjera da budes u blizini muskobanjastih lezbica
i da..ako toliko ocajno zelis ispast pametna i faca nije ti najbolji nacin da izvrijedas cure pa da im onda pametujes. izazvala si suprotan ucinak.
eto..sad te molim da malo smiris dozivljaje i ponasas se kao femica, zenstveno, fino i pristojno a ne kao __(one gore o kojima si pisala...psssst).
hvala

uostalom..nagledala sam se toliko kvazi femica od kojih mi se bljuje, koje se ponasaju kao najgore kamiondjije, skacu po kicu, cim netko udje u wc tog trena skacu jedna po drugoj i pocinju se doslovno lizati jer se valjda napaljuju time da ih netko sa gadenjem gleda
femice, koje imaju sminku, koje imaju femme odjecu a sjede na takav nacin da ti pozli, drze cigaretu ne ko femice ili pederi izmedju kraja prstiju (blize noktima) vec ju naguraju skroz na pocetak izmedju 2 prsta, hvataju se za medjunozje i za sise, deru se, pljuju, rade grimase, najglasnije su u kicu, imaju potrebu pokazat svima svoje dupe ili gace i vole dignut majcu i hvalit se sa trbuhom pred svima i obavezno vikat rijec poput picka, kurac, jebem ti mater, jebala sam se, kak se dobro jebe, kak ima super picku, kak jebeno lize itd.
zenstveno za poludit :roll:

a ima zena koje se obuku sportski, koje nose siroke hlace, koje imaju kratku kosu i nemaju sminku al su ciste, mirise, fino sjede, ne deru se, pristojno puse i piju cugu, nemaju potrebu skidati se, hvatat druge za sise i sebe ceskat po dupetu, ne cekaju u wcu da netko udje pa da bi svojoj curi uvaljale jezik do krajnika, takve isto ne popravljaju kamione u slobodno vrijeme, ne tuku se po barovima (sto sam vidla da ove gore rade) i zacudo..ponasaju se daleko zenstvenije od ovih prvih

jasno, nema tocnih podjela niti granica, svatko radi sto mu je volja pa je stoga i glupo postavljat takva pitanja
sto je uopce zenstvenost? to da ti maca izgleda zenstveno pa da je mozes trofejski prosetat po gradu al kad zine boli glava.. il da se ponasa zenstveno?! ili trazis oboje...a sto tocno nudis zauzvrat?
ajd..imajmo 3 ciste u glavi i okanimo se ovakvih gluposti..kuzis?

corky44

Post Postao/la corky44 » 05 sij 2008 12:15

:thumbup: skroz se slažem.
...sve je u životu sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš u vjetar...

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 05 sij 2008 14:05

Apsolutno me ne zanima to što neke od vas ne shvaćaju što sam htjela reći niti me briga kakav sam učinak izazvala. Očekivala sam ovakve reakcije pa s te strane nisam razočarana, ali smatram da imam pravo reći ono što mislim. :D Uostalom, morala sam to izbaciti iz sebe budući da sam se naslušala komentara tipa "ne izgledaš kao lezbijka", "jesi li sigurna da si jedna od nas", "ma sigurno govoriš da si lezba jer misliš da je to sada cool" itd. Da ne spominjem da mi je izbor partnerica također prilično sužen, jer su sve "cure iz susjedstva" zaokupljene svojim muškim partnerima.

Whatever, nisam rekla da je idiot onaj koji ne zna popraviti auto, nego da to može naučiti svatko prosječne inteligencije. Ali to na kraju krajeva uopće nema veze s temom.
I ajde molim te reci mi kad femice dolaze u Kic, budući da ja u večernjim satima viđam samo njihove drukčije polovice?

A inače ima jedna dobra rasprava na ovu temu ovdje
za one kojima se da čitati.... Moje riječi su ove ispod boldanih...

jabooka

Post Postao/la jabooka » 05 sij 2008 14:44

prozvakali smo to vec par puta. :D
tesko da na nas/mene ostavlja bas neki ucinak.
svakih par mjeseci netko dodje sa slicnim pitanjem ili zakljuckom. isti kao tvoj je cak i na prvoj strani.
meni jedino malcice. ali stvarno malcice ide na zivce sta mislis da je tvoj zakljucak nesto posebno. jos nevidjeno i da je tvoje misljenje potaklo lavinu. nesto izazvalo....bla.bla.ba.
a zakljucak nije nista novo ni posebno. to je tvoje misljenje i to je O.K :)
ali nista novo.
zove.se.ocinstvo.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 05 sij 2008 17:38

call_me_slut je napisao/la:styling je poruka identifikacije i podsvjesnoga. neverbalna poruka. identifikacija jer podsvjesno govori da bi se slicne mogle prepoznat. e sad, zakaj je bas takav styling identifikacija slicnih na razini je fenomenologije, koja je rasirena posvuda. postoje razna objasnjenja: jer misle da oduzimanjem tipicno heteronormativnih obiljezja automatski porucuju suprotnom spolu; ne, nismo zainteresirane za vas, jer porucuju; ne, ne zelimo izgledati tako da smo pozeljne muskarcima, jer smo rasterecene od primarne dopadnosti etc.
oblacenje i djelomicni stav su poruke, a na tebi je da identificiras koje.
ponudjeno ti ih je par. you are more then welcome da ih prosiris. zahvaljujemo na sirenju percepcije.
meni osobno je ovo jedno od najboljih objasnjenja.
zove.se.ocinstvo.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 05 sij 2008 18:03

call_me_slut je napisao/la:styling je poruka identifikacije i podsvjesnoga. neverbalna poruka. identifikacija jer podsvjesno govori da bi se slicne mogle prepoznat. e sad, zakaj je bas takav styling identifikacija slicnih na razini je fenomenologije, koja je rasirena posvuda. postoje razna objasnjenja: jer misle da oduzimanjem tipicno heteronormativnih obiljezja automatski porucuju suprotnom spolu; ne, nismo zainteresirane za vas, jer porucuju; ne, ne zelimo izgledati tako da smo pozeljne muskarcima, jer smo rasterecene od primarne dopadnosti etc.
oblacenje i djelomicni stav su poruke, a na tebi je da identificiras koje.
ponudjeno ti ih je par. you are more then welcome da ih prosiris. zahvaljujemo na sirenju percepcije.

No, kao što rekoh, to je samo dokaz ograničenosti.
A o značenju mode, stylinga i ostalom, o čemu sam i ja gore pisala, sam i sama rekla da se može naći u knjigama iz sociologije i navela jednu od njih.

I, uostalom, nije mi jasno zašto se lezbe toliko pjene na ovakva ili slična pitanja... jedna cura na 3. ili 4. str. je rekla da je bila maltene kamenovana kad je postavila isto pitanje. Čemu tolika agresivnost i netolerancija prema curi koja je pristojno postavila pitanje?

nexus 6
Spol/rod: muško
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la nexus 6 » 05 sij 2008 19:17

Zato jer ne smiješ postavljat takva pitanja, pogotovo ak slučajno i ima nešto istine u svemu tome :D
Ne znam, mene je općenito pripadnost nekim grupama držala kaj ja znam, do 22 godine. a odonda želim bit individua, ne sličit nikome, ne oblačit se kao nitko, nemat istu frizuru kao nitko, ponašat se kao nitko, niti se svrstavat i deklarirat u bilo kakve grupe, jel to možda odrastanje ili jednostavno psihijatrijski slučaj ne znam.
Ne znam, mene jedino zanima, da li ove koje su nazovi muškobanjaste mogu biti i femme ako žele, odnosno, da li su svojim izborom takve ili jednostavno prirodno. Jer, recimo vidio sam neke feminizirane pedere koji kad žele mogu odjednom postat sasvim nefemi. Šta to znači da samo glume ili, ne znam, bezveze.
Mislim da svaka žena može izgledat ženstveno kada to želi, pa čak i one bilderice koje se nekad mogu vidjet na eurosportu, što bi značilo da je biti butch ipak stvar izbora? Odnosno, to ponašanje kao muškarac, oblačenje, pljuvanje, bla, ne znam kaj.
I`m in touch with humanity.

luigi

Post Postao/la luigi » 17 sij 2008 23:44

očito se tako bolje osjećaju.

Babe In Toyland

Re: Zašto neke cure imaju potrebu oponašati dečke,ako vole ž

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 14:22

Karolina_Novak je napisao/la:Ne znam zašto je tako,ali mnoge djevojke kao da skrivaju svoju ženstvenost, oblače se kao dečki,ne šminkaju se...Ipak biti lezbijka ne znači biti nešto slično muškarcu,već žena koja voli žene...
Ovo je čitanje mojih misli.
I te cure nikada neću shvaiti.
A još manje shvaćam cure kojima je to privlačno.
Vole žene, a u vezi su s curom koja liči na muškarca.
Jednostavno mi ne ulazi u glavu.
I onyl like those things cause I love to see them break

zenia
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 10 svi 2008 14:41

Moramo početi razlikovati neženstveno i seljački..
Jer većina vas ovdje opisuje krajnje seljačine a ne djevojke koje ne spadaju u normu 'ženstvenih'
Nema to veze sa dužinom kose i odjećom.. Oblačiš se valjda onako kako ti je najudobnije..
Zašto se uopće taj frajerski izgled shvaća kao nešto loše?
Neki sam dan u bircu vidjela curu obrijane glave, pila je pivu,
pušila i moram li spomenuti da njen hod nije nimalo ličio na
hrvatski top model.. Ali cura je bila preslatka, nisam mogla
prestati zuriti valjda dva sata..
Glupo je frajerasto povezivati sa ružnim...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 14:42

Pa, meni se nijedna takva frajerska cura ne sviđa i meni osobno jesu ružne.

zenia

Post Postao/la zenia » 10 svi 2008 14:47

To znači da moraš promijeniti mjesto izlaska.. :D

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 14:49

Ne mogu, nazalost zivim u gradu gdje nema nijednog gay mjesta, barem ja tako mislim.
I onda dođem u KIC i sve bude puno muškarača i razočaram se.

zenia

Post Postao/la zenia » 10 svi 2008 14:51

Onda potrefi bolje vrijeme izlaska. :D
Well u kicu ima više muškaraca nego muškarača..
Možda si se zabunila :lol:

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 14:55

Haha.
I ja sam se mislila da sam se zabunila.
Zapravo, prijateljica je komentirala grupu tipova i onda smo skuzile da u SVE TO CURE.
A bio je petak navecer.
I nazalost se nisam zabunila.

zenia

Post Postao/la zenia » 10 svi 2008 14:59

Kaj ja znam.. Ja sam ondje vidjela puno cura koje izgledaju
predobro a ne spadaju u kalup ljuljajućih bokova i kose do guzice..

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 15:07

Ne volim ja cure koje spadaju u kalup ljuljajucih bokovai kose do guzice...
Ali ne volim ni musarace...

zenia

Post Postao/la zenia » 10 svi 2008 15:07

Pa šta voliš?

Babe In Toyland