Ukida se 0,0 promila. uvodi se zabrana pusenja.
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Ukida se 0,0 promila. uvodi se zabrana pusenja.
Neće biti referenduma za NATO, ukida se odredba o 0,0 promila za vozače iznad 24 godine, i uvodi se zabrana pušenja na javnim mjestima - to je dio odluka buduće koalicijske
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 2EE03D32.2
pih. taman kad sam ponovo pocela pusiti. ali dobro. lakse cu opet prestati.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 2EE03D32.2
pih. taman kad sam ponovo pocela pusiti. ali dobro. lakse cu opet prestati.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
- Hidden_soul
- Devil in details
Re: Ukida se 0,0 promila. uvodi se zabrana pusenja.
Ja sam prestala pusiti, piti, jesti, spavati, tako da ako slijedece uvedu zabranu disanja, vjerovatno mi ni to nece tesko pastijabooka31 je napisao/la:pih. taman kad sam ponovo pocela pusiti. ali dobro. lakse cu opet prestati.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Zita
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Igzektli.
Zakaj onda ne legaliziraju pederske i lezbačke brakove ili recimo drastične kazne za korupciju ili vožnju u pijanom stanju? Ili ne znam, omoguće rodiljama dostojan život s dostojnim naknadama? Ili prestanu penziće ubijati glađu?
Pa toga u EU ima ko govana. Čak će i Irska ozakoniti istospolne brakove a mi obožavamo tu tradicionalnu katoličku zemlju i baš nam je super.
Zakaj onda ne legaliziraju pederske i lezbačke brakove ili recimo drastične kazne za korupciju ili vožnju u pijanom stanju? Ili ne znam, omoguće rodiljama dostojan život s dostojnim naknadama? Ili prestanu penziće ubijati glađu?
Pa toga u EU ima ko govana. Čak će i Irska ozakoniti istospolne brakove a mi obožavamo tu tradicionalnu katoličku zemlju i baš nam je super.
- whatever
Nabijem ja njih.
Oh, sada je okej cugati i voziti, ali duvan, pobogu, duvan će ubiti i nas i ljude u našoj okolini!
Rajt. Ubit će nas onaj mirni susjed što tiho pati pitiespija, igra se oružjem koje si je zadržao za uspomenu na rat
i redovno zlostavlja svoju djecu, a ne alkohol ili/i cigarete.
Ali jebiga, njega zakon o zabrani pušenja neće dotaknuti.
Niti ijedan drugi.
Ma, ja sam za anarhiju. Porješavajmo sve sami. Jebeš zakon. On će ionako djelovati tek kad je sve gotovo.
...
Pardon. Malo sam ljuta, pa se ispucavam.
Oh, sada je okej cugati i voziti, ali duvan, pobogu, duvan će ubiti i nas i ljude u našoj okolini!
Rajt. Ubit će nas onaj mirni susjed što tiho pati pitiespija, igra se oružjem koje si je zadržao za uspomenu na rat
i redovno zlostavlja svoju djecu, a ne alkohol ili/i cigarete.
Ali jebiga, njega zakon o zabrani pušenja neće dotaknuti.
Niti ijedan drugi.
Ma, ja sam za anarhiju. Porješavajmo sve sami. Jebeš zakon. On će ionako djelovati tek kad je sve gotovo.
...
Pardon. Malo sam ljuta, pa se ispucavam.
Epizodna uloga.
-
Zita
Istina, stalno se guramo uvest nova sranja a na veca se ne obaziremo..
Ajd, uveli su nova pravila za rodilje i vise nema limita na placu prvih 6mj al i to je bilo jedva..
Dok sam bila pusac smetalo me to kaj su nas htjeli ogranicit i bacit u posebnu prostoriju da nebi smetali nepusacima no sad kuzim u cemu je fora.
Dim cigarete, ne da je samo opasan i izaziva hrpu problema, da te peku oci i da nemres disat, uzasno smrdi i uvuce ti se u svu odjecu, uzasan smrad..
Kad pusis opce ne skuzis takve stvari i ne skuzis u kakvim se to zadimljenim prostorijama nalazis i kolko tog smeca udises i drago bi mi bilo da se nesto slicno uvede..mada to kod nas nece biti jos godinama..
Ajd, uveli su nova pravila za rodilje i vise nema limita na placu prvih 6mj al i to je bilo jedva..
Dok sam bila pusac smetalo me to kaj su nas htjeli ogranicit i bacit u posebnu prostoriju da nebi smetali nepusacima no sad kuzim u cemu je fora.
Dim cigarete, ne da je samo opasan i izaziva hrpu problema, da te peku oci i da nemres disat, uzasno smrdi i uvuce ti se u svu odjecu, uzasan smrad..
Kad pusis opce ne skuzis takve stvari i ne skuzis u kakvim se to zadimljenim prostorijama nalazis i kolko tog smeca udises i drago bi mi bilo da se nesto slicno uvede..mada to kod nas nece biti jos godinama..
-
jabooka
mene samo brine da li cu ja za vrijeme ljetnih mjeseci nakon fine vecere na moru uz butelju vina moci zapaliti ako pozelim jednu cigaretu. ako da. selim se van.
iako se hrana brzo hladi vani.
i sta mislite hoce se to odraziti na nasu privredu?
i sta mislite hoce se to odraziti na nasu privredu?
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.
- lunalestat
Dont't worry Jaboooko-moći ćeš zapalit duvan nakon škampi..Na otvorenom je dopušteno pušit.. a predpostavljan da se neš liti davit u zatvorenom prostoru. Ja san sad u Sloveniji dupe smrzavala na štekatu na snigu, na one 2ipo kave na koje san otišla..
Ot. šta se tiće alkohola potpuno mi je svejedno jer uopće ne pijem.. A i da pijem ne bih pila prije vožnje...jer se dobro sićan da san pijana jedva noge vozila a kamo auto..
Ot. šta se tiće alkohola potpuno mi je svejedno jer uopće ne pijem.. A i da pijem ne bih pila prije vožnje...jer se dobro sićan da san pijana jedva noge vozila a kamo auto..
luna
- Zbela Lokwa
Diiivno!
Ok, shvaćam - ako već ubijamo sebe, ne moramo nepušače. Ali zašto onda ako već ona podjela na pušački i nepušaki prostor nije upalila, ne uvesti cijele birceve i klubove za pušače i nepušače? Ili nekako drugačije to regulirati? Mislim, pretpostavljam da ne može jer je prekomplicirani ili nešto, ali...
A kaj se tiče gospodarstva, brijem da bi moglo udarit po džepovima vlasnika lokala jer mislim da će masa ekipe radije ostat doma nego ić van na kavu i onda ne pušit uz tu istu. A onda za par godina možda svi prestanemo pušit i ok...
Za ukidanje 0 promila -
- bilo je i fakin vrijeme!
A kaj se tiče gospodarstva, brijem da bi moglo udarit po džepovima vlasnika lokala jer mislim da će masa ekipe radije ostat doma nego ić van na kavu i onda ne pušit uz tu istu. A onda za par godina možda svi prestanemo pušit i ok...
Za ukidanje 0 promila -
-
Zita
-
Zita
mislim okej..mene ne smeta da neko pusi predamnom..da nebi krivo shvatili al mozda nije lose to sa zabranom..
gledajuci sa medicinske strane bilo bi manje bolesnih sto se tice respiratornog sustava, manje karcinoma pluca, a i manje problema sa drugim sustavima sa financijskog manje bolovanja-manje gubitka poslodavcima, ostala bi vam lova koju ispusite i tak
mislim..jasno, jebe mi se da pusite il ne, couldn't care less al cist zapazam..
gledajuci sa medicinske strane bilo bi manje bolesnih sto se tice respiratornog sustava, manje karcinoma pluca, a i manje problema sa drugim sustavima sa financijskog manje bolovanja-manje gubitka poslodavcima, ostala bi vam lova koju ispusite i tak
mislim..jasno, jebe mi se da pusite il ne, couldn't care less al cist zapazam..
-
corky44
pušać sam (u fazi prestajanja), al mislim da je zakon ok. ha, bit će mi možda lakše prestat pušit iako mi je kava bez cigarete još uvijek prilično nezamisliva. neznam kak bu to funkcioniralo, al podržavam
što se promila tiće, mislim da je ok što su odlućili tolerirat 0,5, al nedobog više od toga.
što se promila tiće, mislim da je ok što su odlućili tolerirat 0,5, al nedobog više od toga.
...sve je u životu sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš u vjetar...
-
Zita
Ma razumijem da je nepušačima grozno uz dim,
ali onda se osiguraju dijelovi kafića koji su predviđeni za pušače.
Ne možeš totalno zabraniti.
Sanader priča o nacionalnom zdravlju. Kakvo nacionalno zdravlje,
kad moram paziti koliko vode trošim, kad ljudi kopaju po smeću, kad
je hrana toliko skupa? Kome ,dovraga, uz sve to smeta dim cigarete?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
-
Zita
pa jest nacionalno zdravlje u pitanjuzenia je napisao/la:Ma razumijem da je nepušačima grozno uz dim,
to nije samo pitanje pluca pusaca, to je pitanje njegovog partnera, djece, obitelji, suradnika ako pusi u uredu, pitanje love, pitanje bolovanja itd itd, uostalom napisala samn gore..a sad sto se tice pitke vode svi bi trebali paziti koliko je trosimo jer ce vrlo brzo ponestat a hrana..pa da.. jebiga u pravu si..
ja pusac, al nekak me nije zgromila ta odluka. ne znam. sjebalo me kad sam skuzila kak je roditeljima s klincima uci u birtiju. i kad si zamislim kak je konobaru ak je meni tesko izdrzat i 2 sata...
mislim da bi se dosta moglo napraviti odvojenim odjeljcima s onim necim sto su spominjali da usisava dim. il grijaci na terasama..ma bude se naslo tak neko rjesenje, samo nek je to sad postalo svugdje interesantna tema..
sam mi je glup argument kad ljudi kazu "zakaj se mogu kupiti legalno, a ne smijes pusiti". brate, odi, upusi se ko svinja, al time nemres upusiti pasivno jos 3 ljudi oko sebe!!
mislim da bi se dosta moglo napraviti odvojenim odjeljcima s onim necim sto su spominjali da usisava dim. il grijaci na terasama..ma bude se naslo tak neko rjesenje, samo nek je to sad postalo svugdje interesantna tema..
sam mi je glup argument kad ljudi kazu "zakaj se mogu kupiti legalno, a ne smijes pusiti". brate, odi, upusi se ko svinja, al time nemres upusiti pasivno jos 3 ljudi oko sebe!!
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
-
Zita
vrlo jednostavno:
nece zatvorit tvornice jerbo ce ljudi izgubit posao a to nije korisno za izbore,
jer vlasnici tih istih tvornica placaju lovu politicarima za kampanje i puno toga drugoga, pa to onda i nije bas pozeljno niti pomaze politicaru,
drzava poprilicno profitira na istim jer, ak se dobro sjecam, kutija kosta oko 2 kune a ovo ostalo do 15 ili 20 kuna su porezi pa zatvaranje tvornica nije korisno za proracun..
sa druge strane ih pritiscu nepusaci i ovo je neki kompromis..
zabranjeno je ali ih mozete kupit..jasno da ce ih dobra vecina nastavljat kupovat i pusit unatoc zabrani
1/4 hrvata pusi. fina cifra i za proizvodjaca i za drzavu.
nece zatvorit tvornice jerbo ce ljudi izgubit posao a to nije korisno za izbore,
jer vlasnici tih istih tvornica placaju lovu politicarima za kampanje i puno toga drugoga, pa to onda i nije bas pozeljno niti pomaze politicaru,
drzava poprilicno profitira na istim jer, ak se dobro sjecam, kutija kosta oko 2 kune a ovo ostalo do 15 ili 20 kuna su porezi pa zatvaranje tvornica nije korisno za proracun..
sa druge strane ih pritiscu nepusaci i ovo je neki kompromis..
zabranjeno je ali ih mozete kupit..jasno da ce ih dobra vecina nastavljat kupovat i pusit unatoc zabrani
1/4 hrvata pusi. fina cifra i za proizvodjaca i za drzavu.
-
Zita
- kika23
- Status: Solo
Dosjetljivi ugostitelj u Rennesu spojio je ugodno s korisnim, pridržavajući se zabrane pušenja u Francuskoj. Gostima posuđuje tople jakne koje mogu obući dok puše izvan kafića.
''Reći posjetitelju idi van pa zapali cigaretu je pomalo grubo, ali posuditi mu jaknu je više prijateljski'', rekao je Gilles Berard, vlasnik caffea Chat Qui Peche u središtu Rennesa.
U kafićima, restoranima i noćnim klubovima po Francuskoj od 1. siječnja zabranjeno je pušenje.
Berard je kupio 30 debelih jakni bez rukava s ušivenim imenom njegova kafića te zabranu pušenja iskoristio i za pametan marketing.
Po novom francuskom zakonu pušači koji zapale u kafiću plaćat će kazne od 68 do 450 eura, dok će vlasnike takvi prekršaji stajati do 750 eura.
''Reći posjetitelju idi van pa zapali cigaretu je pomalo grubo, ali posuditi mu jaknu je više prijateljski'', rekao je Gilles Berard, vlasnik caffea Chat Qui Peche u središtu Rennesa.
U kafićima, restoranima i noćnim klubovima po Francuskoj od 1. siječnja zabranjeno je pušenje.
Berard je kupio 30 debelih jakni bez rukava s ušivenim imenom njegova kafića te zabranu pušenja iskoristio i za pametan marketing.
Po novom francuskom zakonu pušači koji zapale u kafiću plaćat će kazne od 68 do 450 eura, dok će vlasnike takvi prekršaji stajati do 750 eura.
Ostalo je još ludosti u meni,
hrabrosti za još 800 života!
hrabrosti za još 800 života!
- WIRGINIA WOOLF
..bila pušač,pa stoga mogu sagledati stvar s oba aspekta..danas mi smeta pušenje iz zdravstvenih razloga..i mislim da svakako treba naći riješenje za odvajanje pušača od nepušača,ali ne kao do sad,isti prostor,a dijeli ih samo znak na zidu..treba to adekvatnije riješiti,pa nema potrebe za zabranom..
..a što se tiče promila...bez obzira na različit baždar..ja sam za onu pij slobodno,ali ne sjedaj za volan..
..a što se tiče promila...bez obzira na različit baždar..ja sam za onu pij slobodno,ali ne sjedaj za volan..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..
-
jabooka
to je glupost. onaj tko zapali trebao bi platiti vecu kaznu od ugostitelja. zamisli vlasnika nekog kafica koji cijeli dan obilazi goste s molbom "molim vas ugasite cigaretu. molim vas ugasite cigaretu" ode na WC. i netko bas u tom trenutku zapali cigaretu. udje inspekcija i on plati 100E. a vlasnik 500E.kika23 je napisao/la:Po novom francuskom zakonu pušači koji zapale u kafiću plaćat će kazne od 68 do 450 eura, dok će vlasnike takvi prekršaji stajati do 750 eura.
najvise me interesira kako ce se uopce taj zakon provoditi. i notorna mi je glupost da ugodtitelji placaju 5x vece kazne od pusaca. pa i jedan i drugi su upoznati sa zakonom. ugostitelj moze biti i nepusac. a platit ce toliku kzanu samo zato sta netko pusi u njegovom kaficu.
kazne bi trebale biti obrnute. pusac je glavni krivac.
iako mi nije jasno sta ljudi uopce idu u pivnice i sl. zagusljiva mjesta ako im smeta dim.
nadisat se svjezeg planinskog zraka.?!?
predlazem proizvodjacima cigareta da proizvedu cigarete koje sagorjevanjem ne ispustaju nikakve stetne sastojke. a dime kao dimna bomba.
pusacima ce se barem nesto dimiti pod nosom. a nepusaci nece ugrozavati svoje zdravlje. sta je i cilj. ali ce se nadimiti ko sunke.
kompromis
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.