Ukida se 0,0 promila. uvodi se zabrana pusenja.

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

zenia
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 11 sij 2008 14:25

Da naprimjer vino je prehrambeni proizvod..
Kretenčina koja me je gotovo ubila prije tri mjeseca
na magistrali si je prije vožnje pojela nekoliko čašica..
Bio je gladan..
A ja sam provela tjedne i tjedne na kojekakvim rehabilitacijama..
Pričaj mi o tome kako konzumacija alkohola ne utječe na druge...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 sij 2008 19:59

Sad sam se sjetila i kako se piva fino reklamira... sve mladi superzgodni ljudi, fataju život za rogove, uspješni su, prekrasni, a u svemu tome im pomaže piva. Hik, idem si onda i ja otvoriti jednu.

WIRGINIA WOOLF

Post Postao/la WIRGINIA WOOLF » 12 sij 2008 17:15

noise je napisao/la:
WIRGINIA WOOLF je napisao/la:..je,svatko ima pravo na izbor ako tim ne ugrožava drugog..to što netko konzumira alkohol ,ili je ljubitelj masne hrane(čitajprekonekolikokilaviška) ne utječe direktno na druge..za razliku od dima cigarete..
ne moze se bas reci da konzumacija alkohola ne utjece direktno na druge...

U Hrvatskoj ima oko 250.000 alkoholičara i oko jedan milijun osoba koje imaju probleme zbog neumjerenog pijenja. Ukratko, svaki četvrti građanin Hrvatske pati od posljedica alkohola
..direktan utjecaj je na tebe,a na ostale indirektan..stoga ako netko izabere večeras popit gajbu pive i srušit se,izrigati i sl..na mene ne utječe,osim u slučaju da se izriga po meni ili da sjedne pijan za volan..a dim od cigarete utječe svakako ako smo u istom prostoru..i to ne može nitko poreći,a daleko od tog da bi nekog trebalo svrstati u građane drugog reda zbog tog što puši :o..ja samo govorim o slobodi da sam izabereš hoćeš li se trovati ili ne..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..

far out
Status: U vezi

Post Postao/la far out » 12 sij 2008 17:39

ti ne moras uci u kafic ako ti dim smeta. nitko te na to ne tjera.

kao sto ni onaj koji je pijan ne mora uci u auto.

kao sto i pusac ima izbor ne pusiti. za sve uvijek ima izbora.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 13 sij 2008 19:31

To s ne moras uc u kafic ako ti dim smeta je shit. Jel dijelovi kafica (i to zakonom odredjeni dijelovi od 70% ukupne povrsine) su namijenjeni nepusacima, ali to kod nas niko ne jebe. E, pa onda tu nekaj ne stima. I to ja govorim kao pusac. Znaci da su svi nepusaci gradjani drugog reda koje terorizira nepostivanje i neprovodjenje zakona. Ne mislim da je to bas u redu.

Zita

Post Postao/la Zita » 13 sij 2008 20:56

lana je napisao/la:To s ne moras uc u kafic ako ti dim smeta je shit. Jel dijelovi kafica (i to zakonom odredjeni dijelovi od 70% ukupne povrsine) su namijenjeni nepusacima, ali to kod nas niko ne jebe. E, pa onda tu nekaj ne stima. I to ja govorim kao pusac. Znaci da su svi nepusaci gradjani drugog reda koje terorizira nepostivanje i neprovodjenje zakona. Ne mislim da je to bas u redu.
:thumbup:

Ameli

Post Postao/la Ameli » 14 sij 2008 13:27

a vidi..kafic od nekih par kvadrata...na jednom zidu naljepnica za pusace,na drugom za nepusace nema ni 4m.-od zidova a stolovi jedan do drugih,nikakva pregrada..mislim da su vlasnici ti koji su tribali bolju ventilaciju i pregradu ugraditi..i ja san pusac i nije mi i necu uci di je jako zadimljeno...ali ako uvode zakon,a nek onda i vlasnici porade na prostoru..

jabooka

Post Postao/la jabooka » 14 sij 2008 13:54

meni je najgore sta ce se sad to godinu dana rastezati po svim medijima.
svi ce komentirati od kumice do sedmogodisnjeg djeteta.
ugostitelji ce naricati. ovi ce ovo. ovi ono.....bla.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 14 sij 2008 14:23

neznam neda bog pa se zbog bolesti i moradnem odreci pusenja,ali sad me nervira to nasladjivanje sa nama pusacima..al nek ionako popusili smo stosta toga..pusim i ovako i onako..a mediji i bakice,nek razglabaju,opet ce doci neki novi zakon pa cemo vidit koliko ce hrvata da propuse i popusi..

come as you are
Status: Solo

Post Postao/la come as you are » 14 sij 2008 16:17

odobravam ovaj zakon iako sam i sama pusacica, znam kako je meni bilo i smetalo kada nisam jos pocela pusiti. i sad mi jos uvijek smeta ako je jako zadimljeno.
trebali bi svugdje postojati odvojeni prostori za pusace i nepusace, samo je kod toga problem kad je jedan dio drustva na ovoj, a onaj drugi na drugoj strani kafica, a jebiga, ne moze nam biti savrseno, ali sigurno da treba nesto napraviti u vezi toga.

pitanje je kad i kako ce se taj zakon iliti zabrana provoditi......isto kako se slicni zakoni (ne)provode na nekim mjestim, npr. prodaja i posluzivanje alkohola ili duhanskih proizvoda maloljetnicima.

i kako je vec spomenuto, najvise mi idu na zivce nepusaci ili jos bolje bivsi pusaci koji se sad nasladuju.......i ta velika prasina koja se podignula oko svega.

a sto se tice ukidanja 0,0 promila sve je u redu ako ce se postivati i tih 0,5. mislim da sa 0,5 covjek nije pijan i da je u stanju sjesti u auto. osobno ako vozim ne bih nista pila, ali opet stvar pojedinca.
mislim da onome tko toliko popije da ugrozava nekog i takav izlazi u promet nista ne znaci 0,0 ili 0,5 promila jer je on puno vise iznad toga.

superstar

Post Postao/la superstar » 15 sij 2008 00:09

podržavam zakon isključivo zbog nepušača ..malo zdravije živjeti,dobra je ideja ...čisto sumnjam da će to one okorjele pušače natjerati da prestanu pušiti,ali treba poštovati prava nepušača...i to je ok!
Samo mislim da se furamo na krivi model..

više mi se sviđa ovaj zapadnjački kad se direktno pušača kažnjava a ne vlasnika lokala npr..

a kaj se tiče alkohola ..niš novo ... :jezik:
+++++++++++++++++++
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..

Zraka

Post Postao/la Zraka » 15 sij 2008 10:41

Totalno me ne diraju odluke Vlade. :aha:

Vezano uz nula promila , svaka donekle osviještena osoba nije ni prije ,
a neće ni sad sjesti za volan pod utjecajem alkohola, a idiotu je ionak svejedno.
please excuse me repetition
**R.S.**

http://www.nicholaslens.com/

zoey

Post Postao/la zoey » 15 sij 2008 13:44

pa sve ima dvije strane,,za nekoga je to ok, a za nekoga nije.
meni osobno za alkohol je svejedno, jer ne konzumiram alkoholna pica.
a za pusenje___ o tome bi se dalo pricati,
sigurno je da cu manje visiti po nocnim klubovima, a vise biti na festama na otvorenom!

Leelou

Post Postao/la Leelou » 07 vel 2008 19:07

Nisam si baš na čisto da si država kojoj je glavnina prihoda u ugostiteljstvu i turizmu može priuštit' ovakva isfuravanja.

Mislim da gubitak na tom području daleko premašuje dobitak u zdravstu koji se postiže takvim mjerama...
Jebem po kućama.

Odgovorite