panov labirint-obavezno pogledati tko nije!! :)
- leelooo
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
panov labirint-obavezno pogledati tko nije!! :)
Smješten u razdoblje neposredno nakon Španjolskog građanskog rata, u 1944. godinu, 'Panov labirint' priča je o djevojčici Ofeliji (Ivana Baquero) koja se zajedno s majkom (Ariadna Gil) seli svome očuhu Vidalu (Sergi López), okrutnom i sadističkom zapovjedniku Frankove vojske. Ofelija se koristi bajkovitim pričama kako bi pobjegla od ružne svakodnevice, a njezina je znatiželja jednoga dana odvede u tajanstveni labirint gdje susreće mitskoga Pana.
Pan tvrdi da je ona reinkarnacija izgubljene kćerke podzemnoga kralja i da je njegova zadaća čuvati portal koji bi je trebao vratiti kući. No, prije svega treba provjeriti je li njezina besmrtna duša ostala nepromijenjena i Ofelija mora izvršiti tri zadatka koji će njezin svijet mašte na opasan način ispreplesti s ratnom stvarnošću.
Osim što intrigira tematski, film opčinjava i svojom vizualnošću. Za film su izgrađena 34 različita seta i malo je toga snimano na stvarnim lokacijama. U stvaranju bajkovite atmosfere jeze, izopačenosti i potisnute seksualnosti, Del Toro se oslanjao na radove poznatog engleskog ilustratora Arthura Rackhama, najpoznatijeg po crtežima za bajke braće Grimm, Lewisa Carrolla te priče Edgara Allana Poea.
Možda su i najupečatljiviji likovi fantastičnih bića koji su oživljeni tehnikom animatronike (korištenje robota koji se mogu kretati i stvarati zvukove), a u kreiranju jednog od najpoznatijih likova iz filma, Blijedolikoga čovjeka, Del Toro je pronašao inspiraciju u poznatoj Goyinoj slici Saturna koji proždire vlastitu djecu.
Na kraju napomenimo da iako je riječ o fantastici, zbog mučnih i nasilnih prizora film se definitivno ne preporuča maloj djeci. Nije da se igramo cenzorskih oznaka, ali ne bismo voljeli biti u koži roditelja kada mu dijete vidi kako kapetan Vidal sadistički ubija jednoga seljaka staklenom bocom. A ne bismo voljeli biti ni u koži nesretnog mališana. 'Panov labirint' je bajka za odrasle – u punom smislu riječi!
http://www.youtube.com/watch?v=7YeuPMrP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=VCbiElDyxco
dal je netko mozda vec gledao film?
ako da,kako vam se svida?kaj mislite o njemu?
ja sam ostala bez dahaa..
Pan tvrdi da je ona reinkarnacija izgubljene kćerke podzemnoga kralja i da je njegova zadaća čuvati portal koji bi je trebao vratiti kući. No, prije svega treba provjeriti je li njezina besmrtna duša ostala nepromijenjena i Ofelija mora izvršiti tri zadatka koji će njezin svijet mašte na opasan način ispreplesti s ratnom stvarnošću.
Osim što intrigira tematski, film opčinjava i svojom vizualnošću. Za film su izgrađena 34 različita seta i malo je toga snimano na stvarnim lokacijama. U stvaranju bajkovite atmosfere jeze, izopačenosti i potisnute seksualnosti, Del Toro se oslanjao na radove poznatog engleskog ilustratora Arthura Rackhama, najpoznatijeg po crtežima za bajke braće Grimm, Lewisa Carrolla te priče Edgara Allana Poea.
Možda su i najupečatljiviji likovi fantastičnih bića koji su oživljeni tehnikom animatronike (korištenje robota koji se mogu kretati i stvarati zvukove), a u kreiranju jednog od najpoznatijih likova iz filma, Blijedolikoga čovjeka, Del Toro je pronašao inspiraciju u poznatoj Goyinoj slici Saturna koji proždire vlastitu djecu.
Na kraju napomenimo da iako je riječ o fantastici, zbog mučnih i nasilnih prizora film se definitivno ne preporuča maloj djeci. Nije da se igramo cenzorskih oznaka, ali ne bismo voljeli biti u koži roditelja kada mu dijete vidi kako kapetan Vidal sadistički ubija jednoga seljaka staklenom bocom. A ne bismo voljeli biti ni u koži nesretnog mališana. 'Panov labirint' je bajka za odrasle – u punom smislu riječi!
http://www.youtube.com/watch?v=7YeuPMrP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=VCbiElDyxco
dal je netko mozda vec gledao film?
ako da,kako vam se svida?kaj mislite o njemu?
ja sam ostala bez dahaa..
Darling, I can't get enough of your love babe
Girl, I don't know, I don't know, I don't know why
I can't get enough of your love babe
Oh no, babe
Girl, I don't know, I don't know, I don't know why
I can't get enough of your love babe
Oh no, babe
hm daleelooo je napisao/la:e preporucujem ga stvarno stvarno..ja sam jucer do 4 bila budna i razmisljala o filmu..
wwooww..![]()
mislim film je stvarno dobar iako mi je sad malo maglovito u sjećanju,
no ima to nešto fascinantno u sebi i ima materijala za mozganje pogotovo o ljudskoj brutalnosti i pokvarenosti na više nivoa, a najviše o onom najbitnijem dijelu, o mašti kao oruđe bijega
...."bolje biti glavonožac nego dobiti nogom u glavu"....
- FatalFemme
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
pogledala sam film, ali me se nije bas dojmio previse iako stvarno inace volim takvu tematiku.
plus mi je jedino bio vizualni dozivljaj.
mozda sam imala los dan za gledanje takvog filma, pa me je ostavio mlakom.
:?
plus mi je jedino bio vizualni dozivljaj.
mozda sam imala los dan za gledanje takvog filma, pa me je ostavio mlakom.
:?
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~
-
Broken Down Angel
Predivan film. Prelijevanje imaginarnog u realnost. Nijanse bajkovitog brišu onu crnu surovu boju stvarnosti. Možda je to upravo jedan od razloga zbog kojih mi se film i svidio. U nekim trenucima mi je čak bilo teško gledati. Neke scene su me rasplakale, a kostimografija / vizualni efekti su bili tako uvjerljivi da me Pale Man dobrano preplašio.