Lezbijka/bisex, želim se promijeniti

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
whatever
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la whatever » 13 kol 2008 03:29

call_me_slut je napisao/la:al sjajno kak pokusavas svoje bazicne probleme preusmjeriti u to da je uzrok bisexualnost.
No, to.
Epizodna uloga.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 13 kol 2008 09:26

Black_feniks je napisao/la:Da,budi strejt,to je lakše,kao šta je i glup biti lakše nego pametan..... :!:
:D :D j**** sto ako je pametna,tesko joj biti glupa..no drago "dijete"autorice ove teme..zamisli da si otisla na stranice di su hetero i postavila ovako pitanje,nemoj se ljutit al viruj mi dobila bi jos vece vrijedjajuce odgovore..daj si vrimena,ne govori jos nikom nista,upali neki dobar film i zivi zivot,pa di te odnese,jos nerazbijaj svoju mladu glavicu sa ovim pitanjima,jer ako jesi to sto sad jesi,bit ces i za pet godina to..pa onda reci ja sam to i to i boli me briga sto ce mi netko reci,iman svoj posa iman dom i nemoze mi nitko nista!!!Zato eksperimentiraj,samo nemoj zatrudniti..pa ces naci odgovor za sad vjerujem tebi teska pitanja..nije vrime..opusti se i uzivaj.. :o :twisted:

stanica prema suncu

Post Postao/la stanica prema suncu » 13 kol 2008 10:21

meni je to sve smjesno
a da pricekas jos koju godinicu, odrastes, prozivis neke stvari, pa odlucis kaj ces bit?
iako meni nema smisla to odlucivanje, terapije, a bla bla bla
to si sta jesi

sta, jel ces i kasnije u zivotu, recimo bit doma jer je to lakse nego radit? :?

Zita

Post Postao/la Zita » 13 kol 2008 11:46

to kaj se bojis da ce oni posumnjati jer si sama brijes da izgledas gay su stvari u tvojoj glavi :)
heterici u principu nit ne pomisljaju na to do te mjere da kad im se ocito presetavas pred nosevima oni nista ne vide nit ne kuze

didi0gisele
Status: Solo

Post Postao/la didi0gisele » 13 kol 2008 12:30

Zita je napisao/la:heterici u principu nit ne pomisljaju na to do te mjere da kad im se ocito presetavas pred nosevima oni nista ne vide nit ne kuze
To je fakat istina, primjer je moja kolegica s posla. Uvijek pričam o tom kak mi se neko sviđa il kak mi je bilo super s nekom "osobom", nikad me nije vidla s frajerom.. a uvijek ima nešt novo kod mene..
Mislim ne govorim sad da sam toliko "aktivna", već da sam joj do te mjere pokušala objasnit neke stvari, ali ona još uvijek ne konta da sam ja "drugačija".
Pa onda nek bude u zabludi...
ja se sprdam na temu frajera, otvoreno govorim koja cura mi je super i sve pet.. svima dobro.
Ni na kraj pameti joj nije da sam L, a svoja sam da više ni ne mogu bit!
When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.

Ice
Status: U vezi

Post Postao/la Ice » 13 kol 2008 14:45

cvetka je napisao/la:ja opce ne znam kaj bi rekla na ovo i rado bi da nam ti sad velis da se salis :o
potpisujem :eek:
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history

...medo...

Post Postao/la ...medo... » 13 kol 2008 15:43

bravo to je moj odgovor na ovu temu...
Bravo :!:
Potpis:

Ameli

Post Postao/la Ameli » 13 kol 2008 16:07

ee ja mislin da nju zbilja to muci i da se ne sali.. :D ..mozda je niz rijeci priglup..al virujen da ju muci...ka sta je sve nas mucilo,ma dobro vecinu u pubertetu..kazu praksom do znanja :D

freeda
Status: U vezi

Post Postao/la freeda » 13 kol 2008 16:15

Flames of love je napisao/la:planiram studirati, medicinu ili farmaciju ili psihologiju ili tako nešto - htjela bih jednog dana raditi na liječenju homoseksualaca :D
ja se zaista nadam da ovaj smajli znaci da se salis.

ne zelim umanjivat tvoj problem, ali mnogima je bilo i gore. i ti stvarno jesi premlada, bez obzira koliko se zrelom smatras ili zelis prikazat. neke savjete si unaprid odbila, cemu se ne cudim jer svi sa 16 godina obicno tendiraju mislit da su sve shvatili i da im je sve jasno, makar im se nesto visestruko ponovi. uz labilnu i neizgradjenu licnost, i jos u ovakvoj okolini, tesko je nosit se s otkricem vlastite homoseksualnosti, znam. i vjeruj da nikom od nas to sta smo lezbijke ili bi nije olaksalo disanje. takodjer, vecina nas sa sobom nosi strah od outanja i slamanja srca dragim i bliskim ljudima pri realizaciji istog. ali nitko te ne sili da sada ili u bliskoj buducnosti doticne upoznas s tim dijelom sebe. mnogo djevojaka vec godinama zive kao lezbijke bez da im to roditelji znaju, bilo to zbog toga sta su o njima materijalno ovisne ili iz kojeg drugog razloga. pitanje je samo hoces li imat hrabrosti i snage da se jedno jutro probudis, pogledas u ogledalo i kazes si: "gej/bi si, pa sta?! zivi sebe!" i krenes naprid, ili mozda neces.

vidim takodjer da imas potrebu drzat sve konce u rukama i pronac instant rjesenje za svoj problem, but it doesn't go that way. imas ti i zescih problema, od kojih se jedan zove pubertet. i zato, polako. s vremenom i godinama ce polako sve u tebi sazrijet. do tada se samo opusti, go with the flow i djeluj po onom sta osjecas jer jedino tako ces pronac pravu sebe i odabrat jedan smjer u zivotu bez da se uvik grizes, zalis za propustenim ili pitas sta bi bilo da je bilo.

kao sta je zita napomenila, i ja se iskreno nadam da te nece okrenit na negacija - reakcija formacije pravac.
back to where i never was

svoja

Post Postao/la svoja » 13 kol 2008 16:32

ne znam , ali se meni čini da se ona pomalo igra sa svima nama, jer ne mogu vjerovati da netko zaista vjeruje da je homoseksualnost bolest ili prolazna pojava. to je nešto postojano i nepromjenjivo.
ne zalazim u slučajeve eksperimentiranja jer dosta je rašireno mišljenje kako je homoseksualnost samo trenutna moda.
i zato djevojčice, otvoreno reci što te zaista zanima i što zaista želiš.
a ako ne znaš kako riješiti problem nađi curu i nađi dečka, pa isprobaj, izgleda da je to jedini način koji možeš shvatiti.
a kad smo već kod alternative, nema te alternative koja te može izliječiti, jer ovo nije bolest. a možeš samo naučiti da je ljubav jedino pravo, da je ljubav jedina energija, i da nije bitan spol, nego ta spoznaja.
samo svoja

FofL

Post Postao/la FofL » 13 kol 2008 22:52

@Ameli: Pitala sam ja to i na forumu gdje prevladavaju straight osobe (forum.hr, konkretno) i dobila svašta: i vrijeđajuće odgovore ali i više razne vrste razumijevanja i potpore. Nažalost, jedina konkretna ponuda za pomoć bila je religijska pa na nju nisam mogla pristati, a nijedan odgovor nije mi baš promijenio život pa sam odlučila probati na svim hrvatskim forumima specijaliziranim za queer koje sam uspjela naći.
Eksperimentirat ću ako nađem prilike, ali to će biti naravno još teže 'iz ormara'. Moju mamu (a i mene) tješi što ako eksperimentiram lezbijski barem ne mogu ostati trudna :)

@stanica prema suncu: Nije ti dobra usporedba, bar ne za mene - volim raditi i biti korisna, ako pronađem posao koji neću mrziti bit ću presretna što mogu raditi. Nisam sanjala o hetero braku da bih živjela na muževoj grbači :) , bez brige (nisam uopće sanjala o hetero braku, zapravo, nikad, iako sam se ponekad pretvarala pred drugima).

@Zita i didi0gisele: Vjerojatno moji skrbnici, otac i većina prijateljica, kao i ti ljudi oko vas, ni ne žele vidjeti jer im je pomisao na to prestrašna i preodvratna. No, ipak mislim da sam već preočita, a ako nađem curu, kako ću im tek to skrivati?

@Ice: Ne šalim se.

@...medo...: :?

@freeda: E u toj rečenici se jesam šalila. :)
Hvala na podrški, zato sam se i obratila ovdje jer znam da imate barem po nečemu slična iskustva i probleme.

@svoja: Valjda nisi nikad zavirila na kršćanske i druge religijske forume i uopće stranice ako ne vjeruješ da postoji teška homofobija i internalizirana homofobija. A prvi put sam zapravo shvatila da sigurno nisam straight kad sam se prvi put ozbiljno zaljubila - i to gotovo istovremeno u curu i u dečka - uspoređujući svoje osjećaje prema njoj i njemu - u nju sam i danas, više od godinu i pol kasnije, duboko zaljubljena, a prema njemu sam posve ravnodušna (nisam ušla u vezu ni s jednim od njih - ona je straight i zauzeta a njemu se nisam usudila dovoljno otvoreno pristupiti na vrijeme). I slažem se da je ljubav predivna kakva god bila, hvala na podsjećanju :)

Danas sam veći dio dana rješavala sve online testove seksualne orijentacije koje sam mogla naći (uvijek ispadam bi s većom ili manjom tendencijom prema homo, osim na jednom na kojem sam ispala aseksualna), proučavala raznovrsne stranice o homo i biseksualnosti, pogledala nekoliko lezbijskih videa na youtubeu (koji su me pošteno uzbudili makar imam mjesečnicu što bi trebao biti najmanje osjetljiv dio ciklusa) i nekoliko hetero za svaki slučaj (koji me pale puno manje ili uopće ne), isto tako i slika... i naravno nekoliko puta se isplakala nad svojom sudbinom. No, vidite da sad stavljam više :) nego prije :cry: . Mislim da ću preživjeti. I prihvatiti se. Polako uviđam da nije katastrofa, čak da ima u tome i nešto dobro, pa i nekih neočekivanih prednosti za mene. Žao mi je što se još prije nisam imala hrabrosti (a baš ni prilike) ovako otvoriti negdje gdje bi me netko mogao razumjeti a ni informirati se o svemu. Mislim da sam sama sa sobom prešla jako velik put u ova dva dana, ali i morala sam jer tko zna kad ću imati sljedeću priliku da ovoliko budem u miru za kompom i uglavnom sama. Hvala, cure, izgleda da ste znatno pomogle da (još?) jedna nesretna mlada osoba neuobičajene seksualnosti prestane tražiti 'preobraćenje'. :)

ChloeToy

Post Postao/la ChloeToy » 13 kol 2008 23:40

Flames of love je napisao/la:Moju mamu (a i mene) tješi što ako eksperimentiram lezbijski barem ne mogu ostati trudna Smile
:eek: :o
Whatever je ostala ovdje i predugo :o

Let's avoid death by small doses,
remembering always that being alive
requires a much larger effort
than the simple act of breathing.

Black_feniks

Post Postao/la Black_feniks » 13 kol 2008 23:41

Good for you.... :o :o
Normal people frighten me!

cruisegirl

Post Postao/la cruisegirl » 14 kol 2008 02:25

ma samo ti ostani s nama, jos ces ti toga naucit ovde, a izgleda da te to dobro ide...u dva dana si shvatila da homoseksualnost ipak nije bolest i ne moze se ljecit tableticama...ja u tvojim godinama nisan znala di mi je glava, a di guzica

cvetka
nerealizirani potencijal

Post Postao/la cvetka » 14 kol 2008 08:12

sori flames, al brijem da ti imas gadnih problema totalno nevezanih uz sexualnost :o
my only fear of death is coming back reincarnated...

FofL

Post Postao/la FofL » 14 kol 2008 08:14

@ChloeToy: Što se čudiš? Nisam još čula za curu koja bi u današnje vrijeme baš htjela biti trudna sa 17 ili 18... a kamoli za roditelje koji bi to svojoj 'curici' htjeli.

@cruisegirl: Čini se da sam 'morala' shvatiti. Još uvijek daleko od toga da mi je drago (nikad mi neće biti, mislim, osim ako nađem baš savršenu partnericu), ali čini se da ipak i ovako, makar sama orijentacija nije bila moj izbor, još imam mnogo izbora što ću sa sobom.

@cvetka: Imam. Evo, priznajem. Valjda ni u tome nisam jedina.

stanica prema suncu

Post Postao/la stanica prema suncu » 14 kol 2008 09:31

ja mislim da si ti samo u pubertetu.
i da te nest opalilo sad i puca
i da definitivno neke odgovore ovdje shvacas krivo
pa citaj ponovo sto ti ljudi napisu prije nego odgovoris
ne moj shvatiti ovo kao napad jer nije
i mislim da ti rjesavanje online testova nece pomoci
cura mozda hoce :D

kike

Post Postao/la kike » 14 kol 2008 09:38

oprosti al meni je ovo presmijesno :D
Fuck me in the backseat!

didi0gisele

Post Postao/la didi0gisele » 14 kol 2008 09:56

kike je napisao/la:oprosti al meni je ovo presmijesno :D
ma upravo tako, il' jesi il' nisi.. to znaš oduvijek.. najteže je prihvatit..
u biti da nas društvo toliko ne j... u mozak.. ne bi bilo ovakvih problema..
Najgore je kad nam seksualnost postane centralna bit naše ličnosti.. e onda možeš reć da si puko!
Biti svoj, uživati u onom što ti se pruža i ignorirat negativnosti.. i SVE PET!
When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.

calypso

Post Postao/la calypso » 14 kol 2008 11:12

Hmm,mozda se mnoge od vas nece sloziti s mojim misljenjem,ali kad procitam recenice poput ovih:

1."Stoga bih očajnički željela prije jeseni pronaći nešto što bi mi moglo pomoći da postanem pretežno hetero - započeti psihoterapiju, lijekove, alternativne metode... dolazi u obzir sve osim religijskih rješenja jer s religijom imam jako loša iskustva."

2."...ne bi išlo uz ono što planiram studirati, medicinu ili farmaciju ili psihologiju ili tako nešto - htjela bih jednog dana raditi na liječenju homoseksualaca ..."

3."Imaš djecu, znači imala si seksualne odnose s muškarcem i pretpostavljam živjela u braku s njim - koliko je to bilo odvratno i nepodnošljivo iskustvo?"

Jednostavno se najezim,jer mi je nevjerovatno da osoba,koliko god da je mlada i i iz koje god sredine da dolazi,uz danasnje pristupe informacijam (internet,TV,tisak,...) i silne forume na kojima se moze razglabati o ovim temama,moze izreci ovakve nebuloze!
I onda se zaista pitam: Jel ona zaista toliko zaostala u razmisljanjima,koja ce silno odrediti njen zivot u buducnosti,ili nas pak silno zajeba..?

Zita

Post Postao/la Zita » 14 kol 2008 11:24

je. slazem se da u 21 stoljecu nema mjesta takvom razmisljaju jer ak ljudi kaj zive po pecinama u kini imaju mobitele onda mi u RH mozes doci do svih informacija kad god pozelis
i tuzno je al nazalost ona nije usamljena u tim razmisljanjima i iskreno se nadam da ce skoro promjeniti razmisljanje i uvidjeti da stvari ipak nisu takve kakvim ih je ona zamisljala (pogotovo ona 3 recenica :D)
ona 2 mi je prestrasna za komentirat opce al eto rekla je da se sali..

calypso

Post Postao/la calypso » 14 kol 2008 11:33

Da,i meni je 2. strasna,i zaista se nadam da se sali,iako sam vec skepticna.A 3. mi je zaista bezveze,jer iako volim zene,imala sam seksualna iskustva s muskarcima i nikad nije bilo "odvratno i nepodnošljivo iskustvo",nego je uvijek nesto nedostajalo! I ne podcjenjujem,niti mrzim muskarce u svom zivotu! Imam ih jako dobrih prijatelja,i imam puno prijateljica koje imaju vrlo dobre,kvalitetne veze i brakove s muskarcima.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 14 kol 2008 11:48

calypso je napisao/la:Da,i meni je 2. strasna,i zaista se nadam da se sali,iako sam vec skepticna.A 3. mi je zaista bezveze,jer iako volim zene,imala sam seksualna iskustva s muskarcima i nikad nije bilo "odvratno i nepodnošljivo iskustvo",nego je uvijek nesto nedostajalo! I ne podcjenjujem,niti mrzim muskarce u svom zivotu! Imam ih jako dobrih prijatelja,i imam puno prijateljica koje imaju vrlo dobre,kvalitetne veze i brakove s muskarcima.
..e sa ovin se slazen..

Riba Fish

Post Postao/la Riba Fish » 14 kol 2008 16:21

odgojena si u užasno homofobičnom okruženju, jednog jutra si se probudila i shvatila da si postala ono što najviše mrziš - lezbijka? tak neš, odprilike,jel? e pa to mora da je grozan osjećaj. ja, a vjerujem i većina ovih cura ovdje, nikad nisam imala problema sa prihvaćanjem te činjenice, jer sam tog svjesna odkad znam za sebe.
a sigurno mi ne bi bilo svejedno da se jednog jutra probudim kao komunist primjerice (uzimam to kao primjer jer je to nešto što mrzim) i reagirala bi slično kao ti (tražila pomoć!)... Tak da mislim da si ti najmanje kriva zbog ovakvih svojih razmišljanja, već tvoji roditelji i općenito sredina u kojoj se nalaziš...

nika331

Post Postao/la nika331 » 14 kol 2008 16:52

calypso je napisao/la:Hmm,mozda se mnoge od vas nece sloziti s mojim misljenjem,ali kad procitam recenice poput ovih:

1."Stoga bih očajnički željela prije jeseni pronaći nešto što bi mi moglo pomoći da postanem pretežno hetero - započeti psihoterapiju, lijekove, alternativne metode... dolazi u obzir sve osim religijskih rješenja jer s religijom imam jako loša iskustva."

2."...ne bi išlo uz ono što planiram studirati, medicinu ili farmaciju ili psihologiju ili tako nešto - htjela bih jednog dana raditi na liječenju homoseksualaca ..."

3."Imaš djecu, znači imala si seksualne odnose s muškarcem i pretpostavljam živjela u braku s njim - koliko je to bilo odvratno i nepodnošljivo iskustvo?"

Jednostavno se najezim,jer mi je nevjerovatno da osoba,koliko god da je mlada i i iz koje god sredine da dolazi,uz danasnje pristupe informacijam (internet,TV,tisak,...) i silne forume na kojima se moze razglabati o ovim temama,moze izreci ovakve nebuloze!
I onda se zaista pitam: Jel ona zaista toliko zaostala u razmisljanjima,koja ce silno odrediti njen zivot u buducnosti,ili nas pak silno zajeba..?
da. jebote. :eek:
from my cold blooded hands!

svoja

Post Postao/la svoja » 14 kol 2008 17:08

i unatoč svemu, nikada se nisam željela promijeniti, nikada nisam željela da me netko liječi jer ja sam zdrava.
jedino mi je trebalo vremena da se prihvatim u potpunosti takvu kakva jesam. i sada mi je ljepše. nisam više u braku, imam i djecu i ženu koju volim.
i nemoj više pisati te gluposti o liječenju, i ako treba sjedni s nekim na kavu sa ovoga foruma i pokušaj normalno popričati bez tih nadobudnih suludih ideja :!:
Zadnja izmjena: svoja, dana/u 28 ruj 2008 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
samo svoja

duhsaplavimokom

Post Postao/la duhsaplavimokom » 14 kol 2008 20:18

:eek: :eek: :eek: :eek:
..Jos sam sretan sto postojim,
pisem pesme, zvezde brojim,
jos sam onaj isti vetropir..

ChloeToy

Post Postao/la ChloeToy » 14 kol 2008 23:38

moje cudenje nije opce bilo namijenjeno trudnoci kao takvoj neg tome da ti to i nije najveci problem/nesto zbog ceg bi razbijala glavu trenutno. sve ostalo navedeno u brojnim postovima gore jest.
Whatever je ostala ovdje i predugo :o

Let's avoid death by small doses,
remembering always that being alive
requires a much larger effort
than the simple act of breathing.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 15 kol 2008 06:53

:o cujen da si trazila odgovore i na drugim forumima..pa me pitaju jesi nasla..drago dijete..ima psihologa jako liberalni i shvatit ce te..aj ti popricaj s njima o svemu..neces naci odgovore na forumima..:dobronamjerno: :)

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 15 kol 2008 11:31

citam i citam i gledam, i dalje ne vjerujem.
mislim, razumijem da je tebi tesko, i razumijem da si zbunjena i izgubljena.
ali "do jeseni se moras izljecit". od cega?!?! kaj imas gripu??
ako mislis studirat psihologiju, ja ti to ne bi preporucila, jer ides vec u startu s krivim misljenjem, da je homosexualnost bolest. kakva crna bolest?? mislim da su vec davnih dana "znanstvenici i psiholozi" rijesili stvar s tim nazivom "bolest".
i mislim da tvoj problem nije homo ili bisexualnost, vec nekaj drugo tebe gadno pere.
i potrazi pomoc strucne osobe, ali ne za "problem" sexualnosti, vec za problem koji te uistinu muci.

ne krivi ono sto ne razumijes, vec sagledaj vecu sliku same sebe.
I am not a myth.

Odgovorite