Kako da se ne zaljubljujem u straight frendice, pepita? (Drago mi je što barem nisam jedina kojoj to nije jasno

)
Postoji, naravno, na svjesnoj razini postavljeno pravilo 'to su mi frendice i ne želim ih povrijediti ni upropastiti odnos koji imamo', isto kao i 'on(a) za mene nije zainteresiran(a) i ne smijem navaljivati', isto kao i npr. 'to mi je profesorica i ne smijem ju uopće na taj način ni pogledati' itd. ... no to ne sprečava lupanje srca, leptiriće u trbuhu, vrućinu u obrazima, pogled (ili čak ruku

) koji zaluta na krivo mjesto i tamo se možda malo predugo zadrži, krajnje blesavo ponašanje praćeno hihotanjem i izbjegavanjem... simptome zaljubljenosti, valjda shvaćate. Može li se to nekako kontrolirati, suzbijati? Bojim se da ih je već previše nešto primijetilo i to ih je uplašilo, zabrinulo. Pogreške iz vremena dok nisam ni znala što radim ne mogu poništiti, ali kako da ih ne ponavljam?
Nikad, naravno, ne bih pokušala nešto sa straight prijateljicom, čak i ako nije trenutačno zauzeta, znam da to ne može dobro završiti. Osobito ju ne bih iskoristila dok je pijana, odvratna mi je i sama pomisao, ne želim ju povrijediti (imala sam za sad samo jednu priliku za tako nešto i jako mi je drago što sam se u zadnji tren zaustavila). No... gledam, slušam, mirišem i patim.
A da sam inteligentna, natprosječna... - valjda jesam, kažu, moj uspjeh u školi se slaže s tim, ali u ovakvim stvarima sam tako ispodprosječno blesava da je to katastrofa... kao što ste već sigurno i primijetile.