Oscar 2009

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Hidden_soul
Devil in details
Spol/rod: žensko

Oscar 2009

Post Postao/la Hidden_soul » 09 vel 2009 00:14

81. dodjela Oscara, odrzat ce se 22.veljace, a glavne nominacije su:

Best Motion Picture of the Year
The Curious Case of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire

Best Performance by an Actor in a Leading Role
Richard Jenkins for The Visitor
Frank Langella for Frost/Nixon
Sean Penn for Milk
Brad Pitt for The Curious Case of Benjamin Button
Mickey Rourke for The Wrestler

Best Performance by an Actress in a Leading Role
Anne Hathaway for Rachel Getting Married
Angelina Jolie for Changeling
Melissa Leo for Frozen River
Meryl Streep for Doubt
Kate Winslet for The Reader

Best Animated Feature Film of the Year
Bolt
Kung Fu Panda
WALL·E

Ostale kategorije se moze vidjet tu: http://www.imdb.com/features/rto/2009/oscars

Da vas vidim sad, imate kakve favorite? Hocete li gledat?
Kakve prognoze ili nesto drugo?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 09 vel 2009 00:21

Hm da, sto se mene tice, ne mogu se tocno odlucit izmedju Slumdog millionairea, The Readera i Benjamina Buttona u kategoriji najboljeg filma. Ne znam, mozda nekako najvise naginjem prema Kate Winslet i Readeru, mada, ako je sudit prema ocjenama na imdb-u, najvecu je ocjenu dobio Benjamin Button.

Za najbolju glavnu glumicu sam ipak opet za Kate Winslet u Readeru, pih, kakva Angelina, najblize sto je ona ikad prisla ozbiljnoj glumi je bio Original sin.

Za najboljeg glumca ne znam, prva dva nominirana filma nisam gledala, Brad Pitt mi nije za Oscara jer dobro je glumio, ali svejedno film i sminka su vise dosli do izrazaja nego njegova gluma. A M. Rourke svakako nije za Oscara, cudi me da je taj film dobio ikakvu nominaciju. Ne znam, ajmo drzat fige za Sean Penn-a.

I da, Heath Ledger bi trebao dobit Oscara za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u Dark Knightu. Wall-E definitivno za najbolji animirani filmic. I vizualni efekti definitivno Dark Knight. I nesto sitno i za film In Bruges, sladak mi je taj filmic iz nekog cudnovatog razloga :) I za Defiance, cudi me da je dobio samo jednu nominaciju i to oko muzike nesto, cini mi se. Film je odlican.

Primijetim da ove godine ima najvise nominiranih drama, i da se dosta islo na biografske filmove. Onaj o Harvery Milku je obvezno stivo za svakog aktivista, a nelose i za ostale, a Frost/Nixon se spremam pogledat, iako imam odredenu razinu pesimizma kad je rijec o nekakvim kvazi biografskim povijesnim dramama.

We shall see.

dozinho
Ja sam: lezbijka
Status: U braku

Post Postao/la dozinho » 09 vel 2009 10:00

pa da malo bolje pratis Oscare vidjela bi da uvijek dominiraju drame i Oscare osvajaju uloge biografskih likova.....ne znam kako si u cijeloj prici mogla izostaviti film Doubt, so obzirom da je cijela glumacka ekipa nominirana na celu s izvrsnom Meryl Streep...ali oko par stvari se slazem s tobom,a to je da bi Kate Winslet i Heath Ladger trebali osvojiti nagradu..Mickey Rourke je po meni ok odradio ulogu ali po meni ne za Oscara...ja se nadam Sean Pennovoj pobjedi ali bilo bi mi drago za Bred Pitta..jer nije istina da je u tome filmu samo maska ta koja je vodilja ovog filma.....definitivno se ne slazem da Angelina nije zasluzila po tebi nomonaciju i da si zakljucila kako je Orgina sin za nju vrhunac...po meni to joj je jedan od slabijih filmova...ona je trebala vec lani biti nominirana za Mighty heart...sporedne glumice si u potpunosti zaboravila,a tu ce biti isto tako neizvijestno...odlicana Amy Adams,Viola Davis,Anne Hathaway,maestralana Penelope Cruz (za koju bi i zeljela da osvoji) i Taraji P. Henson....za reziju ce mi biti zao da Gus van Sant ili David Fincher s obzirom na njihove prijasnje uratke,volim Danny Boyle ali ipak bi zeljela da netko od ove dvojce osvoji....meni je zao da braca Coen nisu dobili ni jednu nominaciju za Burn after reading...i odlicna Frances McDormand i izvrstan Brad Pitt koje su zaslužili barem nominacije za te uloge....
eu amo voce minha fofinha

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 09 vel 2009 10:34

Jebote sto ti post puca agresivom, common, znam da je ponedjeljak i da se ljudi nisu naspavali, ali daj jebote :roll:

Da, pratim Oscare ali ovo je tema vezana za ovogodisnje Oscare, ne usporedbu sa proslogodisnjim. I ja nisam sluzbeni izvjestitelj Oscara na crolu niti pisem sluzbene usporedbe svih Oscara, ali ako ti mislis da mozes, be my guest, ja samo volim filmove.
Uostalom, pretprosle godine je biografska bila jedino Queen, prosle godine su harali No country for old men, Juno i There will be blood, a i Bourneov ultimatum. Drame jesu, ali od povijesnih je jedino postojala Elizabeth: The golden age, ako se ne varam, nije bas da ucim Oscare napamet.

Sporedne glumice sam izostavila jer ovo bi bio kilometarski post da sam nabrajala sve nominirane kategorije i davala komentare na svaku, treba i ostale cut, ukoliko imaju sto zar rec, naravno.

Ako cemo vec o Brad Pittu, gotovo pa bih rekla bolje je odglumio idiota u Burn after reading nego sto je odglumio u Benjaminu Buttonu. Ne velim da je gluma losa, samo da je od toga svega puno bolji scenarij filma i sminka.
Angelina u usporedbi sa Meryl Streep ili Kate Winslet se cini kao samoprozvana nada nikad upisane glumacke akademije koja nikad nije mogla prici niti blizu zenama koje ne prodaju tijelo i ne puce usne da bi napravile dobru ulogu. Ali bez uvrede njezinim fanovima, to je moje subjektivno videnje.

I da, Burn after reading ima dobru glumacku postavu ali film je zapravo za kurac. Film je i okej dok se ne zavrsi, a onda shvatis da se sve izmotalo oko niceg. Dobar je za utuci vrijeme i zabavit se, ali za Oscara nije. Kao sto ne znam ni kako se Wrestler nasao na nominacijama, ali okej, barem nije za najbolji film.

Doubt sam izostavila jer ga jos nisam gledala. Nemam sklonost komentiranju stvari o kojima nemam pojma. Ali ti se slobodno upusti u kritike ostalih kategorija, jer sudeci prema tvom postu, tvoja upucenost je nepobitna.

dozinho

Post Postao/la dozinho » 09 vel 2009 11:02

ufff i onda moj post odise agresivnoscu???....da ima slucaja da u povijesti Oscara ne prevladavaju uloge biografskih tipova,ali mnogi pobjednici u tim kategorijama su glumili stvarne licnocti..a sto se time Bourneov ultimatum..on je bio nominiran u tehnickim nominacijama...kao i matrix,pa kak to da njega nisi spomenula.....
ocito ti ne shvacas Coenove kad velis da je burn after reading "kurac" od filma.ali to sad ni ne zelim komentirat...
bojim se spomenuti Happy,go lucky..da i taj fime ne shrackas,a dobio je samo nominaciju za scenarij..ali ok..ocito sam zakoracila u tvoju "ne domenu"..pa cu prepustit da ti i dalje dijelis svoju ljubav prema filmu s ostalima....lol...i kad smo vec kod toga,ponedjeljak je cist ok dan,pogtovo kad ovako lijepo sunceko sija...

Zita

Post Postao/la Zita » 09 vel 2009 11:12

malo smirite sa ego tripovima il skocite do wca pa si izmjerite penise/dildace da svi znamo ciji je veci :roll:

ocjene filmova i ukusi su subjektivna stvar i ovo je tema o oscarima 2009 pa se toga i drzite!

Zbrkica

Re: Oscar 2009

Post Postao/la Zbrkica » 09 vel 2009 13:38

Hidden_soul je napisao/la:
Best Animated Feature Film of the Year
Bolt
Kung Fu Panda
WALL·E
Pa ja sam 100 % sigurna da će Kung Fu Panda pobjedit u ovoj kategoriji. :D

Mislim da ću gledat. Pogotovo jer nebu ništ drugo na telki...

Zita

Post Postao/la Zita » 09 vel 2009 13:51

vidis, ja bi rado da wall-e pobijedi jer mi je preeeedobar
winslet je fantasticna al cu veceras pogledat doubt i tamo glumu

enivej, rado bi to gledala ali svih ovih godina nisam uspjela ostat budna da ga pogledam

tko je uopce voditelj?

KarenO

Post Postao/la KarenO » 09 vel 2009 14:20

Ma Kate Winslet mora već konačno dobiti Oscara.I gotovo.XD
Fell in love with a girl.

dozinho

Post Postao/la dozinho » 09 vel 2009 14:45

ove godine voditelj je Hugh Jackman

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 vel 2009 14:28

kad nece brdo muhamedu,.. :D
vi se vise kuzite u te dodjele, jel ovo ima sanse:

DODJELA OSCARA:

-ZA NAJBOLJEG GL. GLUMCA:
Mickey Rourke

-ZA NAJBOLJU GL. GLUMICU:
Kate Winslet

- ZA NAJBOLJEG SP. GLUMCA:
Heath Ledger

- ZA NABOLJU SP.GLUMICU:
Penolope Cruz

*treba mi za kladionicu :inlove:

dozinho

Post Postao/la dozinho » 22 vel 2009 14:52

navodno su procurile informacije ko osvaja, a to su ti
Kate Winslet, Mickey Rourke, Heath Ledger,Amy Adams,Denny Boyel režija i Slumdog millionar za film....
sad moja nadanja su da ce Penelope dobiti za sporednu, ali nece mi biti krivo ako Amy dobi, odlična je...jos od kada je prvi put bila nominirana za junebug mi se svidjala tak da cu se veseliti ako dobije Oscara, i nadati se da ce Penelopa jednom osvojiti Oscara....

Scarlett

Post Postao/la Scarlett » 22 vel 2009 18:41

niti jedan film ove godine nije odličan, a kamoli blizu statusu remek-djela. sve se bojim da ću se ujutro probuditi i best picture će biti Slumdog millionaire.
inače navijam za Milk (iako je tu moja objektivnost upitna), Kate za glavnu i Penelope (fantastična sporedna uloga, tako fino i šarmantno stereotipna, iako Penelope inače ne preferiram).
Sean Penn za glavnu mušku-vrlo vrlo životna uloga.
Wall-e za animirani :inlove:

KarenO

Post Postao/la KarenO » 22 vel 2009 21:26

Iskreno se nadam da su te informacije koje su iscurile i točne. Mislim da Kate Winslet zaslužuje tog Oscara,s time da smatram da ga je ona i ranije trebala dobiti. :inlove:
Fell in love with a girl.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 22 vel 2009 21:55

ja ju ne podnasam. ma koliko dobro glumila.
http://www.youtube.com/watch?v=SJGRnO93MXg :puke: :puke: :puke:
boze koja histeria.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

ticklebook
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 23 vel 2009 09:28

Scarlett je napisao/la:sve se bojim da ću se ujutro probuditi i best picture će biti Slumdog millionaire.
Well, you were right. 8 komada.

Zita

Post Postao/la Zita » 23 vel 2009 09:48

da...no hepi sam radi winsletice i radi wall-e :ura:

dozinho

Post Postao/la dozinho » 23 vel 2009 11:37

neopisiva sreca i skaknje kada je Sean Penn osvojio svojeg drugog Oscara...wooohoooooo...k tome i Kate konacno dosla na svoje,Penelope i Heath...sva moja ocekivanja su se ispunila...moram reci da me malo razocaralo sto je Slumdog dobio za najbolju muziku i najbolju pjesmu...mislim soundtrack je ok...ali kada se sjetim koliko je bolja muzika u Monsunskom vjencanju od Mire Nair,ovo joj nije ni do koljena,ali poznato je da kada akademija navali na jednog favorita da se toga drze do kraja, ovo je godina engleza i indijaca...veliko iznenadjenje za stani film,nazalos nisam ga pogledala posto je kod nas igrao samo u tuskancu u reviji japanskog filma,ali vjerujem naj frendu koji ga je pogledao i koji je bio jako happy kad je osvijil Oscara....Hugh Jackman mi je bio odlican i cijeli ugodjaj koji je ove godine bio osmisljen...bravo...

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 23 vel 2009 13:02

Zita je napisao/la:vidis, ja bi rado da wall-e pobijedi jer mi je preeeedobar
Evo, pobjedio ti. :)

Ja sam zaspala, al se sjećam da sam se sjetila Zite kad je Wall-e pobjedio. ;)
slika

Zita

Post Postao/la Zita » 23 vel 2009 13:13

jeeeeiiiiii
si ga gledala? preslatko nesto :inlove:

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 23 vel 2009 13:19

Ma brijala sam pogledat kad si ti rekla da želiš da on pobjedi no nisam uhvatila volje i vremena za skinut al evo, upravo se skida pa ti javim dal mi je je bolji od Pande :D

E al ona najava, kad walle kopa po smeću i nađe oscara i kazetu i onda baci oscara hahaha. dobra.
slika

Zita

Post Postao/la Zita » 23 vel 2009 13:29

pa puno mi je bolji..al to je subjektivno :)

nemrem vjerovat da je slumdog dobio 8 oscara
iskreno-nisam ga gledala al od par ljudi sam cula da je okaj okej al nis posebno

bolt isto ima par dobrih fora al opet...nije to to
wall-e :inlove: :inlove:
obavezno javi kak ti se dopao

nika331

Post Postao/la nika331 » 23 vel 2009 14:24

hugh jackman me oduševio, on je jedan tako elegentan čovjek, ima predivno mršave noge, i sjajno je otplesao one mjuzikl točke. kate winslet je baš jedna cmoljava žena sva se rascmoljila. sean penn - ima nešto mračno u njemu, ne kužim ga baš najbolje....al čovjek kaže sve što misli. onaj gej Dustin Lance Black je fino izgledao i održao nadahnut govor, izgleda fin čovjek. slumdog mi je malo too much da osvoji sve ono što je osvojio, ne vjerujem da je taj film toliko dobar. ali za glazbu bih im dala oskara, onaj rahman je simpa čovjek, a mjuza mu je genijalna. Brad i angelina zaslužili su bolje fore od strane jackmana, ponašanjem su bii besprijekorni. meryl mi je pak išla na živce. kad ne znaju što bi joj rekli najbolje da je strpaju u prvi red i zbijaju fore s njom. e nije fora. voila!
from my cold blooded hands!

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 23 vel 2009 18:07

Zita je napisao/la: wall-e :inlove: :inlove:
obavezno javi kak ti se dopao
Evo pogledala sam i moram reći da mu dajem 10/10 i da mi je drago što je dobio Oscara. Nasmijala sam se do suza, oh taj Wall-e i njegova Eva :D Baš mi je drago zbog njih :inlove:

E da i mene je Hugh oduševio, početak s njegovim plesanjenjem i pjevanjem, izvrsno, što se tiče Kate mislim da nije nitko ništa drugo ni očekivao od nje. :cry: :D
slika

Odgovorite