Finska homoseksualcima omogućila usvajanje djeteta partnera
- ticklebook
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
- Kontakt:
da
Pa da da svise pitamo, kod nas je u tjeku uvođenje zakona o nasljedstvu, i još neke manje dopune u zakonu,
Zahvaljujući našoj novoj ministrici unutrašnji poslova, nadamo se da ćemo u njenom mandatu dobiti još uzakonjeni obveznosti, vezanih za istospolne.
Zahvaljujući našoj novoj ministrici unutrašnji poslova, nadamo se da ćemo u njenom mandatu dobiti još uzakonjeni obveznosti, vezanih za istospolne.
- ticklebook
- Kontakt:
Pa šta je konkretno urađeno u zadnje vrijeme? Ali izvedivo? Kakvih napredaka ima? Jesu li se aktivisti i sami dogovorili? Tko ih je izabrao da nas predstavljaju?
Koliko je aktivista otislo zbog nekih unutarnjih spletki, beskrajnog sastančenja bez rezultata i dopizdile su im pizdarije koje su se stalno ponavljale?
I kako da nastupamo ako smo razjedinjeni, poluinformirani, ako stalno bajemo jedne te iste stvari?
Prije nego me prozovete zasto konkretno nesto ne uradim - bila sam, otisla sam iz tog - ne da mi se rasipati vrijeme i energiju na neucinkovit nacin. Ne da mi se sastanciti satima oko gluposti ako sve moze biti kratko i jezgrovito. Po meni bi trebalo konkretno, jezgrovito, sveobuhvatno - ne kao NGO nego nastup kao firma. Još bolje, holding
OK, svaka cast kad se neki studenti i NGO people outaju - but who cares?!
Čisti branding, konkretni koraci, konkretne akcije, nastup akademski potkovanih, nenadjebivih, bez suvišnog sastančenja, bez trošenja energije na pjenjenja šta tamo neka pretila nedojebana pjevacka tetkuraca u ormaru izjavi, itd.
Koliko je aktivista otislo zbog nekih unutarnjih spletki, beskrajnog sastančenja bez rezultata i dopizdile su im pizdarije koje su se stalno ponavljale?
I kako da nastupamo ako smo razjedinjeni, poluinformirani, ako stalno bajemo jedne te iste stvari?
Prije nego me prozovete zasto konkretno nesto ne uradim - bila sam, otisla sam iz tog - ne da mi se rasipati vrijeme i energiju na neucinkovit nacin. Ne da mi se sastanciti satima oko gluposti ako sve moze biti kratko i jezgrovito. Po meni bi trebalo konkretno, jezgrovito, sveobuhvatno - ne kao NGO nego nastup kao firma. Još bolje, holding
OK, svaka cast kad se neki studenti i NGO people outaju - but who cares?!
Čisti branding, konkretni koraci, konkretne akcije, nastup akademski potkovanih, nenadjebivih, bez suvišnog sastančenja, bez trošenja energije na pjenjenja šta tamo neka pretila nedojebana pjevacka tetkuraca u ormaru izjavi, itd.
- ticklebook
- Kontakt:
- ticklebook
- Kontakt:
Re: da
tIjeku. Sorry, nista osobno, samo nisam mogla odoljeti. Profesionalna deformacijasekica63 je napisao/la:Pa da da svise pitamo, kod nas je u tjeku uvođenje zakona o nasljedstvu, i još neke manje dopune u zakonu,
Zakon o nasljedstvu - ne znam koliko je gorući, jer se nasljedstvo koliko znam ionako može srediti oporukom? [ako ima pravnica, a nemam pravo, nek me isprave, da rasvijetlimo to].
Mislim da ima bitnijih stvari koje se ne mogu drugacije rijesiti.
Npr. sto zena ne moze imati zdravstveno osiguranje preko svoje zene (jedino ako zena ima firmu pa je prijavi kod sebe i onda placa cca 200 EUR mjesecno drzavi to zadovoljstvo). Prava vezana uz djecu. I jos tisucu sitnica.
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Oporuka:
(4) Koliko je oporučitelj u slobodi raspolaganja ograničen u korist članova svoje obitelji, određuju odredbe o nužnom nasljeđivanju ovoga Zakona.
A to je ovako:
(1) Nužni nasljednici su ostaviteljevi potomci, njegova posvojčad i njihovi potomci te njegov bračni drug.
(2) Ostaviteljevi roditelji, posvojitelji i ostali predci nužni su nasljednici samo ako su trajno nesposobni za rad i nemaju nužnih sredstava za život.
(3) Osobe iz stavka 1. i 2. ovoga članka nužni su nasljednici kad su po zakonskom redu nasljeđivanja pozvane na nasljedstvo.
Cijeli zakon je tu: http://www.poslovniforum.hr/zakoni/z_naslj01.asp.
Ipak, smatram da je ponižavajuće da se moramo dovijati na hiljadu načina kako zakonski urediti stvari koje bi se trebale podrazumijevati i koje ostali dobivaju automatski. Naravno, mi pritom plaćamo i ekstra novac svim tim bilježnicima i odvjetnicima.
P.S. Sekica je Slovenka tak da...
(4) Koliko je oporučitelj u slobodi raspolaganja ograničen u korist članova svoje obitelji, određuju odredbe o nužnom nasljeđivanju ovoga Zakona.
A to je ovako:
(1) Nužni nasljednici su ostaviteljevi potomci, njegova posvojčad i njihovi potomci te njegov bračni drug.
(2) Ostaviteljevi roditelji, posvojitelji i ostali predci nužni su nasljednici samo ako su trajno nesposobni za rad i nemaju nužnih sredstava za život.
(3) Osobe iz stavka 1. i 2. ovoga članka nužni su nasljednici kad su po zakonskom redu nasljeđivanja pozvane na nasljedstvo.
Cijeli zakon je tu: http://www.poslovniforum.hr/zakoni/z_naslj01.asp.
Ipak, smatram da je ponižavajuće da se moramo dovijati na hiljadu načina kako zakonski urediti stvari koje bi se trebale podrazumijevati i koje ostali dobivaju automatski. Naravno, mi pritom plaćamo i ekstra novac svim tim bilježnicima i odvjetnicima.
P.S. Sekica je Slovenka tak da...
- ticklebook
- Kontakt:
- ticklebook
- Kontakt:
[quote="tamara3"]
[quote]
Pa slazem se ja s tim, ali mislim da grepkanjem po 1001 zakonu ili trazenju braka s neba pa u rebra, sto cemo tesko dobiti ad hoc, postoje alternative:
1) da bi se globalno gledano registriranim partnerstvom rijesili mnogi problemi, umjesto da se ide pojedinacno ili ceka sudnji dan s brakom - mislim da ce u Hrvatskoj istospolni brak priznati odmah poslije Vatikana (da parafraziram R. Benignija).
2) ili bi mozda trebalo "sklopiti pakt" s hetero parovima koji nisu i ne zele u braku nego zive u izvanbracnim zajednicama da se unesu neke zakonske izmjene - nemaju li oni iste probleme?
NB. Ovo je brainstorming.
Sta vi mislite?
[quote]
Pa slazem se ja s tim, ali mislim da grepkanjem po 1001 zakonu ili trazenju braka s neba pa u rebra, sto cemo tesko dobiti ad hoc, postoje alternative:
1) da bi se globalno gledano registriranim partnerstvom rijesili mnogi problemi, umjesto da se ide pojedinacno ili ceka sudnji dan s brakom - mislim da ce u Hrvatskoj istospolni brak priznati odmah poslije Vatikana (da parafraziram R. Benignija).
2) ili bi mozda trebalo "sklopiti pakt" s hetero parovima koji nisu i ne zele u braku nego zive u izvanbracnim zajednicama da se unesu neke zakonske izmjene - nemaju li oni iste probleme?
Sta vi mislite?
- Hidden_soul
- Devil in details
Ahh...
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 17 pro 2010 18:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
ticklebook je napisao/la:tamara3 je napisao/la:
1) da bi se globalno gledano registriranim partnerstvom rijesili mnogi problemi, umjesto da se ide pojedinacno ili ceka sudnji dan s brakom - mislim da ce u Hrvatskoj istospolni brak priznati odmah poslije Vatikana (da parafraziram R. Benignija).![]()
Sta vi mislite?
Hetero parovi u vanbračnim zajednicama nemaju tih problema .
U važećem Obiteljskom zakonu izvanbračna zajednica je definirana Čl.3.
Članak 3.
Odredbe ovoga Zakona o učincima izvanbračne zajednice primjenjuju se na životnu zajednicu neudane žene i neoženjenog muškarca koji ne žive u drugoj izvanbračnoj zajednici, koja traje najmanje tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko djete
Čl.258 istog zakona definira imovinske odnose izvanbračnih drugova
Članak 258.
Izvanbračna zajednica žene i muškarca koja ispunjava pretpostavke iz članka 3. ovoga Zakona stvara imovinskopravne učinke na koje se na odgovarajući način primjenjuju odredbe ovoga Zakona o imovinskim odnosima bračnih drugova.
U sudskom postupku treba najprije utvrditi da je izvanbračna zajednica postojala,duljinu trajanja izvanbračne zajednice i vrijeme njenog prestanka.
Nakon toga se kao što je istaknuto u čl.258 Obiteljskog zakona na izvanbračnu zajednicu primjenjuju iste odredbe Obiteljskog zakona kao i na imovinske odnose u bračnoj zajednici.
da
izvinjavam se, da u Sloveniji imamo puno više uzakonjeni točki,
Mislim puno više, i daleko naprednije kod nas sve to funkcijonira.
pardon zbog mog neznanja Hrvatskog jezika, nebitan je, mislim više je bitno to, da vi imi i svi drugi, dobijemo uzakonjene sve točke, koje su vezane za istospolne.
Mislim puno više, i daleko naprednije kod nas sve to funkcijonira.
pardon zbog mog neznanja Hrvatskog jezika, nebitan je, mislim više je bitno to, da vi imi i svi drugi, dobijemo uzakonjene sve točke, koje su vezane za istospolne.
-
Zita
da
da da, meni osobno je Hrvaski jezik melodičan, eto tako meni je ok.
Ali kad sam sa ženskom u bliskijem kontaktu, ma snađem se bez obzira što neznam, bistvo je da želimo isto.
Svi isto, svi istomišljeni. Nespotikavam ni one što nemisle kao ja, valjda je to pravilno i dozvoljeno da se jedni slažemo drugi ne.
Bogu hvala da smo različiti, a svi isti.
Ali kad sam sa ženskom u bliskijem kontaktu, ma snađem se bez obzira što neznam, bistvo je da želimo isto.
Svi isto, svi istomišljeni. Nespotikavam ni one što nemisle kao ja, valjda je to pravilno i dozvoljeno da se jedni slažemo drugi ne.
Bogu hvala da smo različiti, a svi isti.
OK curke shvaćam vašu frustiranost no trentuno me ti zakoni baš i ne zanimaju jer sam premlada razmišljati o tome (nemojte me krivo shvatiti no prvo završim fax, pa onda osatlo)
no čisto par pitanja:
1) di je taj ''jaki'' gay lobi te marketing lgbtiq zajednice (jumbo plakati, promocije, itd) u hr? (kaj mislite da je to skandidavcima i španjolcima palo s neba?)
2) zašto sve silne udruge d kontre, iskoraka, itd. nisu glasnije i nađu angažiranog glasnogovornika?
3) recimo npr zkj se ne napravi neka gay-str8 alliance te se time pokaže da i heterići podržavaju homiće
4) lobirati na kaptolu jer ima i svećenika pedera te naići na neko prihvaćanje jer nas je bog stvoril sve jednake itd...
ne znam mnogo o aktivizmu (jedino bijah na povorkama do sada) no kao dnevnog čitatelja novina i časopisa, vrlo rijetko nailazim na lqbt teme osim ako netko nije pretučen.
kak su se u svim zemljama borili tak se i hrvati i ice trebaju jer niakaj nebu palo s neba
no čisto par pitanja:
1) di je taj ''jaki'' gay lobi te marketing lgbtiq zajednice (jumbo plakati, promocije, itd) u hr? (kaj mislite da je to skandidavcima i španjolcima palo s neba?)
2) zašto sve silne udruge d kontre, iskoraka, itd. nisu glasnije i nađu angažiranog glasnogovornika?
3) recimo npr zkj se ne napravi neka gay-str8 alliance te se time pokaže da i heterići podržavaju homiće
4) lobirati na kaptolu jer ima i svećenika pedera te naići na neko prihvaćanje jer nas je bog stvoril sve jednake itd...
ne znam mnogo o aktivizmu (jedino bijah na povorkama do sada) no kao dnevnog čitatelja novina i časopisa, vrlo rijetko nailazim na lqbt teme osim ako netko nije pretučen.
kak su se u svim zemljama borili tak se i hrvati i ice trebaju jer niakaj nebu palo s neba
-
ow
- necu se registrirati
- Ja sam: lezbijka
- Status: U braku
- Kontakt:
lulu sve to sto si napisala stoji, trebalo bi manje vise sve to napraviti i bilo je nekih pokusaja barem u nekima od ove tvoje 4 tocke.
No problem je bio neslaganje na samoj aktivistickoj sceni, pa se vise energije trosilo na medjusobna prepucavanja i podmetanja nego na konstruktivan rad tako da su mnogi odustali. Na primjer, ja sam prije tri godine bila spremna puno toga raditi potpuno volonterski, bila sam clan Iskoraka, osnivala Drugi korak, no sad vise nisam spremna raditi u nvo ni kad bi mi placali. Radim neobavezno samo ono sto mi se hoce a ni to pretjerano ozbiljno.
O civilnoj sceni imam prilicno negativno misljenje i vjerujem samo u neformalne skupine tipa cure sa Crol-a, i pokoja pojedinka.
Dok ne stasaju nove, sukobima neopterecene snage, sumnjam da ce se po tom pitanju ostvariti bilo kakav pomak.
No problem je bio neslaganje na samoj aktivistickoj sceni, pa se vise energije trosilo na medjusobna prepucavanja i podmetanja nego na konstruktivan rad tako da su mnogi odustali. Na primjer, ja sam prije tri godine bila spremna puno toga raditi potpuno volonterski, bila sam clan Iskoraka, osnivala Drugi korak, no sad vise nisam spremna raditi u nvo ni kad bi mi placali. Radim neobavezno samo ono sto mi se hoce a ni to pretjerano ozbiljno.
O civilnoj sceni imam prilicno negativno misljenje i vjerujem samo u neformalne skupine tipa cure sa Crol-a, i pokoja pojedinka.
Dok ne stasaju nove, sukobima neopterecene snage, sumnjam da ce se po tom pitanju ostvariti bilo kakav pomak.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
- Rock Faerie
- lucretia
- Ja sam: lezbijka
i ja mislim. a za akterice uzet 2 ljepojke omiljene str8 dijelu društva. predlažem ševe internacionale i simonicuZbrkica je napisao/la:Trebalo bi počet snimat neku hrvatsku seriju ono lezbijsku seriju i puštat u udarnom terminu :?
We serve an old moan in a dry season
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
pa ima li kakvih ineresa ili pomaka, tj. akcije sada ili se stare strasti nisu primirile pa se ne fermate?ow je napisao/la:lulu sve to sto si napisala stoji, trebalo bi manje vise sve to napraviti i bilo je nekih pokusaja barem u nekima od ove tvoje 4 tocke.
- ticklebook
- Kontakt:
- Hidden_soul
- Devil in details
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 17 pro 2010 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
1. pola njih je korumpirano tako da im nebi bilo problema objasniti zašto su dali povorci tolko love.
s ostalim se slažem kaj si rekla pogotovo da im treba nabijati na nos pa bu prestalo biti čudno.
jbt imaju anti-gay parade, a nemaju anti-korupcijske ili recimo protiv onoga kaj se događa u os. to mogu objansiti djeci, a homosek. se nemre :@
s ostalim se slažem kaj si rekla pogotovo da im treba nabijati na nos pa bu prestalo biti čudno.
jbt imaju anti-gay parade, a nemaju anti-korupcijske ili recimo protiv onoga kaj se događa u os. to mogu objansiti djeci, a homosek. se nemre :@