Opsjednutost

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Poppy the gay

Opsjednutost

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 14:07

Zanima me (ako ima ima takvih) cemu tolika opsjednutost serijom "The L word" i onda opet sve to na stranu, opsjednutost se nastavlja sa katastrofalnom folk muzikom...?! Mislim da ima vise lezbejki koje bi zeljele da su lezbejke i da je sve onako kako zamisljaju i vide, a ustvari nemaju pojma ni sta rade ni sta da misle! :?

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 24 ruj 2009 14:09

Meni nije razumljiva veza između L Worda i folka :o.

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 14:36

Ni meni. :o

Al kuzim barem dio tvojeg pitanja, a to je zašto su lezbe opsjednute L Wordom.
Iz prostih razloga. To je prva serija koja se bavi isključivo lezbama tako da je must see. A s druge strane, sve imaju idealne živote, rade ono šta žele, dobro zarađuju i žive u okolini u kojoj se nitko ne srami svoje homoseksualnosti i ne boji da će pokupit batine ako si prime curu za ruku, pa mislim da si većina nas tu želi sličan život.

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 14:38

PicajzLa je napisao/la:Ni meni. :o

Al kuzim barem dio tvojeg pitanja, a to je žašto su lezbe opsjednute L Wordom.
Iz prostih razloga. To je prva serija koja se bavi isključivo lezbama tako da je must see. A s druge strane, sve imaju idealne živote, rade ono šta žele, dobro zarađuju i žive u okolini u kojoj se nitko ne srami svoje homoseksualnosti i ne boji da će pokupit batine ako si prime curu za ruku, pa mislim da si većina nas tu želi sličan život.
Pa meni se cini da je to sve postalo opsjednutost i pokusavanje uciniti nemoguce.. nazalost :(

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 14:39

tamara3 je napisao/la:Meni nije razumljiva veza između L Worda i folka :o.
Ha ha ma nema to veze:) primjeri, ima puno opsjednutosti koje mi idu na zivce:D a nisu mi jasne! :cry: kme

dobrica87

Post Postao/la dobrica87 » 24 ruj 2009 14:42

Pazi, serija The L Word je serija koja nije kao klasične španske sapunice. To je nešto novo što se pojavilo, kako u svijetu tako i kod nas. Stvar je u tome da ljudi vide da homoseksualci nisu nakaze kako ih prezentuje crkva i nepismen narod. To što volimo isti pol ne znači da nemamo pravo kao i heteroseksualni parovi.
Čemu opsjednutost? Sa moje strane nema je. Samo sam prijatno izenađena kako je neko smogao snage da napravi seriju o gay parovima i njihovom životu i da se uhvati za jendo jako delikatno pitanje, a to je koja su naša prava i kako se nositi sa diskriminacijom društva.
My heart goes Boum-Boum-Boum
Every time I think of you
Inside it's Boum-Boum-Boum
Lost control what shall I do?

'Cause I wanna be your lover
Till the end of our lives
I could never miss again
These loving eyes

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 14:44

Poppy the gay je napisao/la: Pa meni se cini da je to sve postalo opsjednutost i pokusavanje uciniti nemoguce.. nazalost :(
Misliš da je nemoguće imat neki solidan život u državi koja ti neće zakonom propisat smiješ li imat djecu ili ne, bit u braku, radit posao koji voliš a da te nitko ne diskriminira zbog tvoje seksualne orijentacije?

ticklebook
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 14:56

Pa moglo bi se napraviti, onako u produkciji Pinka :D

Ideja 1:

Pevaljka Jeca se zabavlja s mafijašem Miletom ali se zaljubi u svoju frizerku Stanu. Frizerka Stana je bivša žena fudbalera Đokice koji je gej (Đokica i Mile su se prasnuli al ovi to ne znaju, to na kraju treće sezone) a živi s Mašom, koja radi u banku. Maša nešto ašikuje s komšinicom Ljubinkom, koja je nekad živela s jednom mnogo poznatom glumicom dok se ona nije poheterisala. Ljubinka bi da je vaćari, al, majku joj pokvarenu, vaćari i onu prodavačicu iz trafiku, onu Stamenku. Stamenka se sestra od Mileta ali to još ne znadu pa se skoro povaćare tamo u neki budžak iza trafiku. Đokica ga uvati i oće da ga bije. Ondak Mile počne da bije Đokicu i ondak dođe milicija. Ondak Stamenku vidi Ljubinka i počne da je psuje. Onda Ljubinka zove svog brata od tetke Simu koji je neki budžovan u neku stranku. Onda se svi biju, pa onda Sima vidi Đokicu, pa se prepoznaju... pa tako malo s Ade... onda Đokica kaže "Mrš pederčino", tu slučajno naiđe Jeca s novinarom Kurira koji ima šta da vidi... I sutra padne vlada.

Ideja 2:

Bisa ima štand sa svete slike i ikone na pijacu. Živi s neku drocu Drinu. Drinu je neko napumpo al Bisa kaže, eto, ko da je moje, pa ne mari. Bisa se spanđa s nekom na pijaci što prodaje gurtne i radi po kućama (jerbo je ova tela da joj pendžere popravi da Drinu ne uvati promaja). Ondak se nji dve pokarambasaju a Drina nađe neku bogatu, Jecu, keva joj neka budžovanka, direktorka na pijacu. Posle se pomire pa se droca opet skurva. E jebo ja njoj mater.
Ima i neka Stana što je neka muškarača Bož' oprosti, ona je frizerka i jebe, da prostiš, šta stigne. Jujuju.
Ondak ti ima neka što igra aerobiku, Dana se zove, (kažu da je tenis, al lažu, bre, čim zinu - zna je baba od moje komšinice, ima tu aerobiku na Karaburmi, sve joj ove pevaljke dolaze; ne bi čovek reko da je lezba kad se malo sredi, ko žensko, samo ima male sise jebote. Ona se spanđa malo s neku kuvaricu, malo s neku na radio što priča (ta ze preziva nešto na poljski, njeni su češljeve prodavali tu na pijac pa ostali).
Ondak ima neka što je iz ludnicu pobegla, vazda nešto trkelja, kao piše, i stalno nešto oće da se ubije. Zaljubila se u neku kelnericu, pa Bož' oprosti, od rođenog se muža razvela, pa trte-mrte, onda se sve nešto jednom isekla pa je Stana vodila kod lekara (ma treba i uroke da skine, al kad je ta Stana glupa pa se nije setila a u televizor mož ne čuje).
Ondak ima neka ciganka što je bila u rat, valjda da gata za vojsku di će koju komandu da bacu. Ima i uniformu i sve.
Onda ima neka druga ciganka, samo što ta ne gata nego jebe šta stigne a zovu je Tatko.
Ondak ima neka debela što vole muškarci, ona je sestra rođena od Bisu a zove se Gospava.

Zlo i naopako.
Zadnja izmjena: ticklebook, dana/u 24 ruj 2009 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 15:01

Ticklebook jesi to ti smislila? :o

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 24 ruj 2009 15:02

I sad kad ti mitrović ovo pročita ćeš posle da gorke suze liješ kad ti mazne ideje :D.

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 15:05

PicajzLa je napisao/la:Ticklebook jesi to ti smislila? :o
Pa nego tko misliš još da ima tako opičen mozak :roftl:
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 15:08

Hehe, genijalno :D

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 15:10

tamara3 je napisao/la:I sad kad ti mitrović ovo pročita ćeš posle da gorke suze liješ kad ti mazne ideje :D.
Neće da mazne. Će da plati, mamu mu. Da mu ne smestim neku sačekušu da mu sviradu pod pendžerom cigani s vijolinom Brandemburški koncerti dok ne umre od ozbiljnu muziku il ne isplati grdne pare.
Jel pošteno?

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 15:24

A evo i soundtrack: http://www.youtube.com/watch?v=-PZyYvIf5SI sa ote lezbejke :D

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 15:58

Poppy the gay je napisao/la:
Ha ha ma nema to veze:) primjeri, ima puno opsjednutosti koje mi idu na zivce:D a nisu mi jasne! :cry: kme
Ajde koje to tebi opsjednutosti nisu jasne?
Meni prvo nije jasno kako si ti folk muziku svrstala pod opsesiju :?
Je li po tebi svaka vrsta muzike opsesija ako se intenzivno sluša?

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 17:20

PicajzLa je napisao/la:
Poppy the gay je napisao/la:
Ajde koje to tebi opsjednutosti nisu jasne?
Meni prvo nije jasno kako si ti folk muziku svrstala pod opsesiju :?
Je li po tebi svaka vrsta muzike opsesija ako se intenzivno sluša?
Ako se nesto TAKO intezivno slusa DA:P zekim se, ne vec se o tome opsesivno prica,, i o tome sta je Ceca obukla i koliki je dekolte nabila i o tome sta je Viki il ti ga kako vec, radila juce dok je snimala pjesmu OPSJEDNUTOST O FOLK ZVIJEZDAMA bice da sam ja pogrijesila a i kada se folk slusa intenzivno mora biti da nesto nije uredu:D ha ha ha,, i meni to jest opsjednutost jer sve ima granice normale, svatam to kod strejt cura al kod lezbejki tesko da se navikavam na to! A da, pa mozda se tebi takve stvari ne cine kao opsjednutost al meni se definitivno cini tako! :roll: :D

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 17:21

ticklebook je napisao/la:Pa moglo bi se napraviti, onako u produkciji Pinka :D

Ideja 1:

Pevaljka Jeca se zabavlja s mafijašem Miletom ali se zaljubi u svoju frizerku Stanu. Frizerka Stana je bivša žena fudbalera Đokice koji je gej (Đokica i Mile su se prasnuli al ovi to ne znaju, to na kraju treće sezone) a živi s Mašom, koja radi u banku. Maša nešto ašikuje s komšinicom Ljubinkom, koja je nekad živela s jednom mnogo poznatom glumicom dok se ona nije poheterisala. Ljubinka bi da je vaćari, al, majku joj pokvarenu, vaćari i onu prodavačicu iz trafiku, onu Stamenku. Stamenka se sestra od Mileta ali to još ne znadu pa se skoro povaćare tamo u neki budžak iza trafiku. Đokica ga uvati i oće da ga bije. Ondak Mile počne da bije Đokicu i ondak dođe milicija. Ondak Stamenku vidi Ljubinka i počne da je psuje. Onda Ljubinka zove svog brata od tetke Simu koji je neki budžovan u neku stranku. Onda se svi biju, pa onda Sima vidi Đokicu, pa se prepoznaju... pa tako malo s Ade... onda Đokica kaže "Mrš pederčino", tu slučajno naiđe Jeca s novinarom Kurira koji ima šta da vidi... I sutra padne vlada.

Ideja 2:

Bisa ima štand sa svete slike i ikone na pijacu. Živi s neku drocu Drinu. Drinu je neko napumpo al Bisa kaže, eto, ko da je moje, pa ne mari. Bisa se spanđa s nekom na pijaci što prodaje gurtne i radi po kućama (jerbo je ova tela da joj pendžere popravi da Drinu ne uvati promaja). Ondak se nji dve pokarambasaju a Drina nađe neku bogatu, Jecu, keva joj neka budžovanka, direktorka na pijacu. Posle se pomire pa se droca opet skurva. E jebo ja njoj mater.
Ima i neka Stana što je neka muškarača Bož' oprosti, ona je frizerka i jebe, da prostiš, šta stigne. Jujuju.
Ondak ti ima neka što igra aerobiku, Dana se zove, (kažu da je tenis, al lažu, bre, čim zinu - zna je baba od moje komšinice, ima tu aerobiku na Karaburmi, sve joj ove pevaljke dolaze; ne bi čovek reko da je lezba kad se malo sredi, ko žensko, samo ima male sise jebote. Ona se spanđa malo s neku kuvaricu, malo s neku na radio što priča (ta ze preziva nešto na poljski, njeni su češljeve prodavali tu na pijac pa ostali).
Ondak ima neka što je iz ludnicu pobegla, vazda nešto trkelja, kao piše, i stalno nešto oće da se ubije. Zaljubila se u neku kelnericu, pa Bož' oprosti, od rođenog se muža razvela, pa trte-mrte, onda se sve nešto jednom isekla pa je Stana vodila kod lekara (ma treba i uroke da skine, al kad je ta Stana glupa pa se nije setila a u televizor mož ne čuje).
Ondak ima neka ciganka što je bila u rat, valjda da gata za vojsku di će koju komandu da bacu. Ima i uniformu i sve.
Onda ima neka druga ciganka, samo što ta ne gata nego jebe šta stigne a zovu je Tatko.
Ondak ima neka debela što vole muškarci, ona je sestra rođena od Bisu a zove se Gospava.

Zlo i naopako.
Ako ti ne izdas nesto tako nemoj mene gonjat kada ja to uradim :D :D

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 17:30

Ajde prvo da te opomenem: nemo' da kradeš. Da nije bilo kasnije nisam znala. Da ne bude popagejka nagraisala zbog krađe :D

Ako vam je to zanimljivo, mogla bih prevesti još neke stranjske filmove na Pink produkciju :D .
Zadnja izmjena: ticklebook, dana/u 24 ruj 2009 17:37, ukupno mijenjano 1 put.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 ruj 2009 17:31

ticklebook je napisao/la:
:o iskreno, mislila sam da sam opicenijeg mozga..al zbilja jako dobro, meksicka sapunica, napravljena u balkanskoj verziji, svega pomalo, al zbilja si nepravedna, nisi dodala jos neku koja je dosla iz Zagreba, pa ju ova sisala( da ne dodje do zabune šišala), i zaljubila se u njene pjegice preko usiju,naravno pokusala je sve da je osvoji, al ova se nije dala, jer zaljubljena je u jednu bosanku i vjeruje u vjernost, nasto frizerka prolupa, uzme bolovanje pod isprikom, da boluje od trihimonas vaginalis, i zaputi se put Sarajeva, putem kovala plan kako da otruje Dzenanu, dosla je na ideju da je odvede na Baščaršiju i odvede na Čevape. Hodajuc Marin Dvorom trazeci njen stan...
:o sad sam se spetljala
ot. autor ove teme spominje opsjednutost, malo sam zbunjena i vjerovatno malo znam, ovo za L Word, vjerovatno kako je Picajzla napisala, al da su lezbe opsjednute folk muzikom :o ? Od njih 100, mozda jedna da je rekla mi da to poslusa)vjerovatno u alkomagli), al ne da voli ili sam ja nesto propustila :twisted:
p.s. obavjest za sve lezbe koje slusaju narodnjake Halid Beslic 23.10. u Areni :D

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 17:39

Ameli je napisao/la:
:o iskreno, mislila sam da sam opicenijeg mozga..al zbilja jako dobro, meksicka sapunica, napravljena u balkanskoj verziji, svega pomalo, al zbilja si nepravedna, nisi dodala jos neku koja je dosla iz Zagreba, pa ju ova sisala( da ne dodje do zabune šišala), i zaljubila se u njene pjegice preko usiju,naravno pokusala je sve da je osvoji, al ova se nije dala, jer zaljubljena je u jednu bosanku i vjeruje u vjernost, nasto frizerka prolupa, uzme bolovanje pod isprikom, da boluje od trihimonas vaginalis, i zaputi se put Sarajeva, putem kovala plan kako da otruje Dzenanu, dosla je na ideju da je odvede na Baščaršiju i odvede na Čevape. Hodajuc Marin Dvorom trazeci njen stan...
ot. autor ove teme spominje opsjednutost, malo sam zbunjena i vjerovatno malo znam, ovo za L Word, vjerovatno kako je Picajzla napisala, al da su lezbe opsjednute folk muzikom :o ? Od njih 100, mozda jedna da je rekla mi da to poslusa)vjerovatno u alkomagli), al ne da voli ili sam ja nesto propustila :twisted:
p.s. obavjest za sve lezbe koje slusaju narodnjake Halid Beslic 23.10. u Areni :D
Pa čekaj, aman, ženo, pa kasnije, u drugu sezonu se širi na SFRJ. Do sedme ima da stignemo i do Trsta :D

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 ruj 2009 17:48

:D ak prezivi do 2.

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 17:54

Ako je preživio L Word i ovo će :D

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 ruj 2009 17:56

:D..znas sta nas ide? ..znas. odosmo u off :D

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 18:01

Nema off.Ajde nazad na On.
Šta podrazumijevate uopće pod narodnjacima?
Turbo folk? Starogradske? Tomu Zdravkovića i ostali kafanski opus?
Meni se samo Turbo folk gadi.
Starogradske me opuštaju, a Toma se sluša uz večeru ili nakon večere i nekoliko praznih butelja :D
Klasiku slušam dok radim ili čitam.
Treba znati samo za kad je šta :)

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 18:03

Ameli je napisao/la:

Do sada ih znam (unstrejt) 11!:P ha ha ma jel kako moze duze i komplikovanije biti? Osvojile bi ste nagradu :D :D

Poppy the gay

Post Postao/la Poppy the gay » 24 ruj 2009 18:05

ticklebook je napisao/la:Nema off.Ajde nazad na On.
Šta podrazumijevate uopće pod narodnjacima?
Turbo folk? Starogradske? Tomu Zdravkovića i ostali kafanski opus?
Meni se samo Turbo folk gadi.
Starogradske me opuštaju, a Toma se sluša uz večeru ili nakon večere i nekoliko praznih butelja :D
Klasiku slušam dok radim ili čitam.
Treba znati samo za kad je šta :)
Ceca, Viki, Dragana... Boban NESTO! Ha ha ha popamtila sam im imena :oops: :D

Plague

Post Postao/la Plague » 24 ruj 2009 18:08

Poppy the gay je napisao/la:Ako se nesto TAKO intezivno slusa DA:P zekim se, ne vec se o tome opsesivno prica,, i o tome sta je Ceca obukla i koliki je dekolte nabila i o tome sta je Viki il ti ga kako vec, radila juce dok je snimala pjesmu OPSJEDNUTOST O FOLK ZVIJEZDAMA
To se zove marketing, reklama i filanje naroda glupostima.
Poppy the gay je napisao/la:bice da sam ja pogrijesila a i kada se folk slusa intenzivno mora biti da nesto nije uredu:D ha ha ha,, i meni to jest opsjednutost jer sve ima granice normale,
Zar postoji ograničenje na slušanje muzike? Pola sata dnevno? Sat? Sve poviše toga treba na liječenje?
Poppy the gay je napisao/la:svatam to kod strejt cura al kod lezbejki tesko da se navikavam na to!
Ja ne znam nijednu lezbu koja izlazi na takva mjesta.
Pogotovo kad se uzme u obzir da se tamo kupe raznorazne sirovine, vlaji, hercegovci sa svojim križevima i majicama na Gotovinu, i da netko gay zaluta među takvu ekipu sigurno se ne bi dobro proveo.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 ruj 2009 18:08

nemoj mi Tomu, boem :aha: " Ruze, samo bijele ruze.."..Hanku nedam, tu necu ni pricati, nek svak misli sto hoce, za mene osobno(a plutam po tim vodama dugo), turbo folk je cernobilska nakaza, mijesana sevdalinkama, starogradskim, ili osobnim "biserima" sa nekim cudnim ritmom, koji kako kaze zagorec: ni vrit- ni mimo..obozavan dane Sevdaha u Lisinskom, naravno idem i 23.10. u Arenu na koncert Beslica, ..al ne volim kad ljudi petljaju..evo Beslic, vjerujem da malo tko zna njegove stare pjesme npr "Sarajevo, grade moj" itd, al vecina ga stavlja u turbo, zasto, :?

ticklebook
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 24 ruj 2009 18:38

Pa nitko ti Tomu ne dira, ja ga branim :D
I Hanka i Halid su s te strane. Klasici.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 24 ruj 2009 19:04

Opsjednutost takvim nacinom zivota mozda, i to mogu i razumjeti.
Opsjednutost pojedinim likovima iz serije, to ne mogu i nikad i necu razumjeti.

Jer ajmo bit realni, ko ne bi htio zivot negdje u L.A.-u gdje i nema toliko homofobije (a i ako je ima, definitivno je ima manje nego ovdje i manje nego cemo mi to ikad moci pojmit), lijepi grad, sunce i palme gotovo cijelo vrijeme, divni posao u muzeju vezan za umjetnost koju se voli i ujedno i fantasticno zaraduje od nje ili periodicnim tipkanjem clanaka, neki mercedesic ili bmw kojem se skida krov kad postane prevruce, zgodnu zenicu sa kojom se moze brckat u bazenu pored stana, navecer nakon napornog dana ispijanja kava u omiljenom bircu gdje te svi poznaju i svako malo neki dobar party na kojem se super zabavis sa super izgledajucim drustvom?!

Mislim, kako to ne mogu imat ovako, volim to gledat barem na tv-u.
I dobro su obradili neke probleme, koliko god mi sad pljuvali po toj seriji (npr. pokusaj da imaju dijete od Tine & Bette, njihove svadje kasnije oko odlucivanja oko odabira skole za dijete, zabijanje noza u ledja od strane Shane koja to uradi Jenny a sto je kljucna stvar za svaku lezbu ovdje jer je prakticki djevica ako to nije iskusila jos od frendice, gubitak partnera kad je umrla Dana, neprihvacanje partnera od strane roditelja kakav je slucaj bio sa ocem od Bette etc.). A i ruku na srce, odnosi medju njima tesko da se toliko razlikuju od lezbackih odnosa ovdje, osim sto su one zgodnije.

Ali kad sve to dodje do opsesije do koje je doslo, pa da se pojavi masa curica koje bi htjele biti Shane, pa jebati okolo stalno kao Shane, pa se oblaciti Shane-alike, pa se ponasati kao Shane, pa biti stalno sjebane kao Shane... To vec nije normalno. I naravno, uvijek je najlakse oponasati propaliteta nego nekog boljeg od toga, primjerice zasto se nijedna nije nasla da se pokusa isfurati na Bette kao radoholicarka? Ili na humor od Alice? Ili bio kog drugog?
Ne postoji valjda opsjednutost serijom, vec opsjednutost sa Shane.
A kad je tako, it's not Shane, it's a shame!
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 24 ruj 2009 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Odgovorite